Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

Ο Σαμαράς... βάφει αυγά!


του Ιωάννου απο το Εθνος

Ημερομηνία: 19/12/2012
Πηγή: www.avgi.gr

Του Δημήτρη Χρήστου

Ο πρωθυπουργός και αντιπρόσωπος των δανειστών στην ενθάδε αποικία, σε συνάντησή του με τους εκπροσώπους των μεγάλων πολυεθνικών εταιρειών, ζήτησε, όχι απλώς να παραμείνουν στη χώρα, αλλά και να αυξήσουν τις επενδύσεις τους, προτείνοντάς τους την παραγωγή και νέων προϊόντων. Ο πρωθυπουργός είπε ακόμη ότι υπάρχει σαφής βελτίωση της ανταγωνιστικότητας στη χώρα και αυτό φαίνεται απ' όλα τα δημοσιονομικά μεγέθη! Η κυβέρνηση θέλει να αλλάξει το τοπίο με το νέο επενδυτικό νομοσχέδιο, τόνισε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε ότι προχωρούν και οι παρεμβάσεις για την ομαλή λειτουργία της αγοράς, ενώ και οι αποκρατικοποιήσεις θα προχωρήσουν με ταχύτητα.
ΣΥΓΧΑΙΡΩ τους κυρίους που εκπροσώπησαν τις μεγάλες επιχειρηματικές φίρμες που κατάφεραν να
συγκρατηθούν και να μην ξεκαρδιστούν στα γέλια. Που δεν ρώτησαν σε ποιους θα πουλάνε τα προϊόντα των νέων επενδύσεων. Μα είναι δυνατόν σε μια χώρα που ο μηδενισμός του διαθεσίμου εισοδήματος των νοικοκυριών έχει εκτοξεύσει την ύφεση σε παγκόσμια ιστορικά ρεκόρ, να περιμένει από σοβαρούς επιχειρηματίες, όχι να επενδύσουν, αλλά να κρατήσουν εδώ τις επιχειρήσεις τους χωρίς να μειώσουν δραματικά το προσωπικό τους; Άλλωστε, πολλές από αυτές, στις άλλες πληττόμενες οικονομίες του ευρωπαϊκού Νότου, τα μαζεύουν και φεύγουν. Την ίδια μέρα (τη Δευτέρα), στην “Εφημερίδα των Συντακτών”, διαβάσαμε ότι οι ξένες πολυεθνικές μέσα στην κρίση έκαναν χρυσές δουλειές, καθώς έστειλαν εκτός Ελλάδος την τελευταία εξαετία 3,7 δισεκατομμύρια ευρώ που κέρδισαν από την ολιγοπώληση της αγοράς και τα καρτέλ τιμών που είχαν στήσει (και εξακολουθούν να στήνουν) ανεξέλεγκτα.

Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ αυτή βαφτίστηκε από την κυβερνητική προπαγάνδα και με την ανοχή της ΔΗΜ.ΑΡ. "έναρξη της προσπάθειας για ανάπτυξη". Δηλαδή επενδύσεις τύπου ΙΚΕΑ θεωρούνται ανάπτυξη; Και αναφέρομαι στη συγκεκριμένη εμπορική σουηδική φίρμα, διότι το 95% των ξένων επενδύσεων τα 20 τελευταία χρόνια ήταν ουσιαστικά εμπορικές επενδύσεις που συνέβαλαν, με την ανατροπή της αναλογίας εμπορίας ελληνικών και ξένων προϊόντων, σε αφανισμό μεγάλων κλάδων και επίσης μεγάλων εγχώριων επιχειρήσεων. Και τι προσφέρουν οι επενδύσεις αυτού του χαρακτήρα; Κάποιες κακοπληρωμένες θέσεις εργασίας, μηδενικής τεχνογνωσίας και προστιθέμενης αξίας. Όλα τα κέρδη μεταφέρονται στο εξωτερικό.

Η ΑΝΑΤΡΟΠΗ των ρυθμών της ύφεσης απαιτεί ταχύρυθμη αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος των νοικοκυριών. Για να γίνει κάτι τέτοιο, οι περισσότερες επενδύσεις πρέπει να έχουν εθνικό χαρακτήρα, ώστε τα κέρδη να επανεπενδύονται και να δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας με σημαντική προστιθέμενη αξία. Ακόμα και οι ξένες επενδύσεις, αν παραμείνουν στη μονοπώληση του λιανικού εμπορίου και την εκποίηση των μονοπωλιακών ΔΕΚΟ, ελάχιστα θα προσφέρουν στην ανατροπή της υφεσιακής καταστροφής που προκαλεί την ανθρωπιστική κρίση. Είναι σε τέτοια κατεύθυνση Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβέλης;

ΟΙ ΤΥΠΟΙ εκτελούν εντολές, διαλύοντας όλον τον δημόσιο τομέα, τις υποδομές του και την εγχώρια επιστημονική έρευνα, προετοιμάζοντας την πώληση των πάντων στον ιδιωτικό τομέα, σε ένα πείραμα που κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί ότι θα ήταν πολύ πιο σκληρό από το αντίστοιχο της Χιλής, το οποίο εκτελέστηκε σε συνθήκες χούντας. Στο σημείο που έχουμε φτάσει, μόνον ένας ανένδοτος πολιτικός αγώνας ανατροπής της υποδούλωσης μπορεί να σταματήσει αυτήν την εθνική καταστροφή. Ένας αγώνας της μεγαλύτερης δυνατής πατριωτικής ενότητας.