Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012


ΣΥΡΙΖΑ ΓΛΥΦΑΔΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΛΕΣΜΑ

Το Ελληνικό δεν πωλείται - Η δημόσια περιουσία δεν εκποιείται

Ενώ δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι από την ψήφιση της νέας δανειακής σύμβασης από τα κόμματα της μνημονιακής συγκυβέρνησης και τους «προθύμους», άνοιξε ο δρόμος για το άνευ όρων ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και του φυσικού πλούτου της χώρας.

Αύριο και μεθαύριο με ταχύτατες διαδικασίες ψηφίζεται στην ολομέλεια της Βουλής το σχέδιο νόμου του ΥΠΕΚΑ που αφορά την εκποίηση του χώρου του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού και του παραλιακού μετώπου. Στις απαράδεκτες διατάξεις του σχεδίου νόμου απεικονίζονται με τον πιο ανάγλυφο τρόπο οι διαθέσεις της μνημονιακής συγκυβέρνησης του δικομματισμού, υλοποιώντας τις προβλέψεις των μνημονίων 1 και 2, να ξεπουληθούν τα πάντα στους κερδοσκόπους και τους τοκογλύφους δανειστές της χώρας. Γίνεται φανερός ο τρόπος με τον οποίο αντιλαμβάνονται την «αξιοποίηση» της δημόσιας περιουσίας. Βιάζονται γιατί στο τέλος Μαρτίου λήγει η προθεσμία του διεθνούς διαγωνισμού εκδήλωσης ενδιαφέροντος από τους «επενδυτές» οι οποίοι πρέπει να γνωρίζουν τις απαράδεκτες ρυθμίσεις με τις οποίες θα προχωρήσουν στα φαραωνικά και κερδοσκοπικά τους σχέδια «αξιοποίησης» του τελευταίου μεγάλου ελεύθερου χώρου της Αττικής.

Έχουν πλήρως ξεχασθεί οι υποσχέσεις για κατασκευή μητροπολιτικού πάρκου στον χώρο του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού. Αντί για αυτό προβλέπεται μία άνευ προηγουμένου καταστροφική παρέμβαση και η χωρίς όρους παραχώρηση στους επίδοξους «επενδυτές» ολόκληρης της έκτασης των 6.200 στρεμμάτων καθώς και το παραλιακό μέτωπο όπου θα κτισθούν κτίρια – ακόμη και ουρανοξύστες- επιφανείας μεγαλύτερης από 3.500.000 τετραγωνικά μέτρα με ποσοστό κάλυψης 40%. Αντίθετα ο χώρος πρασίνου περιορίζεται - συμπεριλαμβανομένων και των ακαλύπτων χώρων των κτισμάτων - σε επίπεδα κάτω των 2.000 στρεμμάτων.

Στους «επενδυτές» παραχωρείται πλήρως η πρωτοβουλία για τον σχεδιασμό της υλοποίησης των φαραωνικών σχεδίων τους οι οποίοι και θα προκαλούν την έκδοση των αναγκαίων Υπουργικών Αποφάσεων, δηλαδή θα νομοθετούν! Για να προχωρήσουν μάλιστα απρόσκοπτα τα σχέδιά τους, καθιερώνονται ειδικές κατά παρέκκλιση του συντάγματος και των νόμων διαδικασίες εξπρές για την έκδοση αδειών, τις κατεδαφίσεις υφισταμένων κτιρίων ενώ προβλέπεται και η άμεση ανάκληση όσων τμημάτων έχουν παραχωρηθεί σε δημόσιους και κοινωνικούς φορείς (πολιτιστικά και αθλητικά κέντρα, ΕΑΚ Αγ. Κοσμά, κοινωνικές υπηρεσίες για ΑΜΕΑ κ.α.) και η άμεση αποβολή τους από το χώρο.

Με λίγα λόγια το «Ελληνικό» ξεπουλιέται ολόκληρο για την αποπληρωμή των τόκων μόνο τριών μηνών του διεθνούς χρέους της χώρας που δεν δημιούργησε ο λαός και οι εργαζόμενοι. Θυσιάζεται στο βωμό των κερδοσκοπικών «επενδυτικών» συμφερόντων και για την υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ.

