Σάββατο 22 Μαρτίου 2008

Πρόταση της ΚΟΕ

Προς τις δυνάμεις και τους συντρόφους και συντρόφισσες του ΣΥΡΙΖΑ



Με βάση τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών (μαζικότατα συλλαλητήρια, αναβολή ψήφισης του νομοσχεδίου για την επόμενη Τετάρτη και κυρίως με την πρόταση για δημοψήφισμα που μπλοκάρει την διαδικασία χρονικά και πολιτικά) έχουμε να καταθέσουμε τις ακόλουθες προτάσεις για κινητοποίηση και ενεργοποίηση όλων των δυνάμεών μας:

1. Άμεση έκτακτη σύγκλιση όλων των συντονιστικών επιτροπών και της Γραμματείας και οργάνωση της παρέμβασης του ΣΥΡΙΖΑ, τοπικά, κεντρικά, πανελλαδικά.
2. Υιοθέτηση της πρότασης για το μάζεμα υπογραφών στήριξης της πρωτοβουλίας για δημοψήφισμα.
3. Παρέμβαση σε όλες τις παρελάσεις για την 25η Μαρτίου με πικετοφορίες, πανό, καλέσματα, τραπεζάκια υπογραφών κλπ
4. Κάλεσμα για συλλαλητήριο του ΣΥΡΙΖΑ την Πέμπτη 27/3 έξω από τη Βουλή. Για την στήριξη του συλλαλητηρίου βγαίνει σποτάκι τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό, μπαίνουν καταχωρίσεις σε εφημερίδες, το προπαγανδίζουμε και στις παρελάσεις κλπ.
5. Συνέντευξη τύπου την Τετάρτη 26/3 που να προβάλλονται όλες αυτές οι πρωτοβουλίες και όποιες άλλες προκύψουν.
6. Σε όλες τις άλλες πόλεις να προσαρμοστεί ανάλογα η παρέμβαση του ΣΥΡΙΖΑ.



Είναι αναγκαίο να δείξουμε πως ο αγώνας συνεχίζεται, πως το θέμα δεν έχει κλείσει, είναι ζήτημα παλλαϊκό και όχι απλά ζήτημα της Βουλής ή των συνδικάτων μονάχα. Να αναδείξουμε την πολιτική διάσταση της αντιπαράθεσης και να γίνει υπόθεση αγώνα ολόκληρης της κοινωνίας.

Είμαστε ανοικτοί και συζητάμε κάθε άλλη πρόταση που κινείται σε αυτήν την λογική και πρέπει να καλέσουμε όλες τις δυνάμεις της αριστεράς σε κοινή δράση.



Η γραμματεία της ΚΟΕ

βράδυ 21/3/08