Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2008

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ "ΣΚΟΥΠΑ" ΓΙΑ ΑΣΥΝΟΔΕΥΤΑ ΠΑΙΔΙΑ?

Είναι αλήθεια ότι η Αστυνομία προέβη σε μια επιχείρηση στο κέντρο της Αθήνας με σκοπό να "μαζέψει" παιδιά που ήταν ασυνόδευτα και "παρενοχλούσαν" με το να ζητιανεύουν ή να περιφέρονται ανάμεσα στο πλήθος ?
Είναι αλήθεια ότι ο αριθμός είναι τόσο μεγάλος αυτών των παιδιών που το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΕΚΚΑ) δεν μπορεί να τα διοχετεύσει σε χώρους παιδικής προστασίας με αποτέλεσμα αυτά να παραμένουν στα αστυνομικά Τμήματα?
Τι πρόκειται να γίνουν τα παιδιά αυτά, αφού είναι δεδομένο ότι δεν υπάρχουν οι υποδομές που μπορούν να τα υποδεχτούν? Θα επιστραφούν στο περιβάλλον που ζούν ακόμα και αν αυτό είναι ακατάλληλο και κακοποιητικό?
Τι πρόκειται να γίνουν με τα όποια ασυνόδευτα παιδιά μεταναστών?Μήπως πρόκειται να απελαθούν?
Γιατί επελέγη αυτή η χρονική στιγμή για να προβεί η αστυνομία σε αυτή την κίνηση,κάτι ανάλογο θυμίζουμε κάθε φορά που υπάρχει ένα γεγονός που δεν πρέπει να χαλάσει η βιτρίνα ,ενόψει υψηλών επισκέψεων, πχ Ολυμπιακοί.Μήπως η κηδεία του Χριστόδουλου είναι ένα τέτοιο γεγονός?
Παρά του ότι κανένας δεν πρόκειται να ασχοληθεί με την τύχη αυτών των παιδιών,υπάρχουν πιο "σημαντικά" θέματα στην επικαιρότητα, είναι φανερό ότι με την ευκαιρία αυτού του γεγονότος φαίνεται η γύμνια του συστήματος της Παιδικής Προστασίας.
Ας μας πεί το Υπουργείο Υγείας και "Κοινωνικής Αλληλεγγύης" τι μέτρα πρόκειται να λάβει για την προστασία των Δικαιωμάτων των Παιδιών και ας μην είναι η καταστολή η μόνη δράση της πολιτείας.