Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2013

Μάχη Δημοκρατίας χωρίς ακραίες σκοπιμότητες




Η μάχη για τη Δημοκρατία είναι πολυεπίπεδη, αφορά την απόκρουση του φασισμού, την κατοχύρωση και διεύρυνση των πολιτικών και κοινωνικών δικαιωμάτων. Είναι μάχη για την εθνική, κοινωνική και ατομική αξιοπρέπεια. 


 Διαβάστε :
Μάχη Δημοκρατίας χωρίς ακραίες σκοπιμότητες



Το κύριο άρθρο της Αυγής, την Κυριακή 6/10/2013

Η δικαστική έρευνα για τη Χ.Α. ξεκίνησε αργά και πρέπει να ολοκληρωθεί το ταχύτερο δυνατό με σεβασμό στο Σύνταγμα και τους νόμους. Το φαινόμενο να παραμένουν βουλευτές υπόδικοι (ακόμα και προφυλακισμένοι) για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και η εγκληματική οργάνωση να λειτουργεί ως νόμιμο κόμμα δημιουργεί έναν πολιτικοδικαστικό Γόρδιο Δεσμό, που μπορεί να λυθεί μόνο με την ανεπηρέαστη ολοκλήρωση του δικαστικού έργου και την προσφυγή στις εκλογές.

Η αντιμετώπιση της Χ.Α. δεν είναι μόνον στενά θέμα Δικαιοσύνης. Είναι πρωτίστως πολιτικό. Πρέπει να εξαρθρωθούν τα πλοκάμια της στην αστυνομία, στον στρατό, στην ΕΥΠ αλλά και στη Δικαιοσύνη, να εντοπιστεί το οπλοστάσιό της που ανιχνεύεται στην γκρίζα ζώνη των αποστράτων, των εφέδρων, ίσως και εν ενεργεία στρατιωτικών και αστυνομικών αλλά και στα χιλιάδες όπλα των σκοπευτικών συλλόγων. Πρέπει να αποκαλυφθούν οι οικονομικοί ενισχυτές της και οι χορηγοί επικοινωνίας της.

Το αμαρτωλό πολιτικό σύστημα που ευθύνεται για την κατρακύλα της χώρας και τη συρρίκνωση της δημοκρατικής λειτουργίας δεν διαθέτει την αξιοπιστία να φράξει τον δρόμο στις διάχυτες αντιπολιτικές-ακροδεξιές ιδεολογίες. Η ακραία λιτότητα λιπαίνει το έδαφος του ναζιστικού φαινομένου και της ακροδεξιάς δημαγωγίας.


Η στρατηγική της έντασης, την οποία αδίστακτα ανέσυρε από τις ΗΠΑ ο Σαμαράς, μιλώντας για "δύο άκρα", έχει ως στόχο όχι την Ακροδεξιά, αλλά την Αριστερά και τις κοινωνικές κινητοποιήσεις. Ο πρωθυπουργός αντιμετωπίζει με μικροκομματικούς-εκλογικούς υπολογισμούς το θέμα της Ακροδεξιάς, συντελώντας με τον τρόπο αυτό στην πολιτική αποσταθεροποίηση. Με τι άλλο ισοδυναμεί η αποστολή στη Δικαιοσύνη ημιτελών φακέλων και η προσπάθεια συμψηφισμού των εγκλημάτων της Χ.Α. με τη "βία του άλλου άκρου"; Με τι άλλο ισοδυναμεί η επιχείρηση ενοχοποίησης της αξιωματικής αντιπολίτευσης; Πώς να εξηγηθεί η γελοιότητα του κυβερνητικού εκπροσώπου, ο οποίος εμφάνισε τον Τσίπρα ως "συνήγορο" του Μιχαλολιάκου;

Η πολιτική ανοχής προς τη Χ.Α. έχει ονοματεπώνυμο: Σαμαράς και Δένδιας. Ο τελευταίος στερεότυπα απαντούσε επί έναν χρόνο ότι είναι σύννομοι οι αστυνομικοί, για τους οποίους ο ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε παράνομη δραστηριότητα. Τώρα... ανακάλυψαν την κακοποιό δράση τους!

Ο ΣΥΡΙΖΑ προβάλλει τη λαϊκή αξίωση η κάθαρση να είναι άμεση και σε βάθος. Δεν προτρέχει σε νομικές ακροβασίες. Η εξάρθρωση της Χ.Α. δεν πρέπει να ανοίξει ακόμη περισσότερο τον δρόμο για νομοθεσία εκτάκτων καταστάσεων. Οι θρασύδειλοι κακοποιοί, οι οποίοι υποδύονται τους αθώους και προσβλέπουν στην επιείκεια της δημοκρατίας ή στο κουκούλωμα των πράξεών τους, πρέπει να οδηγηθούν στο περιθώριο της Ιστορίας, στην κοινωνική περιφρόνηση και στη φυλακή.

Η κοινή γνώμη δικαιολογημένα ενδιαφέρεται για τις έρευνες σχετικά με τη Χ.Α. Η μονοθεματική ενημέρωση, όμως, εξυπηρετεί κυβερνητικές σκοπιμότητες και την παραπλάνηση της κοινής γνώμης. Η κρίση είναι παρούσα και αγριεύει. Εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά βγαίνουν στην ανεργία, εκατομμύρια φορολογούμενοι δεν έχουν να πληρώσουν τα χαράτσια και για το 2014 προβλέπονται πρόσθετοι φόροι 2,5 δισ. ευρώ.

Τα νοσοκομεία εκπέμπουν SOS, το συνταξιοδοτικό μπαίνει και πάλι στην κλίνη του Προκρούστη, οι αγρότες θα υπερφορολογηθούν, ενώ η δημόσια εκπαίδευση απορρυθμίζεται. Αύριο κατατίθεται στη Βουλή το προσχέδιο του προϋπολογισμού, ενώ έρχεται νέο δάνειο με νέο Μνημόνιο.

Η μάχη για τη Δημοκρατία είναι πολυεπίπεδη, αφορά την απόκρουση του φασισμού, την κατοχύρωση και διεύρυνση των πολιτικών και κοινωνικών δικαιωμάτων. Είναι μάχη για την εθνική, κοινωνική και ατομική αξιοπρέπεια.