Παρασκευή, 10 Ιουνίου 2016

Παλεύουμε το σήμερα χτίζουμε το αύριο -Νίκος Βούτσης

Ο Νίκος Βούτσης στην ομιλία του αναφέρθηκε σε όλα τα μείζονα ζητήματα της επικαιρότητας: στο κλείσιμο της αξιολόγησης, το προσφυγικό, τα εργασιακά, την αντιμετώπιση της διαφθοράς και την φοροδιαφυγή.Ο Νίκος Βούτσης αναφερόμενος στις οικονομικές εξαγγελίες της ΝΔ αναφέρθηκε στην κριτική του Κυριάκου Μητσοτάκη ο οποίος τάχθηκε ενάντια στην πολιτική «επιβολής φόρων» και «υπέρ των περικοπών δαπανών». Ο Νίκος Βούτσης αναρωτήθηκε:
«Τι πρέπει να κοπούν από τις δαπάνες; Το δημόσιο ήταν 947.000 άτομα τώρα είναι 530.000. Που να κόψουμε δαπάνες; Στην Άμυνα, την Παιδεία; Στην Υγεία; Κόψιμο δαπανών λοιπόν, σημαίνει απολύσεις, ξεχαρβάλωμα των εργασιακών σχέσεων, μισθούς Βουλγαρίας, αυτή είναι η εναλλακτική Μητσοτάκη».
Ο Νίκος Βούτσης συνέχισε:
«Αυτή η κυβέρνηση, που την ψήφισε ο ελληνικός λαός, δεν έχει αυτήν την επιλογή. Όταν είπαμε, για παράδειγμα στις συντάξεις, ότι κάτω από 1300 και καθαρό 1150 ευρώ δεν θα υπάρχει μείωση, το εννοούσαμε και το πετύχαμε. Παρ’ ότι δεν υπήρχε συναίνεση των θεσμών. Έχουμε κοινωνική μεροληψία υπέρ των κοινωνικά αδύναμων, ενώ η πολιτική της ΝΔ θα οδηγούσε κυριολεκτικά σε παρά πέρα μακέλεμα των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων».

Δεν υπάρχουν σχόλια: