Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013

Tρομακτική η απαξίωση της ανθρώπινης ζωής…

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για τη δολοφονική επίθεση στο Νέο Ηράκλειο

Η αφαίρεση της ανθρώπινης ζωής συνιστά το ύψιστο έγκλημα.
Η σημερινή δολοφονία δημιουργεί κλίμα αποσταθεροποίησης και στοχεύει στη δημοκρατία.
Πρέπει να τύχει της απόλυτης καταδίκης, καθώς και της ηθικής, ιδεολογικής και πολιτικής απομόνωσής της .
ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
01/11/2013


Αρθρο του Κώστα Ζαχαριάδη*
 Η δολοφονία δύο νέων ανθρώπων είναι πάνω απ όλα ένα φρικτό έγκλημα και ένα συντριπτικό πλήγμα για τις οικογένειές τους. Είτε πρόκειται για ξεκαθάρισμα λογαριασμών, είτε για παρακρατική προβοκάτσια, είτε ανεγκέφαλοι “επαναστάτες” που αποφάσισαν να δηλώσουν δυναμικά την παρουσία τους, είναι τρομακτικό το πόσο έχει απαξιωθεί η ανθρώπινη ζωή στην Ελλάδα! Ενδεικτικό της κατάρρευσης και της κρίσης… Οι δολοφονίες, πλήττουν τη δημοκρατία, την κοινωνία και τη χώρα ενώ ταυτόχρονα τρέφουν και δεν χτυπούν τον φασισμό. Η αφαίρεση της ανθρώπινης ζωής συνιστά το ύψιστο έγκλημα δίνει τροφή σε σενάρια αποσταθεροποίησης. H δολοφονία των νέων παιδιών είναι αυτονόητα απολύτως καταδικαστέα από κάθε εχέφρονα πολίτη. Όσοι αυτονόητα καταδικάζουμε τις πρακτικές που αφαιρούν ανθρώπινες ζωές, επιβάλλεται να βγάλουμε σημαντικά πολιτικά συμπεράσματα.

Από την πρώτη στιγμή, η Χρυσή Αυγή επιχείρησε να κάνει συμψηφισμό των εγκλημάτων και να μιλήσει για πολιτική δίωξη των στελεχών της. Το μεγαλύτερο δώρο για έναν θύτη είναι να του δίνεται η ευκαιρία να παρουσιαστεί ως θύμα. Το γεγονός λειτουργεί αποπροσανατολιστικά καθώς το πολιτικό – κοινωνικό ενδιαφέρον μετατοπίζεται από τα καυτά προβλήματα επιβίωση, νέο μνημόνιο, επίσκεψη της τρόικα, αποτυχία της οικονομικής πολιτικής, τα οποία τις λίγες αλλά σημαντικές επόμενες μέρες θα παίζουν ως δεύτερη ή τρίτη είδηση.
Η αριστερά, με την μεγαλύτερη ευθύνη στον ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να εγγυηθεί και να πείσει ότι είναι η δύναμη που μπορεί να εγγυηθεί την πολιτική σταθερότητα, που μπορεί να διασφαλίσει τις ομαλές πολιτικές εξελίξεις και να δώσει άμεσες λύσεις αλλά και προοπτική στα καυτά προβλήματα της οικονομίας και της κοινωνίας που τροφοδοτούν τον φαύλο κύκλο της βίας στην ελληνική κοινωνία.
Ζούμε την περίοδο της “απογείωσης” και του post success story! Το ευχάριστο σ´ αυτό το μαύρο σκηνικό των τελευταίων ωρών είναι ότι ο χώρος μας δεν διέπεται ούτε από επικοινωνιακή ούτε από πολιτική αμηχανία, υποψιασμένοι και ψύχραιμοι ακυρώνουμε στη πράξη τα σενάρια αποσταθεροποίησης.
Η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου με τις πολιτικές της επιλογές, την διαπραγματευτική της ανικανότητα, τις εξαρτήσεις της από επικοινωνιακά και οικονομικά κέντρα εντός κι εκτός Ελλάδας, αλλά και τις αντιφάσεις της εξ αιτίας της διαχειριστικής ανικανότητάς της, είναι απολύτως υπεύθυνη για την παραγωγή κοινωνικής βίας και ανωμαλίας. Η χώρα οδηγείται σε επικίνδυνους δρόμους κοινωνικής εξαθλίωσης, δημοκρατικής απίσχανσης και μεγάλης έντασης…
Twitter: @CΖachariadis
 *Ο Κώστας Ζαχαριάδης είναι μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