Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

ΣΥΡΙΖΑ ΓΛΥΦΑΔΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΤΟ ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ ΒΟΥΛΑΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΤΕΔΑΦΙΖΟΝΤΑΙ

Την Τρίτη 13 Μαρτίου 2012, οι τοπικές επιτροπές του ΣΥΡΙΖΑ, Γλυφάδας, Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης, Ελληνικού, Αργυρούπολης πραγματοποίησαν με μεγάλη επιτυχία, συγκέντρωση – περιοδεία, στο μόνο δημόσιο νοσοκομείο των νοτίων προαστίων, το Ασκληπιείο Βούλας. Η εκδήλωση αυτή έγινε στα πλαίσια δράσης του ΣΥΡΙΖΑ για την υπεράσπιση της δημόσιας – δωρεάν υγείας, για την αποτροπή της κατεδάφισης και διάλυσης των δημοσίων νοσοκομείων, στο όνομα της καταβολής τοκογλυφικών τοκοχρεολυσίων στους τραπεζίτες κερδοσκόπους.

Δεκάδες μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, περιηγήθηκαν σε όλες τις πτέρυγες του νοσοκομείου. Μοίρασαν έντυπο υλικό με τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τα θέματα υγείας και είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τους εργαζομένους του νοσοκομείου, τους γιατρούς και ειδικά με τους ειδικευμένους που εδώ και αρκετές ημέρες βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας λόγω μη καταβολής των δεδουλευμένων μισθών τους από την διοίκηση του νοσοκομείου.

Μίλησαν με ασθενείς και επισκέπτες, για την απελπιστική κατάσταση που επικρατεί στο χώρο της δημόσιας υγείας και στο νοσοκομείο της Βούλας.

Διαπίστωσαν ότι η δοτή Κυβέρνηση, των μνημονιακών κομμάτων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, υλοποιεί ένα νέο γύρο επίθεσης στο ΕΣΥ. Στον εφαρμοστικό νόμο προβλέπεται η συγχώνευση-κλείσιμο 50 (από τα 130) «μικρών και μεσαίων» νοσοκομείων και στο αρχικό κείμενο η πρώτη ιδιωτικοποίηση μεγάλου δημόσιου νοσοκομείου, του Ερυθρού.

Η κατάσταση και στο νοσοκομείο του Ασκληπιείου της Βούλας γίνεται μέρα με την μέρα τραγική για όλους μας. Έτσι:

· Περιορίζονται οι κλίνες και λόγω των περικοπών αδυνατούν να καταρτίσουν ασφαλή προγράμματα εφημεριών.

· Η πρόσβαση στα εξωτερικά ιατρεία γίνεται πιο ακριβή και η περικοπή των φαρμακευτικών δαπανών υποχρεώνει τους ασθενείς να πληρώνουν από την τσέπη τους τα φάρμακα που χρειάζονται.

· Το νοσοκομείο καταρρέει από τις δραματικές ελλείψεις φαρμακευτικού και νοσηλευτικού υλικού, εξοπλισμού και κυρίως λόγω των ελλείψεων σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

· Οι γιατροί, το νοσηλευτικό προσωπικό και όλοι οι υπόλοιποι εργαζόμενοι εξαθλιώνονται μισθολογικά και εργασιακά.

· Οι εφημερίες των γιατρών και των νοσηλευτών που με αυτοθυσία και αυταπάρνηση σώζουν ανθρώπινες ζωές παραμένουν απλήρωτες.

· Μπορεί να μην υπάρχουν λεφτά για φάρμακα και ιατρικό υλικό, υπάρχουν όμως για τα άπειρα χημικά και τα δακρυγόνα με τα οποία κάθε τόσο ξεσπούν τα ΜΑΤ στο λαό που διαδηλώνει.

Τα μνημονιακά κόμματα της συγκυβέρνησης είναι οι συνυπεύθυνοι της πολικής που οδηγεί στο κλείσιμο και την υπολειτουργία τα δημόσια νοσοκομεία, που παραχωρεί τις κλίνες των τμημάτων εντατικής θεραπείας (τα ‘’φιλέτα’’ των δημόσιων νοσοκομείων) στην ιδιωτική ασφάλιση, ενώ παράλληλα ‘’κούρεψε’’ τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων που τα οδηγεί στην διάλυση.

Αν δεν τους ανατρέψουμε, η κυβέρνηση και η τρόικα είναι αποφασισμένες να μας πεθάνουν. Ακολουθούν το πρότυπο που έχει επιβάλει για την υγεία το ΔΝΤ σε όποια χώρα κυριάρχησε, με αποτέλεσμα τη μείωση του μέσου όρου ζωής για πολλά χρόνια.

Τα κοράκια της αγοράς ακονίζουν τα μαχαίρια τους για να μας βάλουν να δουλεύουμε σκληρά, να σακατευόμαστε και να τους χρυσοπληρώνουμε μετά στα ιδιωτικά νοσοκομεία για να μας γιατρέψουν.

Απέναντί τους άνεργοι, νέοι, γυναίκες, άνθρωποι που κοιμούνται στους δρόμους, άνθρωποι που κρυώνουν μέσα στα σπίτια τους, εργαζόμενοι για μήνες απλήρωτοι ή με μισθούς πείνας και ένας λαός που τρέμει μην αρρωστήσει… Η ανθρωπιστική κρίση και ο κοινωνικός μεσαίωνας σιγά – σιγά σαν ομίχλη μας σκεπάζει όλους.

Απέναντί τους όμως είμαστε και εμείς, η αριστερά και οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ. Το είδαμε στα μάτια και στην καρδιά όλων των ανθρώπων μέσα στο νοσοκομείο, που μας πλησίασε και μίλησαν μαζί μας, που πήραν στα χέρια τους τα έντυπα του ΣΥΡΙΖΑ. Είδαμε στα πρόσωπά τους να γεννιέται η ελπίδα για τη δημιουργία ενός μετώπου κοινωνικής αντίστασης των καθημερινών ανθρώπων του μόχθου και της εργασίας με την συμπαράσταση του ΣΥΡΙΖΑ που θα ανατρέψει τις επιταγές του Μνημονίου 1 και 2, για την υγεία και θα προασπίσει το αναφαίρετο δικαίωμα της πρόσβασης των πολιτών σε δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες Υγείας.

Το αμέσως επόμενο διάστημα, τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ στα νότια προάστια, θα επανέλθουμε στο μοναδικό δημόσιο νοσοκομείο μας (Ασκληπιείο), για να οργανώσουμε μια συζήτηση με εργαζόμενους και χρήστες υπηρεσιών υγείας και να συντονίσουμε τη δράση μας, υπερασπιζόμενοι την αξιοπρεπή πρόσβαση όλων των εργαζομένων-ανέργων-συνταξιούχων, στην πραγματικά δωρεάν, δημόσια και ποιοτική υγεία.

Μπορείτε να μας βρείτε στο τηλ. 6945 754555-6977749011-6946505419

στο mail: glyfadasyriza@gmail.com

και στο blog: http://syrizaglyfadas.blogspot.com/

ΓΛΥΦΑΔΑ 19 Μαρτίου 2012