Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

Αλ. Τσίπρας στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ: Ετοιμόρροπη η κυβερνητική πλειοψηφία



«Να τελειώνουμε με τα μνημόνια και τους θαυμαστές τους»

 δείτε το βίντεο και το κείμενο της ομιλίας:
Αλ. Τσίπρας στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ: Ετοιμόρροπη η κυβερνητική πλειοψηφία



"Θα είμαστε αντάξιοι της ιστορίας των δημοκρατικών αγώνων του λαού μας αλλά και αντάξιοι της ιστορικής ευθύνης που αναλαμβάνουμε για την έξοδο της χώρας από τη κρίση και τη κηδεμονία ξένων συμφερόντων.


Και τη κοινωνία θα προστατέψουμε και τη δημοκρατία θα ενισχύσουμε και την ομαλότητα θα διαφυλάξουμε".




Εμείς επιδιώκουμε με μέσα ειρηνικά, δημοκρατικά, με σεβασμό στο παρόν Σύνταγμα και με τη στήριξη του ελληνικού λαού, να αλλάξουμε πολλά από τα κοινωνικά και πολιτικά δεδομένα.
Να επιβάλλουμε τη δημοκρατική ομαλότητα, να σταματήσουμε την κατρακύλα της χώρας, να φέρουμε στο προσκήνιο τον ενεργό πολίτη.
Να μετατρέψουμε την αλληλεγγύη σε πολιτική γραμμή, να βάλουμε τον ανθρωπισμό πάνω από τις σκοπιμότητες, τον άνθρωπο πάνω από κάθε είδους υπολογισμούς, το διάλογο πάνω από κάθε είδους επιβολή.  
Στόχος μας να καταργήσουμε τα μνημόνια και να ανοίξουμε το δρόμο για ριζικές αλλαγές στην κοινωνία και στο πολιτικό σύστημα.
Όλα αυτά, πάντα με μέσο αλλά και σκοπό, την περισσότερη δημοκρατία, τα περισσότερα δικαιώματα, τη δυνατότητα ελεύθερης έκφρασης κάθε πολίτη, είτε μας συμπαθεί είτε όχι.
Καθαρά πράγματα:
Είμαστε σήμερα και γι' αυτό αισθανόμαστε υπερήφανοι, η πιο μεγάλη και πιο αξιόπιστη δύναμη ομαλότητας και δημοκρατικής σιγουριάς.
Στεκόμαστε απέναντι στα σχέδια ανωμαλίας και δημοκρατικής υπονόμευσης με όλη την πείρα, τη γνώση, την αποφασιστικότητα, τη διάθεση για θυσίες που μας κληροδότησε η ιστορία της αριστεράς στο τόπο μας.
Θα είμαστε αντάξιοι της ιστορίας των δημοκρατικών αγώνων του λαού μας αλλά και αντάξιοι της ιστορικής ευθύνης που αναλαμβάνουμε για την έξοδο της χώρας από τη κρίση και τη κηδεμονία ξένων συμφερόντων.
Και τη κοινωνία θα προστατέψουμε και τη δημοκρατία θα ενισχύσουμε και την ομαλότητα θα διαφυλάξουμε.
Υπάρχουμε για να εκφράσουμε τα συμφέροντα εκείνων που καταπιέζονται από τα μνημόνια, που δεν απολαμβάνουν το αντίτιμο του κόπου τους, και αντιμετωπίζονται ως υποζύγια για να χτίζουν άλλοι πυραμίδες κερδών και εξουσίας.
Υπάρχουμε για τον εργάτη, τον υπάλληλο, το μικρομεσαίο, τον αγρότη, για όλους εκείνους που κρατούν χρόνια τώρα όρθια την οικονομία και τη χώρα και σήμερα τους γονατίζουν τα μνημόνια.
Υπάρχουμε για να είμαστε παρόντες παντού όπου οι πολίτες αντιστέκονται, για να οργανώνουμε την αντίστασή τους και να πασχίζουμε για να μην εκτραπεί η οργή τους σε μηδενισμό και ισοπέδωση αλλά να κινήσει τον τροχό προς τα μπρος.
Γι' αυτό πιστεύω ότι η δουλειά του προγραμματισμού και της οργανωτικής συγκρότησης πρέπει να προχωρά παράλληλα με την πολιτική μάχη.
Να είναι μέρος της πολιτικής μάχης.
Να είμαστε παντού.
Να ανεβάσουμε ρυθμούς γιατί ο πολιτικός χρόνος είναι σήμερα εξαιρετικά πυκνός.
Και να γίνουμε ένα με τον κόσμο στις γειτονιές, στους τόπους δουλειάς, στους χώρους της νεολαίας που περιμένει από μας απαντήσεις.
Κανένα μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, κανένας αριστερός, δεν μπορεί σήμερα να παραμένει έξω από τις διεργασίες στην κοινωνία, μακριά από την αγωνία του φτωχού και του άνεργου.
Κανένα μέλος του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί παρά να είναι σε μια δομή αλληλεγγύης.  
Κανένας δεν μπορεί να μην παίρνει υπόψη σε ότι λέει και ότι κάνει, την κρισιμότητα των στιγμών και το γεγονός ότι βρισκόμαστε κάτω από το μικροσκόπιο όχι μόνο του αντιπάλου αλλά και εκατομμυρίων ανθρώπων που βομβαρδίζονται από την προπαγάνδα του αντιπάλου.
Μια μάχη
Μια μάχη που τη δίνουμε στη χώρα μας για λογαριασμό όλων των λαών της Ευρώπης.
Μια μάχη ενάντια στη λιτότητα και στα μνημόνια.
Μια μάχη για να αλλάξουν οι συσχετισμοί δύναμης σε όλη την Ευρώπη, ώστε κανένας λαός να μη βιώσει αυτά που ο Ελληνικός λαός βίωσε εξαιτίας των μνημονίων.
Μια μάχη για να βάλουμε φρένο στο κύμα εθνικής αναδίπλωσης που εκφράζουν σε μια σειρά από χώρες δεξιά ή ακροδεξιά κινήματα.
Απόφαση και προσδοκία της Ευρωπαικής Αριστεράς, να συγκροτήσουμε το αντίπαλο δέος στις πολιτικές της κ. Μέρκελ.
Να συγκροτήσουμε το μπλοκ των δυνάμεων που θα σώσει την Ευρώπη από τη λιτότητα.  
Όσο πιο ισχυρό είναι αυτό το μπλοκ των δυνάμεων, τόσο το καλύτερο για τον ελληνικό λαό.
Όσο πιο ισχυρό είναι αυτό το μπλοκ τόσο το χειρότερο για τους ανά χώρα εφαρμοστές και χειροκροτητές των μνημονίων.  
Το μήνυμα είναι ότι: όπως από την Ελλάδα ξεκίνησε η πολιτική των Μνημονίων και της καταστροφικής λιτότητας, έτσι από την Ελλάδα θα ανοίξει ο καινούριος δρόμος για μια Ευρώπη της κοινωνικής δικαιοσύνης, της δουλειάς, της ανάπτυξης για τις ανθρώπινες ανάγκες.