Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

H ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΛΥΦΑΔΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΡΙΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

H  ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ του κ. ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΡΙΑ
            Με αστήρικτες δικαιολογίες ,επιχειρήματα και περισευμα υποκρισίας συνεχίζεται η αγωνιώδης – πλην όμως παντελώς αβάσιμη – προσπάθεια του κ. Δημάρχου να εκμεταλλευθεί προεκλογικά τη δήθεν νομιμοποίηση του παράνομου και αυθαίρετου νεκροταφείου, που με απαραδεκτες μεθόδους «είχε φυτέψει» παράνομα το καλοκαίρι του 2011 σε αναδασωτέα περιοχή στην Α’ Ζώνη του Υμηττού.
            Ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, που η μέχρι σήμερα στάση του ειναι σαφέστατα φιλοκυβερνητική, έχει αναγκασθεί, μπροστά στις καταφανώς αυθαίρετες ενέργειες του κ. Δημάρχου, να τον εγκαλέσει με επανειλημμένες αποφάσεις και έγγραφα.
            Με το πιο πρόσφατο μάλιστα έγγραφο με αριθμό 10633/8893/1-4-2014,  απαιτεί από το δήμο Γλυφάδας να προβεί στην εκταφή των σωρών που έχουν ταφεί σε παράνομο χώρο και να εφαρμόσει τα οριζόμενα στο με αριθ. 1/18-10-2011 Πρωτόκολλο Απομάκρυνσης των αυθαίρετων κατασκευών από το χώρο που καταπάτησε στον Υμηττό για τη σκανδαλώδη και αυθαίρετη παρέμβαση του σε αναδασωτέα έκτασή του.
            Πρέπει επιτέλους ο κ. Δήμαρχος να εγκαταλείψει τα σχέδια νομιμοποίησης του παράνομου και αυθαίρετου νεκροταφείου στον Υμηττό, να σταματήσει τις παντελώς αβάσιμες προεκλογικές θριαμβολογίες με έξοδα μάλιστα των δημοτών, και να επιδιώξει άλλες νόμιμες λύσεις που υπάρχουν αλλά αρνείται πεισματικά να τις δει και να τις προωθήσει.
            Η δημοτική μας κίνηση «ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ – ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» διαφώνησε εξ αρχής τόσο με την κατάπτυστη «ντροπολογία» που ψήφισε νύκτα η μνημονιακή συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, όπως και με τις αυθαίρετες κινήσεις του κ. Δημάρχου που δεν θέλει να παραδεχθεί ότι κατέρρευσε το προεκλογικό “story” νομιμοποίησης του αυθαίρετου και παράνομου νεκροταφείου.
            Η υπαρκτή ανάγκη της πόλης μας για τη δημιουργία σύγχρονου και επαρκούς νεκροταφείου μπορεί να ικανοποιηθεί σε νόμιμο για την λειτουργία αυτή χώρο στα όρια του δήμου μας κάτι που προβλέπεται ακόμη και στο άρθρο 2 του Ν. 4062/12 για τον χώρο του πρώην Αεροδρομίου Ελληνικού.
            Και προφανώς δεν αποτελεί σε καμιά περίπτωση λύση η πρόταση του έτερου διεκδικητή του δημαρχιακού αξιώματος - εκλεκτού της ΝΔ ευρωβουλευτή της κ. Παπανικολάου - για το χώρο της αεροπορικής μονάδος στον Υμηττό που επίσης είναι περιοχή αναδασωτέα στην Α’ Ζώνη και επομένως η πρόταση αφορά χώρο το ίδιο παράνομο με την παράνομη κίνηση του απερχόμενου Δημάρχου. 
7 ΑΠΡΙΛΗ  2014
Θα μας βρείτε στο site: www.anatropistiglyfada.com

e-mail:anatropistiglyfada@gmail.com