Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

Δημοτική Αρχή Γλυφάδας: το αντιλαϊκό της πρόσωπο - η διαμόρφωση της «κατάλληλης βιτρίνας»



Αριστερή Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία Γλυφάδας
                                   κόντρα στο μνημόνιο και τον «Καλλικράτη»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ Η ΤΑΚΤΙΚΗ ΤΟΥ κ. ΔΗΜΑΡΧΟΥ
ΑΓΝΟΕΙ ΕΠΙΔΕΙΚΤΙΚΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ
ΔΙΝΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΕΡΓΑ ΒΙΤΡΙΝΑΣ ΕΝΟΨΕΙ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

Η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΛΥΦΑΔΑΣ καταγγέλλει προς το λαό της πόλης μας την απαράδεκτη στάση της Δημοτικής αρχής και του κ. Κόκκορη όπως αυτή αποτυπώθηκε στην τελευταία συνεδρίαση του  Δ.Σ. στις 10.10.2013.
Σε μια περίοδο που τα τεράστια προβλήματα από τις μνημονιακές πολιτικές πλήττουν όλο και περισσότερους συμπολίτες μας, η δημοτική πλειοψηφία «περί άλλων τυρβάζει». Με τις αποφάσεις που πήρε έδειξε για άλλη μια φορά πως αγνοεί επιδεικτικά τα συσσωρευμένα προβλήματα της πόλης και των δημοτών και το μόνο που την απασχολεί είναι ο επιφανειακός εξωραϊσμός της αποτυχημένης πολιτικής τους.
Δείχνουν και πάλι το αντιλαϊκό τους πρόσωπο και αποκαλύπτουν τις προτεραιότητές τους, που δεν είναι άλλες από τη διαμόρφωση της «δήθεν κατάλληλης βιτρίνας» ενόψει των προσεχών δημοτικών εκλογών.
Για αυτούς δεν υπάρχουν προβλήματα, ούτε στους βρεφονηπιακούς σταθμούς που πάνω από 400 παιδιά έμειναν εκτός, ούτε στο πρόγραμμα «βοήθεια στο σπίτι» που έχει αποδυναμωθεί πλήρως, ούτε για τη συντήρηση και λειτουργία των σχολείων που σε λίγο δεν θα έχουν το απαραίτητο πετρέλαιο, ούτε στις κοινωνικές δομές, τα προνοιακά επιδόματα, τις δομές πολιτισμού και αθλητισμού, την καθαριότητα, κ.λ.π. που οδηγούνται με μαθηματική ακρίβεια σε κατάρρευση.
Τα μόνα που τους απασχολούν 2 ½ μήνες, πριν τη λήξη της χρονιάς είναι:
·                Η εξασφάλιση με δημιουργική λογιστική των απαραίτητων κονδυλίων για έργα βιτρίνας ενόψει μάλιστα των δημοτικών εκλογών με πρώτες και καλύτερες τις ασφαλτοστρώσεις και συντηρήσεις των δρόμων και τα έργα συντήρησης πρασίνου όπου διοχετεύονται πάνω από 1.300.000€, υποτιμούν και προσβάλουν την νοημοσύνη του Γλυφαδιώτικου λαού, ενώ δεν ξεχνούν και τη συντήρηση των τουαλετών των σκύλων όπου θα διαθέσουν 15.000€. (6η Συμπλήρωση-Τροποποίηση του Τεχνικού Προγράμματος του Δήμου έτους 2013, α/α 132 σελ.26).  ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΘΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΕΤΕ κ. ΔΗΜΑΡΧΕ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΟΣΟ;
·                Η αλόγιστη διασπάθιση των κονδυλίων του «πρασινόσημου» που έχουν απομείνει μετά την άχρηστη και σκανδαλώδη αγορά με 9 εκατομμύρια € των οικοπέδων «Παπαδημητρίου» σε αγορά οικοπέδων με «προτίμηση» στα εκτός σχεδίου πόλεως στα όρια του Υμηττού. Παίρνουν αποφάσεις για απ’ ευθείας αγορές οικοπέδων, για να διευκολύνουν τα παιχνίδια τους για «διαδικασίες εκτός των αντικειμενικών αξιών».
·                Η έγκριση των σχεδίων Προγραμματικών Συμβάσεων του Δήμου μας με την εταιρεία «ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΗ» (αλήθεια μέσα από ποια διαδικασία επελέγη;) μια Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση (ΚΟΙΝΣΕΠ) μέσω των οποίων εκχωρούνται σε αυτήν αρμοδιότητες οι οποίες αφορούν την υποστήριξη και κοινωνική φροντίδα των παιδικών σταθμών και την υλοποίηση αθλητικών δραστηριοτήτων. Με την έγκριση αυτή η Δημοτική Αρχή επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά ότι αποτελεί τοπικά το μακρύ χέρι των μνημονιακών πολιτικών που επιβάλλουν η Κυβέρνηση, ΕΕ και ΔΝΤ εφαρμόζοντας κατά γράμμα και χωρίς την παραμικρή αντίδραση τα μέτρα τους. Με την απόφαση αυτή, ανοίγει το δρόμο για να παραδοθούν στα ιδιωτικά συμφέροντα - επιβαρύνοντας περαιτέρω τους δημότες - σημαντικές κοινωνικές παροχές του δήμου μας αλλά και συνηγορεί ουσιαστικά υπέρ των απολύσεων των εργαζομένων που απασχολούνται ακόμη στις αντίστοιχες υπηρεσίες. Θέλουν να μετατρέψουν τις κοινωνικές υπηρεσίες των δήμων σε επιχειρήσεις ειδικού σκοπού και τα κοινωνικά αγαθά που δικαιούμαστε όλοι ανεξαιρέτως σε υπηρεσίες-εμπορεύματα, προσιτά μόνο σε όσους μπορούν να τα πληρώσουν.
·                Η ρουσφετολογική, χωρίς διαφάνεια και αντικειμενικά κριτήρια χορήγηση  «κοινωνικών βοηθημάτων» εμπορευόμενοι τις ανάγκες των συμπολιτών μας.

