Πέμπτη 6 Μαρτίου 2008

Σφαγή εργαζομένων-συνταξιούχων

Μαχαίρι σε συντάξεις και δικαιώματα βάζει η κυβέρνηση, το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό παρουσίασε η υπουργός Απασχόλησης. Μεταξύ των άλλων προανήγγειλε αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης και σαρωτικές ενοποιήσεις ταμείων, σε 5 φορείς κύριας ασφάλισης, 6 επικουρικής και 2 πρόνοιας.

Τρίωρη στάση εργασίας την επόμενη Τετάρτη και Γενική απεργία και συλλαλητήριο στις 19 Μαρτίου, αποφάσισε η εκτελεστική επιτροπή της ΓΣΕΕ. 24ωρη απεργία στις 13 Μαρτίου είχε προτείνει η Αυτόνομη Παρέμβαση.

«Ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι, θα βρεθούμε στην πρώτη γραμμή για να μην περάσουν οι αντιασφαλιστικές ρυθμίσεις της κυβέρνησης», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, συναντήθηκε το πρωί με τους εργαζόμενους του εργοστασίου Σνέντερ Ελέκτρικ.

«Συνιστά μια μεταρρύθμιση- φονιά των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων, ενώ ανοίγει το δρόμο για την πλήρη εκμηδένιση του δημόσιου και αναδιανεμητικού κοινωνικού ασφαλιστικού συστήματος», τονίζουν οι υπεύθυνοι εργατικής και οικονομικής πολιτικής του ΣΥΝ, Δημήτρης Στρατούλης και Παναγιώτης Λαφαζάνης.

«Το νομοσχέδιο ξεζουμίζει τους εργαζόμενους, η κυβέρνηση βαθαίνει την αντιλαϊκή της επίθεση, δίνοντας συνέχεια στους αντιασφαλιστικούς νόμους της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ», τονίζει το ΚΚΕ.

«Η κυβέρνηση αρπάζει, λεηλατεί, εκβιάζει, αοριστολογεί, κατεδαφίζει, ακροβατεί» αναφέρει ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός, χαρακτηρίζοντας το ασφαλιστικό νομοσχέδιο ως «το χειρότερο που θα μπορούσε να φέρει μια κακή κυβέρνηση».

Νέο χτύπημα της δικαιοσύνης στα δικαιώματα των εργαζομένων: Παράνομη και καταχρηστική κρίθηκε από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών η απεργία στην Τράπεζα της Ελλάδας. Για «εξέλιξη στο πλαίσιο της βιομηχανίας των αποφάσεων της Δικαιοσύνης» έκανε λόγο «Στο Κόκκινο» το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου Εργαζομένων, Μάκης Μπαλαούρας.

Για αύριο αναβλήθηκε η εκδίκαση της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων της διοίκησης της ΔΕΗ, για να ποινικοποιηθούν οι κινητοποιήσεις, επεισόδια στην Ευελπίδων μεταξύ εργαζομένων και αστυνομικών. Μέχρι την Τετάρτη η απεργία της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, οι εργαζόμενοι έχουν νέο ραντεβού αύριο στις 11 στα γραφεία της, στην οδό Στουρνάρη και στη συνέχεια πορεία προς τα δικαστήρια. Συνάντηση στις 10 το πρωί του Αλέξη Τσίπρα με τον προεδρείο της Ομοσπονδίας.

Αποχή από τα καθήκοντά τους αποφάσισαν οι δικηγόροι και οι δικαστικοί επιμελητές την επόμενη Τετάρτη 12 και Πέμπτη 13 Μαρτίου, συνέντευξη Τύπου την Τρίτη, από τη Διεπιστημονική Επιτροπή για το Ασφαλιστικό.

48ωρη απεργία, στις 11 και 12 του μήνα και από τους μηχανικούς, απορρίπτουν το νομοσχέδιο, χαρακτηρίζοντάς το ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ.
Αύριο ξεκινά η εξαήμερη κινητοποίηση των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, έπειτα από απόφαση της ΠΟΕ- ΟΤΑ. Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Απασχόλησης, στις 10.30 το πρωί.

Έκκληση στους πολίτες να μην κατεβάζουν τα απορρίμματα στους δρόμους της πόλης από το δήμαρχο Αθηναίων, Νικήτα Κακλαμάνη.

Ωστόσο, και οι δήμαρχοι της χώρας αποφάσισαν κινητοποιήσεις από την επόμενη Πέμπτη. Η ΚΕΔΚΕ προγραμματίζει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία προς το υπουργείο Εσωτερικών, διαμαρτυρόμενη για την υποχρεωτική ανάληψη αρμοδιοτήτων από την κρατική εξουσία χωρίς την ανάλογη παροχή πόρων.
ΠΗΓΗ:left.gr