Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

Οι κοινωνικές παροχές είναι δικαίωμα, όχι ρουσφέτι!




Δελτίο Τύπου
Ο ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΣ ΤΟΥ κ. ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΡΙΑ
Οι κοινωνικές παροχές είναι δικαίωμα, όχι ρουσφέτι!
Η δημοτική μας κίνηση καταγγέλλει την απαράδεκτη και αυταρχική στάση του Δημάρχου κ. Κόκκορη, ο οποίος αρνήθηκε την τελευταία στιγμή να ανοίξει την αίθουσα του ΚΑΠΠΑ για την πραγματοποίηση προγραμματισμένης εκδήλωσης που είχε διοργανώσει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Παιδικών Σταθμών Γλυφάδας με θέμα «Οι σταθερές στην ζωή του παιδιού μας και ο ρόλος της επικοινωνίας, στη διαχείριση των αλλαγών τους». Επισημαίνεται μάλιστα ότι ο χώρος είχε παραχωρηθεί κανονικά στο σύλλογο μετά από έγκαιρο αίτημά του.

Ο δήμος θα έπρεπε να είναι συνδιοργανωτής της εκδήλωσης και όχι πολέμιος. Το θέμα της εκδήλωσης αποσκοπούσε στο να βοηθήσει τους γονείς να συνδράμουν τα παιδιά τους και να τα βοηθήσουν στην αντιμετώπιση ανάλογων προβλημάτων, σαν αυτά που βίωσαν τη φετινή σχολική χρονιά με τις σημαντικές αλλαγές στο περιβάλλον και το προσωπικό των παιδικών σταθμών όπου φοιτούσαν.
Τί σας ενόχλησε κ. Δήμαρχε από την ημερίδα αυτή; Μήπως γιατί σας θύμισε τις τεράστιες ευθύνες σας για την απαράδεκτη κατάσταση που διαδραματίστηκε φέτος στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου;
Ξεχνάτε όμως ότι τα παιδιά αυτά βίωσαν την απαράδεκτη παιδαγωγικά αλλαγή και τις επιπτώσεις από τις αλλεπάλληλες αλλαγές δασκάλων και προσωπικού. Με την αυταρχική σας απόφαση οδηγήσατε σε αναβολή μια  επιστημονική ημερίδα που μόνο θετικά αποτελέσματα θα είχε για τους γονείς και τα παιδιά τους. Οι ευθύνες σας κ. δήμαρχε θα έπρεπε να αποτελέσουν σύμβουλο υποστήριξης αυτής της προσπάθειας του συλλόγου και όχι εκδικητικής μικροψυχίας.
Φαίνεται ότι σας είναι ενοχλητική η δραστηριότητα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Παιδικών Σταθμών Γλυφάδας που έχει φέρει στην επιφάνεια τα τεράστια προβλήματα που υπάρχουν στην λειτουργία των παιδικών σταθμών και σας χαλούν την προεκλογική ωραιοποίηση που επιδιώκετε για δομές που οδηγείτε σταθερά στην κατάρρευση.
Δε διστάσατε μάλιστα στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο – σε σχετική ερώτηση του δημοτικού συμβούλου και υποψήφιου δημάρχου Τάσου Ταστάνη – αβάσιμα και αβασάνιστα να τους κατηγορήσετε ότι η δράση τους κρύβει πολιτικές σε βάρος σας σκοπιμότητες.
Γιατί θέλετε να απαξιώσετε τις προσπάθειες καθόλα αξιόπιστων συμπολιτών μας που επιδιώκουν με καθαρή συλλογική δράση την ικανοποίηση αυτονόητων αιτημάτων; Είναι πολιτική σκοπιμότητα κ. Δήμαρχε το αίτημά τους για την εύρυθμη λειτουργία των βρεφονηπιακών σταθμών του δήμου μας με μόνιμο ειδικευμένο προσωπικό που να καλύπτει τις ανάγκες των δημοτών σε κατάλληλες και ασφαλείς εγκαταστάσεις;
Φαίνεται πως σας χαλούν τη σούπα των πελατειακών σχέσεων και εξυπηρετήσεων που έχετε καθιερώσει γύρω από τη λειτουργία των παιδικών σταθμών της πόλης μας. Άλλωστε αυτό που κυρίως σας ενδιαφέρει είναι η ψηφοθηρία πάνω στις πραγματικές ανάγκες των δημοτών που έχουν πολλαπλασιασθεί με την τεράστια κρίση και τις μνημονιακές πολιτικές που υλοποιείτε πιστά και σεις στην πόλη μας.
Να ξέρετε όμως ότι κανείς δεν μπορεί να παίζει με την αξιοπρέπεια του πολίτη. Οι παροχές προς τον πολίτη – όπως οι παιδικοί σταθμοί με θέσεις για όλα τα παιδιά των κατοίκων της πόλης μας που έχουν την ανάγκη αυτής της παροχής - είναι υποχρέωση και όχι ρουσφέτι κ. δήμαρχε.
Οι δημότες της Γλυφάδας έχουν καταλάβει πολύ καλά την ανυπαρξία της πολιτικής σας για τα καθημερινά προβλήματα των λαϊκών οικογενειών και  θα σας τιμωρήσουν με την καταψήφισή σας στις επικείμενες δημοτικές εκλογές.

