Δεν είναι η πρώτη φορά που η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου, γίνεται στόχος διαφόρων «δημοσιογραφικών» λαγωνικών που την ψέγουν ακόμα και επειδή έχει σγουρά μαλλιά και δεν έχει κάνει ισιωτική. Το τελευταίο επεισόδιο στο σίριαλ των επιθέσεων είναι ο διορισμός στο δημόσιο, όπως είπαν, δύο ανιψιών της κ. Αναγνωστοπούλου. Πάλι δεν τα είπαν καλά. Η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας δεν έκανε δύο διορισμούς στο Δημόσιο. Έκανε 1.081. Είναι τέτοια η... όρεξη της κ. Αναγνωστοπούλου που τις πρώτες 195 προσλήψεις ειδικού προσωπικού για τα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα τις έκανε σχεδόν αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων της, ώστε να μπορέσουν να καλυφθούν οι άμεσες ανάγκες πανεπιστημίων και ΤΕΙ. Για την ιστορία, το συγκεκριμένο προσωπικό είχε εκλεγεί από το 2006 και το 2008 και από τότε περίμενε στο ακουστικό του αφού ουδείς ή ουδεμία (υπουργός) είχε ασχοληθεί έκτοτε μ' αυτό.

Η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας συνέχισε τον «αμαρτωλό» της βίο και προσέλαβε με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου, είτε με κονδύλια του κρατικού προϋπολογισμού είτε από τα διαθέσιμα των πανεπιστημίων, 801 ανθρώπους που η πρόσληψή τους αποτελεί ανάσα για τα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ. Επίσης, προσέλαβε και μόνιμο διδακτικό προσωπικό και ειδικότερα 50 μέλη ΔΕΠ στα Πανεπιστήμια και 35 μέλη ΔΕΠ ειδικό προσωπικό στα ΤΕΙ και στην ΑΣΠΕΤΕ.
Αλλά δεν έφταναν όλα αυτά και η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας βρήκε τρόπο να αφοπλίσει τη βόμβα που απειλούσε να τινάξει στον αέρα τη λειτουργία του Ανοικτού Πανεπιστημίου, καθώς έληγαν οι συμβάσεις 177 διοικητικών υπαλλήλων και δεν υπήρχε καμία μέριμνα ούτε για την τύχη αυτών των ανθρώπων, αλλά ούτε και για το μέλλον του ιδρύματος. Και αυτό το θέμα λύθηκε με παράταση της θητείας τους μέχρι το τέλος του ακαδημαϊκού έτους, οπότε και θα έχει προωθηθεί νομοθετική ρύθμιση για την πρόσληψη, μέσω διαγωνισμού, μόνιμου διοικητικού προσωπικού. Α, για να μην ξεχαστούμε, έγινε και μία πρόσληψη στην Ανώτατη Εκκλησιαστική Ακαδημία.
Σε ό,τι αφορά τα ανίψια της κ. Αναγνωστοπούλου, ουδεμία σχέση με το Δημόσιο έχουν. Η ανιψιά της, δικηγόρος στο επάγγελμα, απασχολείται στο Πρωτόκολλο του Πολιτικού Γραφείου του υπουργού Δικαιοσύνης. Ο ανιψιός της, δημοσιογράφος στο επάγγελμα και απολυμένος, απασχολείται στο γραφείο Τύπου της αναπληρώτριας υπουργού Παιδείας. Και οι δύο ως συνεργάτες και όχι ως διορισμένοι στο Δημόσιο. Καμία απολύτως δεοντολογία δεν απαγορεύει κάτι τέτοιο. Είναι δικαίωμα των υπουργών να επιλέγουν τους συνεργάτες τους και αυτό το δικαίωμα δεν έχει αμφισβητηθεί ποτέ μέχρι τώρα.
Τα «λαγωνικά» και οι εκπομπές πολιτικού life style που έχουν πάρει στο κατόπι την αναπληρώτρια υπουργό, το μόνο που κάνουν είναι να σηκώνουν σκόνη με στόχο να θολώσουν την εικόνα της Αριστεράς και των ανθρώπων της. Η επιδίωξή τους είναι να εμφανίσουν ότι όλοι το ίδιο είναι, πλήττοντας το ηθικό πλεονέκτημα του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησής του. Αλλά αλίμονο γι' αυτούς (ευτυχώς για την κοινωνία), δεν είναι όλοι το ίδιο. Ας το καταλάβουν επιτέλους, ώστε να μην πνιγούν από τη δική τους σκόνη.
Υστερόγραφο 1: Όλες οι προσλήψεις στα πανεπιστήμια και στα ΤΕΙ έγιναν με απόλυτη διαφάνεια και τήρηση της νομιμότητας.
Υστερόγραφο 2: Στο νομοσχέδιο για τα λειτουργικά θέματα των ΑΕΙ, που θα προωθήσει άμεσα στη Βουλή, η Σ. Αναγνωστοπούλου, αλλάζει ο τρόπος εκλογής μελών ΔΕΠ, ώστε να σπάσει κάθε «μαγαζάκι» και οι εκλογές να γίνονται με απόλυτη διαφάνεια και αξιοκρατία.
Υστερόγραφο 3: Ο αδελφός της Σ. Αναγνωστοπούλου, καθηγητής Μουσικής, είναι η πρώτη φορά μετά από 14 χρόνια που δεν προσελήφθη ως αναπληρωτής. Περιέργως, αυτή την είδηση κανένα «λαγωνικό» δεν την έβγαλε, επειδή αποδεικνύει περίτρανα ότι δεν είναι όλοι το ίδιο.