Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015

Δήλωση Ν.Βαλαβάνη για το σκανδαλώδες έγγραφο της Γ.Γ. Δημόσιας Περιουσίας σχετικά με την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (Υ.Π.Α.)

ΔΗΛΩΣΗ
της ΝΑΝΤΙΑΣ ΒΑΛΑΒΑΝΗ
υποψήφιας βουλευτή Β’ Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ


Η υποψήφια βουλευτής της Β΄Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ Νάντια Βαλαβάνη, έκανε την ακόλουθη δήλωση  σχετικά με το τελεσίγραφο του Υπ. Οικονομικών, με το οποίο καλείται η Υ.Π.Α. να παραδώσει τις εγκαταστάσεις που βρίσκονται εντός του  πρώην Αεροδρομίου του Ελληνικού:

«Δέκα μέρες πριν την ώρα που η Ελλάδα ετοιμάζεται να κλείσει τον δρόμο στη αδιέξοδη και καταστροφική πολιτική της κυβέρνησης των κ.κ. Σαμαρά & Βενιζέλου και να πει το ναι στο μέλλον, την ελπίδα και τη δημοκρατία, η Γ.Γ. Δημόσιας Περιουσίας επιδιώκοντας να δημιουργήσει τετελεσμένα, ζητά με τελεσίγραφο της από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (Υ.Π.Α.) την μεταφορά των εγκαταστάσεων του ελέγχου του ελληνικού εναέριου χώρου από τον χώρο του  πρώην Αεροδρομίου του Ελληνικού έως τις 14.11.2016, απειλώντας με περισσό θράσος “ότι ο Αγοραστής δικαιούται να καταγγείλει τη Σύμβαση(;) με τις αντίστοιχες συνέπειες για το ελληνικό δημόσιο και το ΤΑΙΠΕΔ”.
Δεν έχουν περάσει ούτε 4 μήνες από την απάντηση του κ.Χρυσοχοϊδη, Υπουργού Υποδομών , Μεταφορών και Δικτύων -στις  6.10.14- σε ερώτηση μου στο πλαίσιο του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου: Με ενημέρωνε σχετικά με την Κ.Υ.Α.,σύμφωνα με την οποία καθορίζονταν η παραμονή των εγκαταστάσεων της Υ.Π.Α. στο χώρο που ήδη βρίσκονται επί είκοσι έτη χωρίς αντίτιμο (ΦΕΚ 1377/Β/29.5.2014 Αριθμ. Οικ.Α -28985/2286/αρθρο 2).
Προειδοποιούμε την Κυβέρνηση, ότι επειδή:
  • ·      Η υπογραφή της συμφωνίας ανάμεσα στο ΤΑΙΠΕΔ  και στη Lamda Development  δεν έχει επικυρωθεί από τη Βουλή
  • ·         Εκκρεμεί η εκδίκαση της Προσφυγής της Περιφέρειας Αττικής στο Ελεγκτικό Συνέδριο για το “ξεπούλημα του Ελληνικού”
  • ·         Εκκρεμεί έρευνα της Εισαγγελίας Διαφθοράς, για το τίμημα εκχώρησης του Ελληνικού –που έλαβε υπ’ όψη την αποτίμηση της έκτασης από το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας- αλλά και  για να διαπιστωθεί αν έχει διαπραχθεί από τα μέλη του ΤΑΙΠΕΔ το αδίκημα της απιστίας και μάλιστα σε βαθμό κακουργήματος και
  • ·         Η μεταφορά της Υ.Π.Α. σε άλλο-άγνωστο χώρο θα κοστίσει στους έλληνες φορολογούμενους έως 1,5 δις ευρώ , όταν το ΤΑΙΠΕΔ “ξεπούλησε” κυριολεκτικά τα 6.200 στρ. του Ελληνικού και τα 3,5 χλμ. της παραλίας του Αγίου Κοσμά, για 915 εκατ. ευρώ με καταβολή δόσεων σε ορίζοντα δεκαετίας.

Να αποσύρει άμεσα το έγγραφο της Γ.Γ. Δημόσιας Περιουσίας.
 Ο ΣΥΡΙΖΑ επαναλαμβάνει  τη δέσμευση του για τον επανέλεγχο όλων των συμβάσεων του ΤΑΙΠΕΔ που παραχωρούν δημόσιο πλούτο σε ιδιώτες ως προς τη νομιμότητά τους και τη διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος από τη νέα Βουλή, η οποία θα προκύψει μετά τις εκλογές».


ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ                                                                  15.1.2014