Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2017

Ανατροπή στη Γλυφάδα: "Κ. Δήμαρχε, γιατί μεγάλο μέρος της παράταξής σας αρνείται να προσέλθει στα Δημοτικά Συμβούλια;"


Ανακοίνωση

Κ. Δήμαρχε, γιατί μεγάλο μέρος της παράταξής σας
αρνείται να προσέλθει στα Δημοτικά Συμβούλια;

   Για πολλοστή φορά αναβλήθηκε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου  του Δήμου Γλυφάδας λόγω έλλειψης απαρτίας για την οποία ευθύνονται αποκλειστικά δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης του κ. Δημάρχου. (Όπως είναι γνωστό λόγω του αντιδημοκρατικού πλειοψηφικού συστήματος η πλειοψηφία έχει εκλέξει το 60% των δημοτικών συμβούλων)
   Ο κ. Δήμαρχος οφείλει να γνωστοποιήσει στους δημότες τις αιτίες που οι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας αρνούνται να παραστούν στις συνεδριάσεις του Δ.Σ. ακυρώνοντας με τον τρόπο αυτό τη λειτουργία του. (Είναι τυχαίο ότι στην ημερήσια διάταξη των δύο συνεδριάσεων που αναβλήθηκαν τελευταία υπάρχει πρόταση μείωσης των δημοτικών τελών;)
   Τα προβλήματα της πόλης μας είναι τεράστια και δεν μπορούν να περιμένουν πότε η παράταξη του κ. Παπανικολάου θα λύσει τις εσωτερικές της διαμάχες και αντιπαλότητες στις οποίες ορισμένες φήμες δίνουν διαστάσεις αντιπαρατιθέμενων συμφερόντων σε βάρος των δημοτών.
   Τονίζουμε και πάλι την ανάγκη για πλήρη διαφάνεια στις λειτουργίες του δήμου που την διασφαλίζει η δημοκρατική συγκρότηση των θεσμικών οργάνων του.  Πάγια θέση μας είναι ότι μόνο με το σύστημα της απλής αναλογικής αποτυπώνεται η θέληση των δημοτών και εξυπηρετούνται τα συμφέροντα των πολλών.
   Η παράταξή μας, πιστή στις αρχές της για ενεργή και θεσμοθετημένη συμμετοχή των πολιτών, καλεί τον κ. δήμαρχο να ξεκαθαρίσει το ταχύτερο το τοπίο και  να δρομολογήσει διαδικασίες συναινετικής επίλυσης των προβλημάτων της πόλης.
   Με διαφάνεια για την πάταξη φαινομένων διαπλοκής και διεργασιών πίσω από τις πλάτες των πολιτών.

                                                                                                          Γλυφάδα 17/10/2017

           «ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ – ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ»