Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014

Ψήφισμα για τον Ν. Ρωμανό

Για το Νίκο Ρωμανό
«Αν επιτρέψουμε τη θυσία του, αυτό θα είναι ένα στίγμα που θα σημαδεύει επονείδιστα και τις δικές μας τις ζωές»
Ο Νίκος Ρωμανός έχει ήδη ξεπεράσει τις 20 μέρες απεργίας πείνας. Το είδος της απεργίας πείνας που πραγματοποιεί επιταχύνει δραματικά την πιθανότητα ενός τραγικού αποτελέσματος.
Διεκδικεί κάτι που είναι απολύτως θεμιτό: Το δικαίωμα, όντας κρατούμενος, να μπορεί να παρακολουθεί τη σχολή του. Αυτό, σε οποιοδήποτε ευνομούμενο κράτος, θα έπρεπε να είναι μια αυτονόητη πολιτική. Αντίθετα, οι μηχανισμοί του κράτους εξαντλούν πάνω του έναν ανάλγητο αυταρχισμό και μια φρικαλέα εκδικητικότητα.
Ο Νίκος Ρωμανός ήταν ο φιλος στα χέρια του οποίου ξεψύχησε ο 15χρονος Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος, μετά τον θανάσιμο πυροβολισμό του από τον αστυνομικό Κορκονέα . Είναι φυσικό ότι αυτό το γεγονός θα τον σημαδεύει και θα τον οριοθετεί για όλη του τη ζωή. Είναι παράλληλα ένας άνθρωπος που κακοποιήθηκε πάρα πολύ κατά τη σύλληψη του. Γι’ αυτή την κακοποίηση κανένας αστυνομικός δεν τιμωρήθηκε.
Τώρα παίζεται η ζωή ενός ανθρώπου κορώνα γράμματα σε μια πολύ δύσκολη συγκυρία για την κοινωνία και το πολιτικό σύστημα που εξωθεί στα άκρα την όποια αίσθηση δικαίου. Ο νεαρός Νίκος Ρωμανός, αργοπεθαίνει επειδή δεν του επιτρέπουν να κάνει χρήση του νόμιμου δικαιώματός του να παραστεί στη σχολή του.
Πριν είναι αργά και πριν τα πράγματα φτάσουν στα άκρα η κυβερνηση οφείλει άμεσα, σήμερα κιόλας να δώσει λύση και γι' αυτο και για καθε φυλακισμενο που εχει το ιδιο δικαιωμα.
Ο Ρωμανός θα χάσει τη μάχη για τη ζωή όχι γιατί είναι αυτοκαταστροφικός, αλλά επειδή κάποιοι τον εξαναγκάζουν να διεκδικήσει μ΄ αυτόν τον τρόπο δύο από τα πολυτιμότερα αγαθά του ανθρώπου: Την ελευθερία και τη Δικαιοσύνη.

30.11.2014                                                                               
    Συνέλευση της Ο.Μ ΣΥΡΙΖΑ Γλυφάδας