Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015

Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ: Αρχή μιας νέας εποχής για όλη την Ευρώπη


arxiki1. Ο ΣΥΡΙΖΑ  ευχαριστεί τους Έλληνες και τις Ελληνίδες για την εμπιστοσύνη τους. Πρόκειται για μια ιστορική νίκη ολόκληρου του ελληνικού λαού που αλλάζει σελίδα στην ιστορία του τόπου, βάζει τέλος στην πολιτική της εσωτερικής υποτίμησης και της λιτότητας και στέλνει ένα ισχυρό μήνυμα προς την Ευρώπη στην κατεύθυνση της δημοκρατίας, της αλληλεγγύης και της κοινωνικής συνοχής.
2. Η αλλαγή της κυβέρνησης στην Ελλάδα σηματοδοτεί την αρχή μιας νέας εποχής για όλη την Ευρώπη. Για πρώτη φορά εδώ και 5 χρόνια η Ελλάδα μετατρέπεται σε θετικό πρωταγωνιστή των εξελίξεων. Η νέα κυβέρνηση, από την πρώτη κιόλας εβδομάδα ανάληψης των καθηκόντων της, ανέλαβε μια σειρά σημαντικών πρωτοβουλιών σε διεθνές επίπεδο, που αναδεικνύουν την ευρωπαϊκή διάσταση του ζητήματος του δημόσιου χρέους, καθώς και την αναγκαιότητα ευρύτερων συμμαχιών για την επίλυσή του. Η ελληνική φωνή ακούγεται μετά από χρόνια στην Ευρώπη, προβάλλοντας το ρεαλισμό, την αξιοπιστία και την αναγκαιότητα μιας εναλλακτικής στρατηγικής για το ευρωπαϊκό οικοδόμημα, καθώς και της εξόδου από την κρίση στη βάση της εξυπηρέτησης των κοινωνικών αναγκών.
3. Σε αυτήν την προσπάθεια της κυβέρνησης, κρίσιμη είναι η ενεργή παρουσία και παρέμβαση του λαϊκού παράγοντα. Σε αντίθεση με τις προηγούμενες κυβερνήσεις, που ήθελαν την κοινωνία να παρακολουθεί παθητικά τις εξελίξεις, ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει τη σημασία της ενεργούς συμμετοχής της σε αυτές. Η κοινωνία πρέπει να είναι παρούσα, να ελέγχει και να συνδιαμορφώνει την ασκούμενη πολιτική.
4. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα στηρίξει την προσπάθεια της κυβέρνησης και θα συνεχίσει στο δρόμο της ανάπτυξης των κοινωνικών κινημάτων και της αλληλεγγύης. Το επόμενο διάστημα θα συνεδριάσουν τα όργανά του, ώστε να χαράξουν τη στρατηγική για το επόμενο διάστημα και τους βασικούς άξονες παρέμβασής του.
ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ 4/02/2015