Κυριακή 16 Μαρτίου 2008

«Ευχαριστούμε αλλά δεν θα πάρουμε», το μήνυμα Τσίπρα προς το ΠΑΣΟΚ


ΑΠΕ
Ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας φθάνει στην πανελλαδική σύσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ
Αθήνα



«Ευχαριστούμε αλλά δεν θα πάρουμε» ήταν η απάντηση του Αλέξη Τσίπρα στο ΠΑΣΟΚ, μιλώντας στην πανελλαδική σύσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ το Σάββατο το βράδυ.

Ο κ. Τσίπρας επανέλαβε ότι στόχος για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι η ήττα όχι μόνο της Νέας Δημοκρατίας, αλλά της Δεξιάς, καθώς σκοπός είναι όχι ο «συνδιαχειρισμός της κρίσης του συστήματος», αλλά η «αλλαγή του πλαίσιου εξουσίας».

Στην εκτενή κριτική του προς το ΠΑΣΟΚ ο κ. Τσίπρας είπε ότι έφυγε από το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ βαθιά προβληματισμένος, γιατί αναλογιζόμενος το παρελθόν του Κινήματος και των ανθρώπων που το στελεχώνουν αναρωτήθηκε πως είναι δυνατόν «να μην παίρνει χαμπάρι τίποτα από όσα συμβαίνουν γύρω του».

Παράλληλα, ο Αλ.Τσίπρας εξαπέλυσε επίθεση εναντίον όσων διατυπώνουν την άποψη ότι η άνοδος που καταγράφει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι «φούσκα». Ο ίδιος, σημείωσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ δέχεται έντονη κριτική σε δύο άξονες. Ο πρώτος εξ αυτών βασίζεται στην «προσπάθεια ψυχολογικού εφησυχασμού» κάποιων «ανένταχτων ανησυχούντων δημοσιολόγων» οι οποίο μιλάνε για «επικοινωνιακό πυροτέχνημα» αναφερόμενοι στην άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ.

«Φούσκα δεν είναι η άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ αλλά όλες οι προεκλογικές υποσχέσεις, τα περίφημα τρία 'δεν' του κ. Καραμανλή. Φούσκα ήταν οι υποσχέσεις στους συμβασιούχους. Φούσκα ήταν οι υποσχέσεις για αξιοκρατία στη δικαιοσύνη. Φούσκα ήταν το χρηματιστήριο. Φούσκα ήταν τα δομημένα ομόλογα. Φούσκα είναι η διακυβέρνηση του τόπου από μία λαϊκή μειοψηφία που στηρίζεται από μία εύθραυστη κοινοβουλευτική πλειοψηφία» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι η δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ δεν αποτελεί πολιτικό παράδοξο, ούτε φαινόμενο, αντίθετα, «πολιτικό παράδοξο ήταν αυτό που ζούσαμε τόσα χρόνια».

Ο δεύτερος άξονας, είπε ο πρόεδρος του ΣΥΝ, αφορά στην προσπάθεια να πείσουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει προγραμματικές θέσεις΄, για να απαντήσει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν έχει προτάσεις για ανασφάλιστη εργασία, γιατί δεν προτείνει μείωση συντάξεων, γιατί δεν χρησιμοποιεί όρους όπως ευελιξία, ανταγωνιστικότητα, γιατί δεν προτείνει ιδιωτικά πανεπιστήμια».

ΠΗΓΗ:in.gr