Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΓΛΥΦΑΔΑΣ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΤΙΛΑΪΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ
Κ Α Λ Ε Σ Μ Α  Σ Υ Μ Μ Ε Τ Ο Χ Η Σ
ΣΕ  ΕΚΔΗΛΩΣΗ  ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΙΛΟΥΜΕΝΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ

Συμπολίτισσες και Συμπολίτες,
Στα πλαίσια των βάρβαρων μνημονιακών πολιτικών, ζούμε τις δραματικές περικοπές που γίνονται σε όλους τους τομείς του δημοσίου και την κατάρρευση των κοινωνικών παροχών, μεταξύ των οποίων και στην υγεία, με όλες τις αρνητικές συνέπειες που αυτό έχει για τις λαϊκές τάξεις.

Μετά την καταστροφή των ιατρείων του ΕΟΠΥΥ στη Γλυφάδα από την πυρκαγιά τον προηγούμενο Μάϊο, ορισμένες υπηρεσίες του μεταφέρθηκαν στο κτίριο του ΙΚΑ στη Γλυφάδα, ενώ αρκετά από τα εργαστήριά του μεταφέρθηκαν στο αντίστοιχο παράρτημα του ΕΟΠΥΥ στην Αργυρούπολη. Δόθηκαν υποσχέσεις για μίσθωση καινούριων ιατρείων. Όμως μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει απολύτως τίποτε και η ταλαιπωρία των ασφαλισμένων στα παραρτήματα της Γλυφάδας και της Αργυρούπολης είναι τεράστια.

Το τελευταίο διάστημα, έχουμε μια σειρά προκλητικών δηλώσεων του Υπουργού Υγείας, καθώς και δημοσιεύματα για «αναδιάρθρωση», συρρίκνωση ή και κλείσιμο μονάδων του ΕΟΠΥΥ, ακόμη και πλήρους κατάργησης του, και μεταφοράς όλης της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας που σήμερα παρέχει στους ασφαλισμένους στον ιδιωτικό τομέα, δηλαδή τη μετατροπή της υγείας από δημόσιο αγαθό σε εμπόρευμα.

Διαγράφεται λοιπόν έντονος ο κίνδυνος τόσο για την συνολική κατάργηση των δημόσιων δομών υγείας του ΕΟΠΥΥ όσο και των παραρτημάτων του στη Γλυφάδα και την Αργυρούπολη και αυτό είναι κάτι που μας αφορά όλους. Οφείλουμε να αντιδράσουμε δυναμικά απαιτώντας τη βελτίωση και αναβάθμιση της προσφοράς του ΕΟΠΥΥ με γενναία αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης και ταυτόχρονα την αποτροπή της πιθανής συρρίκνωσης ή κατάργησης τόσο του παραρτήματος Αργυρούπολης όσο και του αντίστοιχου της Γλυφάδας που πρέπει άμεσα να λειτουργήσει κανονικά και πλήρως στελεχωμένο.  

Για το λόγο αυτό, καλούμε τα μέλη της Επιτροπής Κατοίκων Γλυφάδας να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση ενημέρωσης & διαμαρτυρίας που διοργανώνει ο δήμος Ελληνικού- Αργυρούπολης  την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013 στις 7,00 μ.μ. στο θέατρο του δήμου «Μίκης Θεοδωράκης» (Κύπρου 68) σχετικά με την απειλούμενη κατάργηση του παραρτήματος του ΕΟΠΥΥ (πρώην ΙΚΑ) στην Αργυρούπολη.
ΓΛΥΦΑΔΑ 28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2013
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΓΛΥΦΑΔΑΣ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΤΙΛΑΪΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ                           Τηλ.: 6945754555, 6946505419, 6936838922