Σάββατο 22 Μαρτίου 2014

ΤΑΣΟΣ ΤΑΣΤΑΝΗΣ: ΚΑΘΑΡΗ ΠΟΛΗ & ΜΕΙΩΜΕΝΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ



Οι θέσεις μας 
για τη διαχείριση των απορριμμάτων
  ΚΑΘΑΡΗ ΠΟΛΗ & ΜΕΙΩΜΕΝΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ

·        Αναδιοργανώνουμε και εκσυγχρονίζουμε την υπηρεσία καθαριότητας, με έμφαση στην ορθή διαχείριση και συντήρηση οχημάτων, κάδων, υλικών κλπ. Μειώνουμε τη σπατάλη σε καύσιμα, ανταλλακτικά των οχημάτων και του εξοπλισμού. Ελέγχουμε τις  προμήθειες.

·        Επιδιώκουμε τη συμμετοχή του πολίτη με στόχο τη διαλογή στην πηγή: στο σπίτι, στο κατάστημα, στο γραφείο, στη γειτονιά.

·        Στοχεύουμε σε αύξηση του ποσοστού ανακύκλωσης που θα επιφέρει σημαντική μείωση του κόστους .

·        Εφαρμόζουμε συλλογή και θρυμματισμό κλαδεμάτων κήπων και πάρκων σε δημοτική εγκατάσταση μειώνοντας έτσι σημαντικά τον όγκο τους.

·        Αναβαθμίζουμε με κατάλληλο εξοπλισμό τη διαδικασία συγκέντρωσης ογκωδών αντικειμένων και ειδικών ανακυκλώσιμων απορριμμάτων (μπαταρίες, ελαστικά, παλιά έπιπλα, ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές). Λειτουργούμε δωρεάν πενταψήφιο αριθμό συνεννόησης για την περισυλλογή τους.  Αξιοποιούμε το ψηφιακό σύστημα GIS.

·        Καταρτίζουμε πρόγραμμα για τακτικό πλύσιμο κάδων, δρόμων και πλατειών.

·        Εφαρμόζουμε αποκεντρωμένη διαχείριση προς όφελος της κοινωνίας και όχι των εργολάβων. Η πρόταση κυβέρνησης - εργολάβων για καύση σύμμεικτου αυξάνει το κόστος για τον πολίτη, επιβαρύνει το περιβάλλον και γι’ αυτό μας βρίσκει αντίθετους .

·       Οι προτάσεις μας καθιστούν εφικτή τη μείωση των ανταποδοτικών τελών κατά 20% για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις της πόλης.

       Μαζί ανατρέπουμε!  / Μαζί δημιουργούμε!
         ΤΑΣΟΣ ΤΑΣΤΑΝΗΣ
Υποψήφιος Δήμαρχος Γλυφάδας
Κ. Αθανάτου 22 Γλυφάδα (δίπλα στα ΕΛΤΑ) τηλ. 210.96.24.294


ΑΝΑΛΥΤΙΚΌΤΕΡΑ:
Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ

http://www.anatropistiglyfada.com/#!-/c1f7s/B1661DD8-859A-459A-BCCB-B1B755C62A86