Τετάρτη 22 Αυγούστου 2007

Προσχώρηση της "Οικολογικής Παρέμβασης" στο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Σε κοινή συνάντηση αντιπροσωπειών της Γραμματείας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α (Πάνος Κοσμάς, Ελένη Πορτάλιου) και της Οικολογικής Παρέμβασης (Τάσος Πανταζίδης, Γιώργος Χαλκιάς) συζητήθηκε και αποφασίστηκε η προσχώρηση της Οικολογικής Παρέμβασης - που αποτελεί μια συσπείρωση ανθρώπων και συλλογικοτήτων του οικολογικού χώρου - στο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Από την πλευρά του ο Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς προτείνει ένα πολιτικό και κοινωνικό σχέδιο εναλλακτικών θέσεων για τη διέξοδο από την εθνική οικολογική κρίση, το οποίο ήδη εκφράζεται έμπρακτα στη Βουλή και με τη συμμετοχή του στο οικολογικό κίνημα και τα κινήματα πόλης.

Η Οικολογική Παρέμβαση διαπιστώνει τη δραματική κατάσταση του περιβάλλοντος, που συμβαδίζει με την επίθεση στα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες των πολιτών. Αναγνωρίζοντας ότι ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α συγκροτείται στη βάση των αρχών της ισοτιμίας και του αλληλοσεβασμού, προσχωρεί σ’ αυτόν ώστε να δοθούν αποτελεσματικότερα τόσο η εκλογική μάχη όσο και οι αγώνες για τη σωτηρία του περιβάλλοντος.

Όπως αναφέρουν στη διακήρυξή τους «είναι αυτονόητο ότι συνυπογράφουμε την εκλογική διακήρυξη του ΣΥ.ΡΙΖ.Α φρονώντας ότι δεν είναι απλά καταγγελτική, αλλά παρουσιάζει επίσης την εναλλακτική, ριζοσπαστική, οικολογική, αριστερή πρόταση για το πως μπορούμε όλοι μαζί ν’ αλλάξουμε τον τόπο μας αλλά και τον κόσμο ολόκληρο».

Η Οικολογική Παρέμβαση θα αναγράφεται στον τίτλο του ΣΥ.ΡΙΖ.Α μαζί με τις άλλες οργανώσεις και θα συμμετάσχει με υποψήφιους στα ψηφοδέλτια του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ
ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