Γι’ αυτό και πρέπει η μάχη ενάντια στο ξεπούλημα του χώρου του «Ελληνικού» να συνδεθεί με την μάχη εναντίον της πολιτικής αυτής. Πρέπει να συσπειρώσει αγωνιστικά όλο το λαό και τους εργαζόμενους.

Τα μέλη και οι φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ στη Γλυφάδα, σταθερά προσανατολισμένοι στον αγώνα για την ανατροπή της μνημονιακής συγκυβέρνησης και των αντιλαϊκών πολιτικών από όπου και αν εκπορεύονται, θα πρωτοστατήσουμε και θα συμμετέχουμε σε κάθε αγωνιστική δράση για τη διαφύλαξη της Δημόσιας Περιουσίας αλλά και τη διεκδίκηση του δικαιώματός μας στο φυσικό περιβάλλον με τη μετατροπή του χώρου του πρώην αεροδρομίου σε Μητροπολιτικό πάρκο.

Καλούμε τον λαό της Γλυφάδας να συντονίσει τα βήματά του, με κάθε αγωνιστική πρωτοβουλία και δράση που στοχεύει στην υπεράσπιση του χώρου του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού και την μετατροπή του σε χώρο υψηλού πρασίνου ενισχύοντας τις αγωνιστικές πρωτοβουλίες του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης και των φορέων της γύρω περιοχής όπως της «Επιτροπής Κατοίκων Γλυφάδας ενάντια στο μνημόνιο και τις αντιλαϊκές πολιτικές», της ΕΛΜΕ Νοτίων προαστίων, της «Επιτροπής αγώνα για το Μητροπολιτικό πάρκο Ελληνικού» κ.λ.π.

Καταγγέλλουμε με την ευκαιρία την διπρόσωπη και παρελκυστική τακτική του ακραία «μνημονιακού» Δημάρχου Γλυφάδας κ. Κόκκορη καθώς και του συνεταίρου του στο θέμα αυτό δημοτικού συμβούλου και βουλευτή της ΝΔ κ. Βαρβιτσιώτη. Ενώ συνυπογράφει διάφορες ανακοινώσεις με τους άλλους δημάρχους της περιοχής, αντιδρά και σαμποτάρει κάθε συντονισμένη αντίδραση των κατοίκων της Γλυφάδας που αντιτίθενται στο ξεπούλημα του χώρου του πρώην αεροδρομίου. Σε συνεργασία με την παράταξη της ΝΔ του κ. Βαρβιτσιώτη (ο οποίος μάλιστα ως εισηγητής εκ μέρους της ΝΔ για το προς ψήφιση νομοσχέδιο συναινεί μετά πολλών επαίνων στο ξεπούλημα) αρνήθηκαν ακόμη και να συζητήσουν την έγκριση ψηφίσματος καταδίκης του νομοσχέδιου που ξεπουλάει το Ελληνικό όπως πρότεινε ο εκπρόσωπος της Αριστερής Ριζοσπαστικής Πρωτοβουλίας Γλυφάδας στο Δημοτικό Συμβούλιο Τάσος Ταστάνης. Αντίθετα συγκρότησαν επιτροπή «διαλόγου» δήθεν για να συζητήσουν με την συγκυβέρνηση των κομμάτων τους την εκχώρηση κάποιων αντισταθμιστικών «ψιχίων» με απώτερο όμως, αλλά προφανή, στόχο να άρουν την προγενέστερη απόφαση του Δήμου Γλυφάδας υπέρ της δημιουργίας πάρκου υψηλού πρασίνου στο σύνολο του χώρου.

Καλούμε τους πολίτες της Γλυφάδας να πάρουν μέρος στην αγωνιστική εκδήλωση διαμαρτυρίας των φορέων της περιοχής την Πέμπτη 22/3, στις 6μ.μ. στο Σύνταγμα μπροστά στην Βουλή όπου θα συζητείται το νομοσχέδιο ξεπουλήματος του «Ελληνικού». (Προσυγκέντρωση της «Επιτροπής Κατοίκων Γλυφάδας ενάντια στο μνημόνιο και τις αντιλαϊκές πολιτικές» στις 5:30 στο μετρό Αγ. Δημητρίου - είσοδος Όλγας – Lidl).

ΓΛΥΦΑΔΑ 20 Μαρτίου 2012

Μπορείτε να μας βρείτε στο τηλ. 6945 754555

στο mail: glyfadasyriza@gmail.com

και στο blog: http://syrizaglyfadas.blogspot.com/