Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

«θα κριθούμε όλοι από την ικανότητα διακυβέρνησης και όχι μόνο την ικανότητα διαπραγμάτευσης»


Ενδελεχής ενημέρωση από τον πρωθυπουργό, στην εισήγησή του στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, για τις κινήσεις της κυβέρνησης από την πρώτη μέρα, για τις επαφές που είχε στο εξωτερικό και τις Βρυξέλλες. Ο Αλέξης  Τσίπρας μίλησε  για το πως ισχυροποιήθηκε η διαπραγματευτική θέση της Ελλάδας, κατά τη διάρκεια των Eurogroup και της Συνόδου κορυφής.  


 Του Νίκου Σβέρκου

Αναφερόμενος στις επιτυχίες της κυβέρνησης, ξεχώρισε τον διαχωρισμό της δανειακής σύμβασης από το μνημόνιο, την απεμπλοκή από το πλαίσιο πολιτικής λιτότητας που επέβαλε το μνημόνιο, χαρακτήρισε την ενδιάμεση συμφωνία «ανάσα για τον ελληνικό λαό καθώς επετεύχθη η αποτροπή ενός σχεδίου ασφυξίας που θα οδηγούσε σε μια κυβερνητική παρένθεση. Συμπλήρωσε ‘ότι μπήκε τέλος στα εξωπραγματικά πρωτογενή πλεονάσματα ενώ εξασφαλίστηκε και η ομαλότητα στο χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Οσον αφορά στη λίστα με τις μεταρρυθμίσεις: «Καταφέραμε να αντικαταστήσουμε τις προηγούμενες απαιτήσεις με μεταρρυθμίσεις και στόχους της νέας ελληνικής κυβέρνησης που βασίζονται στο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης. Είπε επίσης ότι υπάρχουν αρκετές προκλήσεις ενόψει και συνέστησε «προσοχή» στο υπουργικό συμβούλιο και την κυβερνητική ομάδα καθώς «θα κριθούμε όλοι από την ικανότητα διακυβέρνησης και όχι μόνο την ικανότητα διαπραγμάτευσης».

Να χτίσουμε την αξιοπιστία μας με βάση την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων απέναντι στον λαό αλλά και την αξιοπιστία απέναντι στους εταίρους. Πρέπει η κυβέρνηση να δείξει ότι μπορεί να κάνει τομές σε ακανθώδη ζητήματα που χρονίζουν εδώ και δεκαετίες». 


 http://www.stokokkino.gr/