Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΥΛΙΚΗ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗ ΤΩΝ ΠΙΟ ΑΔΥΝΑΜΩΝ

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ του ΣΥΡΙΖΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΥΛΙΚΗ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗ
ΤΩΝ ΠΙΟ ΑΔΥΝΑΜΩΝ 
·           Επαναφορά του κατώτατου μισθού στα προηγούμενα επίπεδα και επέκταση του επιδόματος ανεργίας. 
·           Μέτρα άμεσης φορολογικής ανακούφισης (χαράτσι κλπ) για την πρώτη κατοικία, τους ανέργους και όσους ζουν κάτω ή γύρω από το όριο της φτώχειας. 
·           Μέτρα πιστωτικής πολιτικής με την ρύθμιση (με την ολική ή μερική διαγραφή τους) των δανείων των υπερχρεωμένων νοικοκυριών και επιχειρήσεων, ανάλογα με τη μείωση του εισοδήματος. Απαγόρευση της κατάσχεσης της πρώτης κατοικίας και μείωση των δόσεων ώστε να μην υπερβαίνουν το 30% του μηνιαίου εισοδήματος του οφειλέτη.
·           Εξασφάλιση της πρόσβασης σε υπηρεσίες υγείας, εκπαίδευσης, σε μέσα μαζικής μεταφοράς και σε άλλα δημόσια αγαθά.
·           Μέτρα και πολιτικές κατά της ακρίβειας.
·           Επανασχεδιασμός των προγραμμάτων στήριξης νέων αγροτών, καθώς και των προγραμμάτων απασχόλησης, ώστε να μεγιστοποιηθεί η κοινωνική αποτελεσματικότητά τους. 
·           Ενθάρρυνση μορφών αλληλέγγυας οικονομίας.
·           Δυνατότητα λειτουργίας ή επαναλειτουργίας κλειστών ή υπό χρεοκοπία επιχειρήσεων από τους ίδιους τους εργαζομένους, μέσα από συνεταιρισμούς ή άλλες συλλογικές νομικές μορφές. 
·           Ενθάρρυνση μορφών άμεσου εμπορίου ανάμεσα σε παραγωγούς και καταναλωτές. 
·           Θα επιδιωχθεί μέσα από αναδιαπραγμάτευση, όσο διαρκεί η προσπάθεια δημοσιονομικής προσαρμογής, μέρος των πόρων του ΕΣΠΑ να διατεθεί για τη χρηματοδότηση ενός ειδικού προγράμματος καταπολέμησης της ακραίας φτώχειας, με τη θεσμοθέτηση ενός ελάχιστου εγγυημένου επιπέδου διαβίωσης, την εξασφάλιση στέγης και διατροφής στους αστέγους και ένα ειδικό επίδομα στα νοικοκυριά των οποίων κανένα μέλος δεν έχει εργασία ή άλλο επαρκές εισόδημα. 
·           Δημιουργία μιας μόνιμης διακομματικής επιτροπής στη Βουλή, η οποία θα επεξεργασθεί μια ολοκληρωμένη πολιτική για την καταπολέμηση της φτώχειας σε μεσο-μακροπρόθεσμη βάση.
Τα παραπάνω μέτρα είναι ενδεικτικά και συμπληρώνονται με μέτρα κοινωνικής πολιτικής και πέραν της άμεσης ανακούφισης των φτωχών στρωμάτων και των νεόπτωχων, συμβάλλουν και στη σταθεροποίηση και ανάκαμψη της οικονομίας. 
Στο μόνο πραγματικό δίλημμα της εκλογικής αναμέτρησης της 17ης Ιούνη:

«Μνημόνιο ή ΣΥΡΙΖΑ»
ΑΠΑΝΤΑΜΕ
ΨΗΦΙΖΟΝΤΑΣ ΣΥΡΙΖΑ/ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ

ΣΥΡΙΖΑ ΓΛΥΦΑΔΑΣ
ΙΟΥΝΙΟΣ  2012

Μπορείτε να μας βρείτε στα τηλ. 6945 754555-6977749011-6946505419
 στο mail: glyfadasyriza@gmail.com