Δυστυχώς ο κ. Κόκκορης και πάλι αποκάλυψε τις προτεραιότητές του. Σε μια εποχή που ο Ελληνικός λαός ζει μια κόλαση, που τα πάντα ρημάζουν και τίποτα δεν μένει όρθιο, στη Γλυφάδα ασφαλτοστρώνονται οι δρόμοι, φυτεύονται λουλούδια και ο κ. Δήμαρχος οργανώνει τον πελατειακό του μηχανισμό.
Βγήκε στις πλατείες της πόλης για να ενημερώσει τους συμπολίτες μας. Περίσσεψαν οι υποσχέσεις και τα «θα, θα…» ενώ απουσίαζε και η παραμικρή αυτοκριτική. Ούτε μια αναφορά στις ευθύνες των μνημονιακών κυβερνήσεων. Ούτε η παραμικρή εξήγηση για την πλήρως υποστηρικτική στάση της Δημοτικής αρχής και του ίδιου προσωπικά στις βάναυσες πολιτικές τους που υλοποιούνται δίχως την παραμικρή αντίρρηση και στο δήμο μας. Όμως οι δημότες, τον έχουν πάρει χαμπάρι και υποδέχονται καταλλήλως και τις νέες αόριστες υποσχέσεις και τα παχιά του λόγια. Και θα δώσει την πρέπουσα απάντηση στις προσεχείς δημοτικές εκλογές, ανατρέποντας τόσο τις μνημονιακές πολιτικές και την κυβέρνηση που τις εφαρμόζει, όσο και τη δημοτική αρχή αλλά και τις παρατάξεις που τις στηρίζουν.

Η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΛΥΦΑΔΑΣ, για την ανακούφιση των δημοτών που στην πλειοψηφία τους πλήττονται βάναυσα από τα μέτρα της Κυβέρνησης, επαναφέρει την πρότασή της για την λήψη απόφασης του Δήμου για μείωση κατά 20% των δημοτικών τελών, την αναστολή - τουλάχιστο για τα προσεχή χρόνια - της είσπραξης του «πρασινόσημου» καθώς και τη διάθεση των χρημάτων που έχουν απομείνει - μετά την κατασπατάλησή τους σε αχρείαστες και σκανδαλώδεις αγορές οικοπέδων - στην ικανοποίηση κοινωνικών αναγκών της πόλης. Ακόμη την απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη και τις λοιπές επιβαρύνσεις των ευπαθών κοινωνικών ομάδων (άνεργοι κ.λ.π.)
Ο κ. Δήμαρχος απέρριψε ως λαϊκίστικη την πρότασή μας. Όμως η μείωση των δημοτικών τελών είναι απόλυτα ρεαλιστική και βασίζεται στα πραγματικά οικονομικά στοιχεία του δήμου που δείχνουν ότι οι δαπάνες καθαριότητας και φωτισμού (δηλ. οι βασικές δαπάνες για τις οποίες εισπράττονται τα δημοτικά τέλη) έχουν μειωθεί τα τελευταία χρόνια περισσότερο από 20%.

             ΓΛΥΦΑΔΑ 16-10-2013
ΤΑΣΟΣ ΤΑΣΤΑΝΗΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΗΣ
Αριστερής Ριζοσπαστικής Πρωτοβουλίας Γλυφάδας