          Ταυτόχρονα γνωστοποιούμε ότι ο δημοτικός σύμβουλος και υποψήφιος δήμαρχος Τάσος Ταστάνης υπέβαλε αίτηση για συζήτηση του θέματος των παιδικών σταθμών στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Γλυφάδας
Συγκεκριμένα στις 11 Μαρτίου κατέθεσε αίτημα για συζήτηση του θέματος της λειτουργίας, αδειοδότησης, στελέχωσης με μόνιμο ειδικευμένο προσωπικό και ίδρυσης νέων και βελτίωσης των υποδομών  των δημοτικών παιδικών σταθμών ώστε να καλύψουν τις συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες των δημοτών μας σύμφωνα και με τις θέσεις του Συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων παιδικών σταθμών που έχουν επισυναφθεί στη σχετική αίτηση.
Με την αίτηση κρίνεται απαραίτητο η σημερινή αρχή να προβεί σε λήψη άμεσων μέτρων ώστε να εξασφαλισθεί η εύρυθμη λειτουργία των παιδικών σταθμών την ερχόμενη σχολική περίοδο με επαρκές (σταθερών εργασιακών σχέσεων) προσωπικό και κατάλληλες υποδομές  για τον ευαίσθητο αυτό τομέα.
Συνημμένα σας στέλνουμε και ερωτήματα που ετέθησαν εκ νέου στους αρμόδιους τα οποία και πρέπει επιτέλους να απαντηθούν από τη Δημοτική Αρχή.
Συνημμένα 2
1. ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ
2.ΘΕΣΕΙΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΓΛΥΦΑΔΑΣ
 ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ
ΠΡΟΣ ΤΟΝ κ. Δ.ΤΣΑΚΙΡΗ
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ Ν.Π.
«ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΓΛΥΦΑΔΑΣ»
ΓΛΥΦΑΔΑ 11/3/2014

Κύριε Αντιπρόεδρε,
Με την παρούσα  αίτηση  επανερχόμαστε σε προηγούμενη ερώτησή μας και ζητούμε να μας απαντήσετε εγγράφως στα εξής θέματα της αρμοδιότητάς σας πριν τη συζήτηση του θέματος των βρεφονηπιακών σταθμών που αιτηθήκαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο Γλυφάδας:
1.    Πόσες αιτήσεις για εγγραφή παιδιών και νηπίων στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Γλυφάδας για το σχολικό έτος 2013-2014 είχαν κατατεθεί έως την προβλεπόμενη από τον νόμο προθεσμία;

2.    Πόση είναι η σημερινή δυναμικότητα των παιδικών σταθμών του Δήμου, πόσα παιδιά εξυπηρετούνται κατά την φετινή χρονιά και πόσες εγγραφές παιδιών δεν έγινε δυνατό να ικανοποιηθούν φέτος;

3.    Ποια θα είναι τα κριτήρια και από ποιους θα γίνει η επιλογή στην περίπτωση που οι αιτήσεις είναι περισσότερες από την σημερινή δυναμικότητα των παιδικών σταθμών του Δήμου;

4.    Ποια μέτρα λαμβάνονται έτσι ώστε έγκαιρα (ως τον Απρίλιο) να έχουν δρομολογηθεί η ίδρυση νέου βρεφονηπιακού σταθμού στη Γλυφάδα και μετεγκατάσταση των προβληματικών κτιριακών υποδομών;

5.    Ποια η κατάσταση των υποδομών του Β’ ΠΣ της Αγ. Τριάδας;

