Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013

Α. Τσίπρας στο Γοργοπόταμο: "Να αντισταθούμε για να ζήσει ο λαός μας με αξιοπρέπεια"


«Δεν μπορούμε να σπάσουμε τις άτιμες τις αλυσίδες αν πιστεύουμε ότι τα μνημόνια είναι μονόδρομος» δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας από το Γοργοπόταμο, όπου συμμετείχε στην εκδήλωση για τον πανελλήνιο εορτασμό της Εθνικής Αντίστασης.

Χαρακτήρισε «ιστορικό, ηθικό και υλικό χρέος» την διεκδίκηση των πολεμικών επανορθώσεων και του κατοχικού δανείου.

Ακούστε ολόκληρη την ομιλία του:
Α. Τσίπρας στο Γοργοπόταμο: "Να αντισταθούμε για να ζήσει ο λαός μας με αξιοπρέπεια"

Οι ιστορικές σελίδες που γράφτηκαν στο Γοργοπόταμο  την 25η Νοέμβρη 1942 σηματοδοτούν την αντίσταση στη βαρβαρότητα, τη δουλεία, το φασισμό και το ναζισμό  και αναδεικνύουν την άκαμπτη βούληση του ελληνικού λαού και των λαών του κόσμου για εθνική ανεξαρτησία, εθνική κυριαρχία, κοινωνική δικαιοσύνη.


 Σήμερα,  71 χρόνια μετά, στην Ελλάδα του μνημονίου, της φτώχειας, της υποτέλειας και της κατάλυσης θεμελιωδών δημοκρατικών θεσμών και δικαιωμάτων ο Γοργοπόταμος μας καλεί, τιμώντας τους  χιλιάδες ανώνυμους και επώνυμους αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης, να βαδίσουμε στο δικό τους δρόμο, το δρόμο της μέγιστης λαϊκής ενότητας, του ανυποχώρητου λαϊκού αγώνα. Να δημιουργήσουμε ένα μαζικό κίνημα αντίστασης και ανατροπής που να δίνει ελπίδα και διέξοδο στον ελληνικό λαό.
Κόντρα σε αυτούς που προσπαθούν να απονευρώσουν την επέτειο από το πραγματικό της νόημα, ώστε να γίνει ακίνδυνη για το σύστημα, καταδεικνύουμε τον κρίσιμο καταλυτικό ρόλο της αριστεράς της εποχής εκείνης στον επικό τιτάνιο αγώνα του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ και τιμούμε με τους αγώνες του σήμερα όλους όσους θυσιάστηκαν για ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ.
  Ο Γοργοπόταμος δείχνει το δρόμο.

                                                                                                                                               ΣΥΡΙΖΑ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