Δευτέρα, 29 Φεβρουαρίου 2016

Προσφυγική κρίση και τα αίτιά της -Γιάννης Μουζάλας«Προσφυγική κρίση και τα αίτιά της» - Η εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ Χαϊδαρίου με τον Γ. Μουζάλα: «Σε 15 ημέρες θα έχει ομαλοποιηθεί η κατάσταση» (βίντεο)

Για το οριστικό κλείσιμο του συνόρου στην Ειδομένη, για το σχέδιο έκτακτης ανάγκης που έχει καταθέσει η Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, για τον ρόλο του ΝΑΤΟ και άλλα ζητήματα του προσφυγικού, μίλησε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας σε συγκέντρωση-συζήτηση στο δημαρχείο Χαϊδαρίου που διοργάνωσε η Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ την Κυριακή 28/2.
«Έχει υποβληθεί από την Ελλάδα στην ΕΕ σχέδιο έκτακτης ανάγκης, όπου η Ελλάδα ζητάει 450 εκατομμύρια ευρώ για είδη και προσλήψεις εκτός μνημονίου, ώστε να εξυπηρετηθούν οι πρόχειροι καταυλισμοί των προσφύγων που αναμένεται να εγκλωβιστούν στη χώρα μας», ανέφερε ο κ. Μουζάλας.
Ήδη η κυβέρνηση παίρνει όλα τα μέτρα σαν να έχουν κλείσει οριστικά τα σύνορα, ενεργοποιώντας το "plan B", επισήμανε ο κ. Μουζάλας.

Εξήγησε πως «στερηθήκαμε 20 ημέρες προετοιμασίας, εξαιτίας του αιφνίδιου κλεισίματος των συνόρων. Το βλέπαμε πως θα έρθει, όμως υπήρχε η συμφωνία να παραμείνει το στάτους κβο της Ειδομένης, αυτής της άτυπης τρύπας στα σύνορα με την ΠΓΔΜ, ως την επόμενη συνδιάσκεψη στις 7 Μάρτη. Η συμφωνία αθετήθηκε, όταν πέντε αρχηγοί της αστυνομίας (Αυστρίας, Σερβίας, Κροατίας, Σλοβενίας και ΠΓΔΜ) την ανέτρεψαν». Προσέθεσε πως σε δεκαπέντε ημέρες προβλέπει πως θα μπει μια τάξη στη φιλοξενία των προσφύγων (φαγητό-μπάνιο-στέγη), οι μετανάστες που δεν δικαιούνται άσυλο θα συνεχίζουν να επιστρέφονται και η κατάσταση θα ομαλοποιηθεί.
Ο κ. Μουζάλας υπογράμμισε πως η κυβέρνηση χρησιμοποιεί ό,τι νομικά όπλα διαθέτει, όπως η ανάκληση της πρέσβειρας από την Αυστρία, η έναρξη των διμερών επαφών με την Τουρκία, όπου επιταχύνονται οι παρεμβάσεις της ελληνικής και τουρκικής ακτοφυλακής και αστυνομίας. «Πάμε βάσει της διπλωματίας, των νόμων και του δικαίου. Αλλού χάνουμε, αλλού κερδίζουμε. Θέλουμε την ΕΕ και την υπερασπιζόμαστε, δεν είμαστε εμείς αυτοί που θα τη διαλύσουμε», σχολίασε ο κ. Μουζάλας. 

https://left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: