Δευτέρα 20 Αυγούστου 2012

Και η Μαρίνα της Γλυφάδας βγαίνει στο σφυρί.


Αριστερή Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία Γλυφάδας
                                   κόντρα στο μνημόνιο και τον «Καλλικράτη»

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ
ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΤΑΣΟΥ ΤΑΣΤΑΝΗ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΓΛΥΦΑΔΑΣ

Και η Μαρίνα της Γλυφάδας βγαίνει στο σφυρί.
Τι θέση παίρνει ο κ. Δήμαρχος και το δημοτικό Συμβούλιο;
Η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ - υπηρετώντας πιστά τα μνημόνια και την τρόικα – ανακοίνωσε την εκποίηση 23 κρίσιμων περιφερειακών λιμανιών και μαρίνων της χώρας μας στα ιδιωτικά συμφέροντα, μεταξύ των οποίων και τη μαρίνα του Δήμου μας.  
Ξεπουλούν στους κερδοσκόπους, μέσω του Τ.Α.Ι.Π.Ε.Δ. (Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας Ελληνικού Δημοσίου), κάθε δικαίωμα χρήσης, διοίκησης, διαχείρισης, εκμετάλλευσης και με πρόφαση τη μετατροπή της χώρας σε «παγκόσμιο κέντρο yachting», τα παραδίδουν στα ασύδοτα «επενδυτικά» και κερδοσκοπικά συμφέροντα.
Και αυτό έρχεται σε συνέχεια των εξαγγελιών της τρικομματικής μνημονιακής συγκυβέρνησης και του πρωθυπουργού της χώρας κ. Σαμαρά, που έχουν βάλει αγγελτήριο ξεπουλήματος στο παραλιακό μέτωπο του Σαρωνικού από το Φάληρο έως το Σούνιο με πρώτο και καλύτερο τον χώρο του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού, αλλά και την παραλία της Γλυφάδας, τα «ΑΣΤΕΡΙΑ» και το Γκολφ.
Το παραλιακό μέτωπο του Σαρωνικού αντιμετωπίζεται μόνο σαν φιλέτο για ξεπούλημα. Έχουν ξεχάσει πλήρως τις ανάγκες των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής αλλά και του λεκανοπέδιου της Αττικής συνολικότερα, έχουν προχωρήσει στην πλήρη αλλοίωση της φυσιογνωμίας της παραλίας, έχουν ουσιαστικά  απαγορεύσει την ελεύθερη πρόσβαση στην παραλιακή ζώνη, μετατρέποντας την Αθήνα σε παραθαλάσσια πόλη χωρίς παραλία.
Η Μαρίνα της Γλυφάδας βρίσκεται σήμερα στη δικαιοδοσία του Δήμου μας. Αποτελείται από 4 λεκάνες με 800 περίπου θέσεις ελλιμενισμού. Βέβαια εδώ και πολλά χρόνια βοά η τοπική κοινωνία από τα "παρατράγουδα" σχετικά με το χειρισμό των θέσεων ελλιμενισμού και τα κυκλώματα που δρούσαν (και δρουν;) εκεί με την ανοχή – αν όχι και συμμετοχή - των εκάστοτε δημοτικών αρχών. Αυτό σε καμιά περίπτωση δεν σημαίνει ότι θα επιτρέψουμε να ξεπουληθούν τα συμφέροντα και τα περιουσιακά στοιχεία του Δήμου μας στο βωμό των αδηφάγων οικονομικών και τοκογλυφικών συμφερόντων στερώντας του σημαντικά έσοδα που μπορούν να διατεθούν υπέρ των δημοτών.
Αλήθεια. Με ποια διαδικασία συμπεριέλαβε η Κυβέρνηση την Μαρίνα της Γλυφάδας στα προς εκποίηση λιμάνια; Γνώριζαν ο κ. Δήμαρχος ή το επιφανές στέλεχος της Ν.Δ. και αρχηγός της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δήμο μας κ. Βαρβιτσιώτης τα τεκταινόμενα; Και αν ναι, ποιά ήταν η θέση τους; Τι σκοπεύουν να κάνουν τώρα που, ανάμεσα στο γενικότερο ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου της χώρας και του παραλιακού μετώπου του Σαρωνικού, η τρικομματική μνημονιακή συγκυβέρνηση έχει συμπεριλάβει και περιουσιακά στοιχεία του Δήμου μας όπως την Μαρίνα, το Γκολφ και την παραλία της Γλυφάδας, καθώς και τα «ΑΣΤΕΡΙΑ»;
Η Αριστερή Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία Γλυφάδας δηλώνει κατηγορηματικά ότι:
     Είμαστε ριζικά αντίθετοι στην εκποίηση της δημόσιας περιουσίας του τόπου μας.
     Θεωρούμε ενιαίο ολόκληρο το παραλιακό μέτωπο του Σαρωνικού μαζί με  το χώρο του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού κ.λ.π. το οποίο και θα υπερασπισθούμε από κάθε προσπάθεια ξεπουλήματός του. Στον αγώνα αυτό εντάσσουμε και την υπεράσπιση των τμημάτων του δήμου μας (παραλία Γλυφάδας, «ΑΣΤΕΡΙΑ», Μαρίνα, Γκολφ κ.λ.π.) που η Κυβέρνηση έχει συμπεριλάβει στα προς ξεπούλημα φιλέτα.
      Δεν νομιμοποιούμε, ούτε αναγνωρίζουμε τετελεσμένα στο ξεπούλημα της χώρας.
     Καλούμε το Δημοτικό Συμβούλιο της Γλυφάδας και το δήμαρχο να πάρουν άμεσα θέση.
Η Αριστερή Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία Γλυφάδας θα πρωτοστατήσει σε κάθε αγωνιστική δράση που θα αναπτύξουν άμεσα όλοι οι ενεργοί πολίτες, τα τοπικά κινήματα, οι φορείς και οι διάφορες συλλογικότητες για την υπεράσπιση του περιβάλλοντος, της δημόσιας περιουσίας και του παραλιακού μετώπου του Σαρωνικού. Η μόνη ελπίδα μας απέναντι στην καταστροφική πολιτική ξεπουλήματος που έχει εξαγγείλει η τρικομματική μνημονιακή συγκυβέρνηση, είναι η οργανωμένη, μαζική, ενωτική  και ενιαία αντίδραση των πολιτών όλων των παραλιακών δήμων, αλλά και ολόκληρου του λεκανοπεδίου Αττικής. Η παλλαϊκή αντίδραση στην περίπτωση της παραλίας του Ελληνικού αλλά και των κατοίκων της Κερατέας, μας δείχνουν το δρόμο. Με τον αγώνα μας:
ΘΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ!

Η παραλιακή ζώνη ανήκει στο λαό του λεκανοπεδίου της Αττικής.
Υπερασπιζόμαστε το δημόσιο πλούτο
και το δικαίωμα σε μια πόλη ανθρώπινη.
ΓΛΥΦΑΔΑ 18 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2012
                                                                     ΤΑΣΟΣ ΤΑΣΤΑΝΗΣ