Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

Κλείνουν οι δήμοι 29 και 30 Αυγούστου





            Αριστερή Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία Γλυφάδας
                          κόντρα στο μνημόνιο και τον «Καλλικράτη» 
 
ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ
ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΤΑΣΟΥ ΤΑΣΤΑΝΗ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΓΛΥΦΑΔΑΣ
    
ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΣΤΙΣ 29 ΚΑΙ 30 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΤΕΔΑΦΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ;

Οι Δήμοι της Αττικής και αρκετών άλλων Νομών της χώρας μας, κλείνουν στις  29 και 30 Αυγούστου, εκφράζοντας την έντονη διαμαρτυρία τους για τις βάρβαρες και άγριες περικοπές στους οικονομικούς πόρους που εφαρμόζει η μνημονιακή συγκυβέρνηση της Ν.Δ., του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, κατ’ εντολή των τροϊκανών δανειστών μας.
Η οικονομική κρίση του καπιταλιστικού συστήματος, που έχει ήδη μετατραπεί σε ανθρωπιστική και κοινωνική κρίση, δεν αφήνει τίποτα όρθιο. Ισοπεδώνει τα πάντα. Τώρα ήρθε και η ώρα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Την τελευταία τριετία, η θεσμοθετημένη επιχορήγηση των Δήμων από τους κρατικούς πόρους μειώθηκε περίπου στο 60%, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα ο υπουργός οικονομικών ανακοίνωσε ότι στους επόμενους μήνες θα γίνουν και νέες περικοπές κατά 29%, λόγω της αδυναμίας που υπάρχει για την καταβολή των προνοιακών επιδομάτων.
Κατά το 2011 η συνολική μηνιαία επιχορήγηση των Δήμων έφτανε στα 168 εκ. ευρώ. Τον Ιούνιο του 2012 μειώθηκε στα 96 εκ. ευρώ, ενώ μετά τις νέες περικοπές θα φτάσει στα 72 εκ. ευρώ.
Μπροστά σε αυτές τις δραματικές εξελίξεις που φέρνουν οι νέες περικοπές των πόρων και στους Δήμους, το μόνο που απομένει είναι ο δρόμος του αγώνα και της πάλης για την ανατροπή αυτής της βάρβαρης και απάνθρωπης μνημονιακής πολιτικής.
Στις 29 και 30 Αυγούστου κλείνουν οι Δήμοι, ενώ στις 30 και 31 Αυγούστου απεργούν οι εργαζόμενοι στο υπό κατάργηση πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι».
Μέχρι και ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ (Κεντρική Ένωσης Δήμων Ελλάδας) Δήμαρχος Καλλιθέας κ. Ασκούνης - από τους πλέον Μνημονιακούς  εκφραστές, εκλεγμένος με το ΠΑΣΟΚ - μιλώντας στη γενική συνέλευση της Περιφερειακής Ένωσης Αττικής (ΠΕΔΑ) την περασμένη εβδομάδα, είπε: «…πρόκειται για μια δραματική και επώδυνη περικοπή που οδηγεί τους Δήμους με μαθηματική ακρίβεια σε οικονομική κατάρρευση, στάση πληρωμών, σε αναστολή υπηρεσιών…». Βέβαια η ΚΕΔΕ - που η πλειοψηφία της ανήκει στο ΠΑΣΟΚ, στη Ν.Δ. και στη ΔΗΜΑΡ - ακολουθώντας πιστά τις μνημονιακές πολιτικές με απολύσεις προσωπικού και ιδιωτικοποιήσεις δημοτικών υπηρεσιών, έχει οδηγήσει  τις δημοτικές δομές σε πλήρη διάλυση.
Παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί κλείνουν. Η μέριμνα για τα άτομα με ειδικές ανάγκες καταργείται. Η «βοήθεια στο σπίτι», όπως και αρκετές άλλες δομές αλληλεγγύης τελειώνουν. Μια σειρά από δημοτικές υπηρεσίες όπως η καθαριότητα, περνούν στα χέρια των ιδιωτών με τις ευλογίες των Δημοτικών αρχών.

Οι αγώνες απέναντι στην καθημερινή διάλυση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης  είναι ο μόνος δρόμος που μας έχει πλέον απομείνει. Είναι η μόνη ελπίδα για τους συμπολίτες μας που πλήττονται από την φρίκη των μνημονιακών πολιτικών. Είναι η μόνη απάντηση στους γδάρτες των ονείρων μας.
ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ
·           Για την υπεράσπιση του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα  των υπηρεσιών των Δήμων.
·           Για την υπεράσπιση του κοινωνικού έργου της τοπικής Αυτοδιοίκησης.
·           Για να μην μείνει κανένας συμπολίτης μας χωρίς κοινωνική φροντίδα και προστασία.

                                                             ΓΛΥΦΑΔΑ  28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ  2012
                                                            
                                                                          ΤΑΣΟΣ  ΤΑΣΤΑΝΗΣ