Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2017

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ "ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΣΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ"

Από την δημοτική κίνηση λάβαμε την παρακάτω πρόσκληση


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
ΣΕ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ


Φίλες και φίλοι, συναγωνιστές,
                Σας προσκαλούμε  στη Γενική Συνέλευση της δημοτικής μας κίνησης
«Ανατροπή στη Γλυφάδα – Αγωνιστική Ριζοσπαστική Συνεργασία»
την Κυριακή 15/10/2017 τις 11πμ στο ΚΑΠΗ Αγ. Τρύφωνα.

                Η ανάγκη ουσιαστικής πλέον παρέμβασης στα θέματα της πόλης γίνεται επιτακτική και επιβάλλει την συμμετοχή στη λειτουργία και δράση της δημοτικής κίνησης του κατά το δυνατό μεγαλύτερου αριθμού των μελών της.
Η τοπική αυτοδιοίκηση αποτελεί φορέα λαϊκής εξουσίας και η αριστερά οφείλει να την καταστήσει  μοχλό αλλαγής της πολιτικής πρακτικής σε προοδευτική και κοινωνική κατεύθυνση. Πρέπει να ανατρέψουμε τον στείρο παραγοντισμό. Να μετατρέψουμε την ανάθεση σε ενεργή δράση για την αναγέννηση της πόλης μας με κριτήριο την εξυπηρέτηση των πολιτών και των αναγκών των πολλών.
                Τα θεσμικά ζητήματα μπορούν και πρέπει να αλλάξουν το τοπίο στην τοπική αυτοδιοίκηση. Η ψήφιση της Απλής Αναλογικής θα απελευθερώσει δυνάμεις.  Η αποκέντρωση της κεντρικής εξουσίας και η εμβάθυνση της δημοκρατίας μπορούν να ισχυροποιήσουν την τοπική αυτοδιοίκηση. Προϋπόθεση η συμμετοχή των πολιτών στη δράση για καλυτέρευση των συνθηκών διαβίωσης στις πόλεις και τα χωριά μας.
                Για την κοινωνική πολιτική, την προστασία του περιβάλλοντος και της δημόσιας και δημοτικής περιουσίας καθώς και την εύρυθμη λειτουργία των υποδομών της πόλης.
Στην  ιδιαίτερα σημαντική αυτή συνέλευση προτείνεται η ακόλουθη ημερήσια διάταξη:
1. Απολογισμός – προγραμματισμός
2. Οικονομικά
3. Μητροπολιτικό Πάρκο Ελληνικού - Υμηττός
4. Εκλογή νέας διοικούσας
5. Συγκρότηση 5 επιτροπών
 (1. παραλιακού μετώπου - Ελληνικού, 2. προστασίας Υμηττού, 3. κοινωνικής πολιτικής -  παιδείας -  πολιτισμού, 4. λειτουργίας Δημοτικού Συμβουλίου, τεχνικής υπηρεσίας, υπηρεσιών καθαριότητας, οικονομικής υπηρεσίας. 5. ενημέρωσης – γραφείο τύπου.