6.    Δεδομένου το ότι ο Γ’ βρεφονηπιακός σταθμός της οδού Ψηλορείτου παρουσιάζει τα πλείστα προβλήματα ποιες είναι οι προβλεπόμενες ενέργειες για επίλυση του κτιριακού προβλήματος του συγκεκριμένου σταθμού με μετεγκατάστασή του;

7.    Θεωρείτε κατάλληλη την υποδομή του Δ’ ΠΣ της οδού Βενιζέλου;


8.    Αν έχουν όλοι οι παιδικοί σταθμοί του Δήμου μας τις απαραίτητες αδειοδοτήσεις, ποιος ελέγχει την λειτουργία τους και ποια τα αποτελέσματα των ελέγχων κατά την τελευταία διετία;

9.    Ποιος είναι ο συνολικός αριθμός των εργαζομένων που απασχολούνται σήμερα στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου και ποιες είναι οι σχέσεις εργασίας με τις οποίες εργάζονται (αριθμός μόνιμων-συμβασιούχων-ωρομισθίων, μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ); Ποια είναι η επιστημονική ή επαγγελματική επάρκεια (ειδικότητες και επίπεδο σπουδών Δ.Ε, Τ.Ε, Π.Ε) όσων εργάζονταν στη περσινή περίοδο (2012-13) και πόσοι και με ποιες ειδικότητες εργάζονται φέτος (σχ. περίοδος 2013-14);

10. Ποια είναι και με ποιο τρόπο γίνεται η προσφορά γευμάτων στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου μας;

Πιστεύουμε ότι αυτή τη φορά θα τύχουμε το συντομότερο δυνατό των αναγκαίων απαντήσεων στα ερωτήματά μας, ώστε να συμβάλλουμε όσο είναι δυνατό στην αναγκαία βελτίωση της λειτουργίας των παιδικών σταθμών του Δήμου μας.                                               
                                                      Με εκτίμηση

Τάσος  Ταστάνης
δημοτικός σύμβουλος


2.Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων των Παιδικών Σταθμών Δήμου Γλυφάδας
Π

Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014
Αγαπητοί,
Κατόπιν της συνάντησής μας, σας στέλνουμε και εγγράφως τις θέσεις του συλλόγου μας, σε σχέση με την μελλοντική ομαλή λειτουργία των Παιδικών σταθμών

1.Η πρόσληψη παιδαγωγικού προσωπικού με μόνιμες συμβάσεις.
Διαφορετικά σε κάθε περίπτωση αυστηρά  11μηνες συμβάσεις με προσωπικό που να καλύπτει σε αριθμό τις ανάγκες των Παιδικών Σταθμών,  με τις ειδικότητες που προβλέπει ο κανονισμός λειτουργίας των Π.Σ.

2. Η δημιουργία επιπλέον ΠΣ και την άμεση βελτίωση των υπάρχων εγκαταστάσεων.
Σε περιπτώσεις όπως οι Β´,Γ´ και Δ´ ΠΣ την μεταστέγαση τους σε εγκαταστάσεις λειτουργικές και φιλικές και ακατάλληλες προς τα παιδιά και τους εργαζομένους.

3. Η έναρξη της σχολική χρονιάς την 1η Σεπτέμβρη για όλα τα παιδιά και την συνεχόμενη, αδιάκοπη,  ομαλή λειτουργία τους μέχρι την 31η Ιουλίου της κάθε  χρονιάς.

4. Η ίδρυση  νέων δομών, ώστε να μπορούν οι Π.Σ. να δεχθούν τις συνολικές ανάγκες του δήμου μας.

5. Η σημαντικότητα, να μπει σε προτεραιότητα το θέμα των Παιδικών Σταθμών, αμέσως μετά τα αποτελέσματα των εκλογών, καθότι  είναι εκείνη  η περίοδος που θα κριθεί η ομαλή ή μη λειτουργία των Π.Σ. για την επόμενη σχολική χρονιά.


Με εκτίμηση,
Το ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων των Παιδικών Σταθμών Δήμου Γλυφάδας



Μαζί ανατρέπουμε!  / Μαζί δημιουργούμε!
ΤΑΣΟΣ ΤΑΣΤΑΝΗΣ
Υποψήφιος Δήμαρχος Γλυφάδας
Κ. Αθανάτου 22 Γλυφάδα (δίπλα στα ΕΛΤΑ) τηλ. 210.96.24.294

17 Μαρτίου 2014

Το γραφείο τύπου της δημοτικής κίνησης