Πέμπτη 21 Μαΐου 2009

Η 129 ΦΕΥΓΕΙ! ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟ!

Ένα σοβαρό πρόβλημα που απασχολεί την ευρύτερη περιοχή μας, ανατολικά και δυτικά του Υμηττού, την περίοδο αυτή, είναι οι νέοι οδικοί άξονες που σχεδιάζει το ΥΠΕΧΩΔΕ. Ήδη συζητιέται ευρέως στο χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης, επιστημονικών φορέων, συλλόγων και οργανώσεων πολιτών.

Στην πλειοψηφία των περιοχών από όπου σχεδιάζεται να περάσουν οι νέοι αυτοκινητόδρομοι εκδηλώνονται αντιδράσεις, που έχουν να κάνουν είτε με μια συνολική αντίθεση στη φιλοσοφία του έργου και στον τρόπο που έγινε η σχετική διαβούλευση, είτε με επιμέρους πλευρές του που θα δημιουργήσουν προβλήματα σοβαρής όχλησης στον οικιστικό ιστό, καταστροφής κοινόχρηστων χώρων και χώρων πρασίνου κλπ.

Ο δήμος μας έχει εκφράσει με απόφαση του δημοτικού του συμβουλίου που λήφθηκε με διευρυμένη πλειοψηφία, την αντίθεσή του συνολικά στο έργο αυτό. Ταυτόχρονα με πλήρη ομοφωνία δεσμεύτηκε απέναντι στους πολίτες ότι θα αποτρέψει με κάθε μέσο την υλοποίηση της πρότασης του ΥΠΕΧΩΔΕ στις περιπτώσεις που με άμεσο και δραματικό τρόπο υποβαθμίζει τη ποιότητα ζωής χιλιάδων κατοίκων της πόλης μας και καταστρέφει κοινόχρηστους χώρους πρασίνου που ήδη υπάρχουν.

Στα πλαίσια αυτά οργανώνουμε, σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς και κατοίκους, κινητοποίηση την Κυριακή 24 Μαΐου στις 11:00 πμ στο χώρο της 129 Π.Υ. (αεροπορική βάση). Η μονάδα αυτή έχει ήδη απομακρυνθεί και ο χώρος που καταλάμβανε είναι ήδη ένα έτοιμο πάρκο με πολλά ψηλά δέντρα τα οποία θα καταστραφούν αν από εκεί περάσει ο νέος αυτοκινητόδρομος που σχεδιάζει το ΥΠΕΧΩΔΕ. Η απόφασή μας είναι να υπερασπιστούμε το χώρο αυτό, να μην επιτρέψουμε την καταστροφή του και να τον αποδώσουμε με ελεύθερη πρόσβαση σε όλους τους πολίτες ως ένα κοινόχρηστο χώρο πρασίνου.

Θα ήταν εξαιρετικά χρήσιμο για να πετύχουμε το στόχο αυτό, που πιστεύουμε ότι και εσείς θα κρίνετε ως δίκαιο, να έχουμε την παρουσία και την συμπαράστασή σας στην κινητοποίηση αυτή.

Ο δήμαρχος Ελληνικού

Χρήστος Κορτζίδης