Τρίτη 14 Αυγούστου 2007

"Παίζει" κι ο Πολύδωρας...

Υποψίες για κυβερνητική εμπλοκή στην υπόθεση του Ελληνικού. Ο Βύρων Πολύδωρας έκανε πάρτι σε ένα από τα κέντρα που κλείνουν την παραλία! Αυτό συνέβη μάλιστα την μέρα που το Δημοτικό Συμβούλιο ανέστειλε την λειτουργία του. Αυτά καταγγέλλει ο Δήμαρχος Ελληνικού Χρήστος Κορτζίδης, ο οποίος, μιλώντας ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ δηλώνει αποφασισμένος να συνεχίσει τον αγώνα, μαζί με τους πολίτες απ’ όλη την Αθήνα.

Καταγγέλλει τα πρωτοφανή επεισόδια ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών που ζητά την επίσπευση της προκαταρκτικής εξέτασης του Αρείου Πάγου για το θέμα του παραλιακού άξονα. Τον αποτροπιασμό του για το θράσος των τραμπούκων που λυμαίνονται τις δημόσιες ακτές δηλώνει με ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Αθήνας.

Προκλητική η στάση αστυνομίας και τραμπούκων στο Ελληνικό: με την αποχώρηση δυνάμεων των ΜΑΤ από την πλαζ του Αγίου Κοσμά, οι μπράβοι των νυχτερινών μαγαζιών επιχείρησαν στις 3 και δεύτερη επίθεση κατά των λουόμενων και υπαλλήλων του Δήμου Ελληνικού.

Νωρίς το πρωί, οι τραμπούκοι επιτέθηκαν με τσεκούρια και ρόπαλα, με αποτέλεσμα δύο ηλικιωμένες γυναίκες να τραυματιστούν. Εκτός τόπου και χρόνου η αστυνομία, κατάφερε να συλλάβει τρεις υπαλλήλους του Δήμου και πέντε από τους 50 μπράβους.

Όλα ξεκίνησαν όταν οι τραμπούκοι επιχείρησαν να αφαιρέσουν επιγραφή που έχει αναρτήσει ο Δήμος Ελληνικού και έστησαν ταμειακή μηχανή για να εισπράξουν εισιτήριο από τους λουόμενους.

Το θέατρο του παραλόγου συνεχίστηκε στο αστυνομικό τμήμα, όπου αστυνομικοί συνέλαβαν, την υπεύθυνη του γραφείου τύπου του Δήμου, καθώς της υπέβαλε μήνυση εκπρόσωπος της εταιρείας Ποσειδών Πετροκλάμπ.

«Αποφασισμένος να συνεχίσει, μαζί με τους πολίτες απ’ όλη την Αθήνα, που επισκέπτονται καθημερινά την ελεύθερη πλαζ», δηλώνει ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ο δήμαρχος Ελληνικού, Χρήστος Κορτζίδης.

Η βουλευτής της ΝΔ, Κατερίνα Παπακώστα, τόνισε ότι «δε νοείται η επιχειρηματικότητα να συγκρούεται με το κοινό συμφέρον» και χαρακτήρισε ως «απαράδεκτα», τα σημερινά γεγονότα.

Ο γραμματέας του ΣΥΝ, Νίκος Χουντής, με τη σειρά του, χαρακτήρισε «υποκριτική» την στάση της κυβέρνησης.

Σε διάβημα, προς τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, προέβη ο ΣΥΝ, διαμαρτυρόμενος για την μειωμένη παρουσία της Αστυνομίας στον τόπο των επεισοδίων και για μεροληπτική συμπεριφορά σε βάρος της Δημοτικής Αρχής και πολιτών.
www.left.gr.