Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014

Αλ. Τσίπρας στον ΣΚΑΪ: Υπάρχει plan Α και είναι το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ (βίντεο)


Αλ. Τσίπρας στον ΣΚΑΪ: Υπάρχει plan Α και είναι το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ (βίντεο)

«Αμφισβητώ ότι υπάρχει διαπραγμάτευση» δήλωσε ο  επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας σε τηλεοπτική του συνέντευξη στον ΣΚΑΪ και χαρακτήρισε το πρόγραμμα της τρόικας αδιέξοδο. «Υπάρχει πλάνο Α», είπε και διευκρίνισε πως αυτό είναι το πρόγραμμα που ανακοίνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ στη ΔΕΘ.  Ο Αλ. Τσίπρας τόνισε Σκάι ότι για να υπάρχει διαπραγμάτευση πρέπει να υπάρχουν κόκκινες γραμμές και όπως σχολίασε, για άλλη μια φορά «είμαστε στο ίδιο έργο θεατές».
Σημείωσε πως από την πλευρά της τρόικας υπάρχει πλήρη συνειδητοποίηση ότι επιμένει σε ένα πρόγραμμα που είναι αδιέξοδο και τόνισε πως ο στόχος της είναι η εσωτερική υποτίμηση η δημιουργία μιας οικονομικής ζώνης φθηνής εργασίας και η εκποίηση του κοινωνικού πλούτου.
Επιπλέον εκτίμησε πως οι εκπρόσωποι των δανειστών μας βλέπουν «ότι ο πολιτικός χρόνος της κυβέρνησης Σαμαρά τελειώνει» και χαρακτήρισε τόσο τον κ. Σαμαρά όσο  και τον κ. Βενιζέλο ως αναλώσιμους στα μάτια των δανειστών μας.
«Έκαναν τη δουλειά που έκαναν μέχρι τώρα.  Τώρα ξεκινά τη διαπραγμάτευση με τους επόμενους. Αυτή η σκλήρυνση της στάσης δεν αφορά την κυβέρνηση Σαμαρά αφορά την Ελλάδα και αφορά εμάς» είπε.
Στο ενδεχόμενο οι δανειστές μας να τιμωρήσουν μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να παραδειγματίσουν άλλα κράτη, ο Αλ. Τσίπρας αμφισβήτησε το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ γιατί όπως είπε δεν θα ρισκάρουν προκειμένου να τιμωρήσουν τη χώρα μας  να ακρωτηριάσουν την Ευρωζώνη. Επίσης υπογράμμισε πως η πολιτική της Γερμανίας και της κ.  Μέρκελ όσον αφορά στην Ελλάδα είναι αδιέξοδη και δέχεται όλο και περισσότερες επικρίσεις. «Όχι μόνο στην Ευρώπη αλλά και στην άλλη πλευρά του ατλαντικού πυκνώνουν οι φωνές που λένε ότι είναι αδιέξοδη αυτή στρατηγική και  για την ίδια τη Γερμανία» είπε.
Αναφερόμενος στην περίπτωση η χώρα να πάει σε εκλογές χωρίς συμφωνία με την τρόικα και η βόμβα «να σκάσει στα χέρια του επόμενου», ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «η βόμβα έχει σκάσει ήδη η Ελλάδα εδώ και δυο χρόνια είναι μια περίπτωση αποτυχίας. Κι όχι μια περίπτωση επιτυχίας». «Γιατί θα είναι η Ελλάδα στον αέρα αν θα γίνει αυτό το ενδεχόμενο; θα είναι περισσότερο στον αέρα από ότι είναι τώρα. Για εσάς έχει διαφορά αν τα σπρεντς είναι στο 7 ή στο 17; Δεν δανείζεσαι ούτε στο 7 ούτε στο 17» δήλωσε.
«Δεν θα ισχυριστώ ότι εγώ είμαι πιο έξυπνος η τσαμπουκαλής. Αυτό που θα ισχυριστώ είναι ότι έχω διαφορετική στρατηγική» είπε ο κ. Τσίπρας, ενώ αναφερόμενος στο πώς θα πείσει τους δανειστές απάντησε: «Υπάρχει πλάνο Α. Και το πλάνο Α είναι το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης.» 
«Προχθές στη Γαλλία καταθέσαν προϋπολογισμούς έξω από τους κανόνες του σύμφώνου σταθερότητας και ο κ. Γιούνκερ τους δέχτηκε. Ποτέ δεν είναι αργά αν κανείς είναι αποφασισμένος να διεκδικήσει» δήλωσε και αμφισβήτησε ότι οι ευρωπαίοι εταίροι θα επιδείξουν τιμωρητική διάθεση. «Δηλαδή τι μου λέτε προκείμενου να τιμωρήσουν μια κυβέρνηση που δεν θα είναι της αρεσκείας τους στην Ελλάδα θα ρισκάρουν τον ακρωτηριασμό της Ευρώπης;» τόνισε.
ΠΗΓΗ left.gr
Διαβάστε ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα από τη συνέντευξη του Αλ. Τσίπρα: