Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2007

BLOGGERS ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΣΥΡΙΖΑ

Είναι πολλοί και διακριτοί οι λόγοι που μας οδήγησαν να στηρίξουμε και να δημοσιοποιήσουμε αυτή την στήριξη μας στην ενωτική κίνηση του Συνασπισμού της Ριζοσπαστικής Αριστεράς..

Θεωρούμε σαν ενεργοί πολίτες πως οφείλουμε να εκφράζουμε δημόσια και δίχως συστολές τη γνώμη μας..

Πιστεύουμε πως είναι ανάγκη να ανοιχθούν καινούργιοι δρόμοι στο πολιτικό πεδίο, είναι αναγκαίο να εκφραστεί μια τέτοια πολιτική φυσιογνωμία που:

__ Να βάζει σαν στόχο της την ήττα του νεοφιλελευθερισμού και δικομματισμού από την αριστερά και τα κινήματα..

__ Να ανασυγκροτεί τα κινήματα και τον "ουτοπικό" λόγο της Αριστεράς δείχνοντας πως ένας άλλος κόσμος είναι εφικτός, επίκαιρος και αναγκαίος..

__ Να καταδείξουμε με απλό αλλά και σαφή τρόπο και λόγο πως η ριζοσπαστική Αριστερά έχει σαν όραμα μια νέα, μια άλλη κοινωνία, που ο άνθρωπος θα είναι πάνω από τα κέρδη, και η ελευθερία και η δημοκρατία θα είναι προϋποθέσεις για την έκφραση και την ενεργοποίηση των πολιτών..

__ Να κινήσουμε, να ξαναγοητεύσουμε και να ξανασυγκινήσουμε τον κόσμο της Αριστεράς και όχι μόνο..

__ Να κινήσουμε και συγκινήσουμε τον κόσμο της νεολαίας..

Οδηγούμαστε σε αυτήν την επιλογή γιατί με αυτήν μπορούμε να προωθήσουμε καλύτερα ζητήματα που απασχολούν έντονα και προβληματίζουν τον κόσμο όπως αυτά που έχουν να κάνουν με το περιβάλλον το οποίο τόσο βάναυσα ταλαιπωρήθηκε ειδικά φέτος..

Είναι σαφές ότι όσο και αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι αυτό που θα θέλαμε ή αυτό που έχουμε ανάγκη, αποτελεί ένα μικρό και ανολοκλήρωτο παράδειγμα μιας ενωτικής προσπάθειας στο χώρο της Αριστεράς..

Το τελευταίο διάστημα υπήρξαν κινήματα που ταρακούνησαν την κοινωνία.. Ζήσαμε το "ξύπνημα" ενός σημαντικού τμήματος της κοινωνίας, της νεολαίας.. Επιβεβαιώθηκε ξανά ότι μπορούν να κερδηθούν μικρές η μεγάλες μάχες..

Πιστεύουμε πως το μείζον σήμερα δεν είναι η όποια ιδεολογική καθαρότητα αλλά η ενωτική συμβολή για την ανατροπή του νεοφιλελευθερισμού και του δικομματισμού που θολώνει τον ορίζοντα και μας πνίγει τις ανάσες..

Με βάση αυτά τα ελάχιστα σημεία η συμμετοχή μας δεν είναι συμβολική και τυπική.. Είναι ενεργητική και αποβλέπει στην προβολή ειδικά των παρακάτω σημείων:

Ανεξαρτησία από τον δικομματισμό σε όλα τα επίπεδα.

Η αριστερά να μην ξαναγίνει ουρά της αστικής πολιτικής και ούτε να αυτοπεριθωριοποιηθεί..

Η ενότητα της Αριστεράς αφορά ολόκληρη την κοινωνική και πολιτική αριστερά. Αποτελεί όρο ενός άλλου πολιτικού πολιτισμού που απαντά με ρεαλισμό αλλά και χρώμα στην απαίτηση για αποτελέσματα με άλλο στίγμα..

Θέλουμε να ανοίξει μια γενική συζήτηση για τους βασικούς φορείς προώθησης του νεοφιλελευθερισμού και επομένως και σχετικά με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Πιστεύουμε ότι μια σύγχρονη αριστερά πρέπει να λέει ένα ξεκάθαρο "όχι".. ένα φτάνει πια στην Ευρώπη του νεοφιλελευθερισμού, του ρατσισμού, του πολέμου..

Για μια νέα σχέση της πολιτικής με την κοινωνία και τα κινήματα..

Για μια νέα σχέση της Αριστεράς με τον κόσμο της εργασίας και της νεολαίας.. με το περιβάλλον και τον πολιτισμό..

Για μια νέα σχέση της Αριστεράς με το μέλλον..

Παπαμιχαήλ Σωτήρης http://taraxopoios.pblogs.gr/

Τάκης Τσαντήλας http://aiolos.pblogs.gr/

Γιάννης Καραμέρης http://arhani.pblogs.gr/

Κώστας Κολλημένος http://www.stixoi.info/stixoi.php?info=Poems&act=index&poet_id=19852&sort=date&order=desc

Κώστας Τσούμας http://www.musicwave.gr/el/members/member_info.asp?cat_id=3&id=3062&show=p

Γιώργος Βασιλειάδης http://sxolia-kai-apopseis.pblogs.gr/

Βασιλική Λαδοπούλου μέλος του pathfinder

Θεωρούμε αυτονόητο ότι όποιος φίλος η φίλη θέλει μπορεί να ποστάρει στο blog του το παραπάνω κείμενο..

Επίσης αν κάποιος φίλος η φίλη επιθυμεί να δημοσιοποιήσει την στήριξη του να το δηλώσει με σχόλιο και θα προστεθεί το όνομά του/της παρακάτω..