Δευτέρα 4 Ιουνίου 2012

Ο ακόλουθος των μνημονίων στη Γλυφάδα...


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ κ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ

            Ο ΣΥΡΙΖΑ ΓΛΥΦΑΔΑΣ καταγγέλλει στους συμπολίτες μας τις απαράδεκτες τοποθετήσεις του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ στο Δημαρχείο της πόλης μας, που ξεπερνούν κατά πολύ τα όρια του λόγου που εκφωνείται στα πλαίσια μιας προεκλογικής εκδήλωσης σε κομματικό ακροατήριο.
            Όπως πληροφορηθήκαμε από τα τοπικά ΜΜΕ, ο κ. Βενιζέλος δεν βρήκε ούτε μια λέξη συγγνώμης ή αυτοκριτικής για την βάρβαρη επίθεση που εφάρμοσε το ΠΑΣΟΚ και στη συνέχεια η δοτή συγκυβέρνηση Παπαδήμου - αλλά και ο ίδιος προσωπικά - σε όλα τα πεδία της πολιτικής, κοινωνικής, οικονομικής και πολιτιστικής ζωής του τόπου.
Με τις τοποθετήσεις του έδειξε καθαρά την εμμονή του στην υλοποίηση των προβλέψεων του Μνημονίου 2 κατά τις επιταγές των τοκογλύφων δανειστών μας, της Ε.Ε. και του ΔΝΤ για την εφαρμογή μετά τις εκλογές σειράς νέων δυσβάστακτων μέτρων ύψους τουλάχιστο 15 δις € που θα πλήξουν βάναυσα τα λαϊκά στρώματα και τους εργαζόμενους.

            Θυμήθηκε όμως - ύστερα από ερωτήσεις συμπολιτών μας - τους άνεργους, τους κατεστραμμένους μικροεπαγγελαματίες και τους μικρούς δανειολήπτες. Αυτός που τους οδήγησε στην απελπισία με την πολιτική του, ο φυσικός αυτουργός του Μνημονίου και νομοθέτης της διαπλοκής, έχει κηρύξει προεκλογικό πόλεμο στα δικά του νομοθετήματα. Έχει φτάσει να ζητάει μέχρι και την αναθεώρηση των δυσμενών όρων της δανειακής σύμβασης που ο ίδιος κομπορρημονούσε πως σθεναρά διαπραγματεύθηκε και στην συνέχεια υπέγραψε και εκβίασε την ψήφισή της από την τότε κοινοβουλευτική πλειοψηφία ΠΑΣΟΚ-ΝΔ!

Αλλά, με αυτόν τον τρόπο, αποκαλύπτει ο ίδιος το ψεύδος των διλημμάτων και την κενότητα των εκβιασμών που μαζί με τον κ. Σαμαρά εκφωνούν για να τρομοκρατήσουν το λαό που τους γυρίζει επιδεικτικά την πλάτη και ενισχύει το ΣΥΡΙΖΑ για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών.

Αυτός που πριν δύο μήνες, ψήφισε μαζί με την ΝΔ το Νόμο για το ξεπούλημα του Ελληνικού στους ασύδοτους ξένους κερδοσκόπους δήθεν «επενδυτές», δεν παρέλειψε να «παραμυθιάσει» το ακροατήριό του λέγοντάς τους «…ότι μπορούν να βρεθούν λύσεις σε συνεργασία με την τοπική κοινωνία και με σεβασμό στο περιβάλλον και τις πολεοδομικές-οικιστικές προβλέψεις». Αυτός που με τον «Καλλικράτη» πετσόκοψε τις κοινωνικές παροχές των Δήμων, υποσχέθηκε ανάπτυξη στον κοινωνικό τομέα με την σύμπραξη Δήμου και ιδιωτών.  Όλα για τους ιδιώτες λοιπόν. Μέχρι και λύσεις σε συνεννόηση με την τοπική Αυτοδιοίκηση για το νεκροταφείο υποσχέθηκε.

Όμως οι Γλυφαδιώτες δεν ξεχνούν ότι ανάλογες ψεύτικες κορώνες είχαν ακούσει και από τους κ.κ. Γ. Παπανδρέου, Κ. Σημίτη, Κ. Καραμανλή και Γ. Σουφλιά, αλλά και πρόσφατα από τον κ. Σαμαρά που υπόσχεται να εκποιήσει τα πάντα, προσβλέποντας στους «καταριανούς επενδυτές» για 50.000 θέσεις εργασίας στο ξεπουλημένο Ελληνικό. Τα ίδια ακούσαμε και από τον συνεταίρο του Δημάρχου κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, Βουλευτή και επιφανές στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας. Όμως ο λαός της Γλυφάδας θα δώσει με την ψήφο του την απάντησή του σε όλους αυτούς που γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια τους αγώνες και τα αιτήματα των κατοίκων της Γλυφάδας και των γύρω Δήμων.

Δεν μας προκαλεί καμία εντύπωση η διθυραμβική υποδοχή που επεφύλαξε στον κ. Βενιζέλο ο Δήμαρχος Γλυφάδας κ. Κόκκορης. Άλλωστε αυτός υλοποιεί 2 χρόνια τώρα στην πόλη μας τις «μνημονιακές κατευθύνσεις», αρνείται την στήριξη των κινημάτων αντίστασης στην λαίλαπα των αντιλαϊκών μέτρων και δεν λαμβάνει παρά τις επανειλημμένες προτάσεις μας το παραμικρό μέτρο στοιχειώδους ανακούφισης των πληττόμενων δημοτών. Με την πολιτική του σε μια σειρά από βασικά θέματα του Δήμου μας που αφορούν, τον βάναυσο περιορισμό των κοινωνικών παροχών του Δήμου μας, τη στάση του στο ξεπούλημα του χώρου του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού, του παράνομου νεκροταφείου στον Υμηττό και της προστασίας του από τους καταπατητές, της σκανδαλώδους αγοράς των οικοπέδων στην περιοχή «Καρβελά», την εκχώρηση σε ιδιώτες της κατασκευής επιχειρήσεων στάθμευσης σε δημοτικούς χώρους  κ.λ.π. έχει αναδειχθεί στον πλέον «μνημονιακό» δήμαρχο της περιοχής.  

              Ο λαός της Γλυφάδας στις εκλογές της 17ης Ιουνίου 2012 θα καταδικάσει τις πολιτικές αυτές και θα δώσει την απάντηση που πρέπει στα κόμματα του μνημονίου και τους υποστηρικτές τους.

ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΜΑΣ ΣΤΟ ΣΥΡΙΖΑ/ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΣΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ
ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΠΑΡΕΛΘΟΝ

                                                                                  ΓΛΥΦΑΔΑ  1  ΙΟΥΝΙΟΥ  2012
Μπορείτε να μας βρείτε στα τηλ. 6945 754555-6977749011-6946505419
 στο mail: glyfadasyriza@gmail.com