Σάββατο 2 Μαΐου 2009

ΧΛΙΔΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Με ένα δελτίο τύπου που δημοσιεύεται στον τοπικό τύπο της Γλυφάδας η Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου αναφέρεται και προσπαθεί να αιτιολογήσει την δαπάνη των 22.000 ευρώ(χωρίς τον ΦΠΑ παρακαλώ) που έγινε για Πασχαλιάτικη εκδήλωση με την συμμετοχή του γνωστού καλλιτέχνη κου Γαιτάνου.
Στην ανακοίνωση αυτή ,λοιπόν, η κα Μπέσσυ Αργυράκη, γνωστή καλλιτέχνης επίσης λόγω της παρουσίας της παλαιότερα στον διαγωνισμό της Eurovision, αφού "αναλύει" τα έξοδα της εκδήλωσης ,χωρίς όμως να αναφέρεται σε ποσά ανά αιτιολογία κόστους, επιτίθεται σε όσους κατήγγειλαν το υπερβολικό έξοδο αναφέροντας ότι ήταν μια εκδήλωση ¨κατάνυξης και μυσταγωγίας" που έτσι και αλλιώς αυτά τα χρήματα δεν ήταν δυνατόν να διατεθούν σε δράσεις κοινωνικές προς"τους ενδεείς της πόλης" όπως η ίδια αναφέρει,αφού τα χρήματα του Πνευματικού Κέντρου αφορούν μόνο πολιτιστικές δράσεις.
Ίσως πρέπει να ενημερώσει κανείς την κα Αργυράκη για το τι σημαίνει πολιτισμός και ότι,όπως και στο παρελθόν έχουμε τονίσει, αυτός μπορεί να έχει ουσιαστική κοινωνική δράση.
  • Ο Πολιτισμός δεν είναι άσχετος με την υποστήριξη δράσεων κοινωνικού χαρακτήρα και όταν προέρχεται απο την Τοπική Αυτοδιοίκηση τότε έχει,κυρίως, τέτοιο χαρακτήρα. Με λίγα λόγια οι "χλιδάτες" και ακριβές εκδηλώσεις αφορούν συνήθως τους λίγους και το....Μέγαρο Μουσικής. Οι τοπικές κοινωνίες έχουν ανάγκη στοχευμένες δράσεις που απευθύνονται στην μεγάλη μάζα των κατοίκων και κυρίως εκείνων που βρίσκονται στην πιο μειονεκτική θέση.
  • Η Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου δεν μπορεί να προσπερνά τόσο εύκολα την παρουσία στην πόλη των "ενδεών" όπως αποκαλεί την τάξη εκείνη των πολιτών που ζούν στην ανέχεια. Κυρία Μπέσσυ Αργυράκη τα "θεάματα" δεν μπορούν να είναι χωρίς "άρτο" και εσείς ένα μέλος του Δήμου δεν πρέπει να το ξεχνάτε.Όπως επίσης να μην ξεχνάτε ότι είστε μέλος της διοίκησης του Δήμου και θα περίμενε κανείς να είστε πιο προσεκτική απέναντι στα κοινωνικά προβλήματα αυτού του τόπου και του τρόπου που αντιμετωπίζει ο Δήμος αυτά τα προβλήματα,δηλαδή με πλήρη απουσία οργανωμένων προνοιακών δομών.
  • Προφανώς δεν μας ενδιαφέρει καθόλου η αντιπαράθεση που μπορεί να έχετε με τους υπολοίπους πρώην δημάρχους για το ποιός σπατάλησε περισσότερα για τον "πολιτισμό" αυτής της πόλης.Όλοι γνωρίζουμε την χρόνια αρρώστια των δημοτικών αρχόντων στο να σπαταλούν χωρίς αιδώ το δημόσιο χρήμα.
Δεν περιμένουμε η κα Αργυράκη να αντιληφθεί και να συμφωνήσει μαζί μας στην θέση της σύνδεσης Πολιτισμού και Κοινωνικών δράσεων αφού η ιδεολογία η δική της και της παράταξης της είναι πολύ μακριά απο τα πραγματικά κοινωνικά προβλήματα αυτής της πόλης, αλλά περιμένουμε τουλάχιστον να μην προκαλούνται οι Γλυφαδιώτες με πράξεις όπου το δημόσιο χρήμα κατασπαταλήται σε εκδηλώσεις σαν αυτή με τον κο Γαιτάνο.