...δεν μπορούν να χωνέψουν ότι το σχέδιο της κυβέρνησης για την αδειοδότηση των καναλιών, για πρώτη φορά, με καθαρούς όρους και παρά τη λυσσαλέα μάχη τους, προχωρά...
Κάθε μέρα ανεβάζουν... "ειδήσεις" και (επιχειρούν) να... κατεβάσουν κυβερνήσεις (όχι όλες, τον ΣΥΡΙΖΑ) και δεν το το βάζουν κάτω, παρά το γεγονός ότι οι πολίτες σε τρεις κάλπες τούς γύρισαν την πλάτη. Χρησιμοποιούν όλους τους τρόπους. Δραματοποιούν ειδήσεις, κατασκευάζουν κρίσεις, διαστρεβλώνουν την εικόνα και ό,τι δεν συμφέρει το στόρι τους απλά δεν έχει θέση στο δελτίο τους ή στα μέσα που ελέγχουν. Νυν υπέρ πάντων ο αγών. Ποιος αγώνας; Μα της επιβίωσής τους.

Δεν μπορούν να καταλάβουν γιατί αυτή η κυβέρνηση δεν συναλλάσσεται μαζί τους. Τρελαίνονται που δεν τους "ακούει". Κυρίως όμως δεν μπορούν να χωνέψουν ότι το σχέδιο της κυβέρνησης για την αδειοδότηση των καναλιών, για πρώτη φορά, με καθαρούς όρους και παρά τη λυσσαλέα μάχη τους, προχωρά.
Από το σίριαλ Κατρούγκαλου (η εφημερίδα που το αποκάλυψε το ανασκεύασε) και το πόθεν έσχες του Αλέκου Φλαμπουράρη (ομόφωνα η επιτροπή της Βουλής το χαρακτήρισε καθαρό και ξάστερο), έως τους μετακλητούς υπαλλήλους (κουβέντα για τους 51 μετακλητούς του Κ. Μητσοτάκη) μέχρι την "πρώτη φορά φιλεργατικά" παρουσίαση των πρόσφατων κινητοποιήσεων κατά του ασφαλιστικού, ο στόχος είναι ένας: "Όλοι είναι ίδιοι". Χωρίς φυσικά να απαντούν σε δύο βασικά ερωτήματα.
Πώς γίνεται "αυτούς" (αφού είναι.. ίδιοι) να μην τους στηρίζουν, ενώ τους "άλλους" τους στήριζαν σταθερά όλα τα τελευταία χρόνια με τον τρόπο τους (άλλοτε απρόκλητα, άλλοτε με έμμεσο τρόπο);
Αφού είναι "ίδιοι", γιατί θέλουν να βάλουν τάξη στο τηλεοπτικό τοπίο; Μια χαρά δεν ήταν οι νόμοι των "άλλων";
Η απάντηση είναι προφανής και την ξέρουν τόσο οι πολίτες όσο και αυτοί που σκηνοθετούν τις τελευταίες ημέρες το σίριαλ "Τούρκος καναλάρχης". Δεν είναι όλοι ίδιοι. Η προσπάθεια που ξεκίνησε η κυβέρνηση πριν από λίγους μήνες με την ψήφιση του πλαισίου για την λειτουργία των καναλιών προσπαθεί να βάλει τάξη στο σύστημα που γέννησε και διόγκωσε την κρίση.
Οι βαρόνοι των μίντια στο τελευταίο ξέσπασμά τους φορούν τον μανδύα της εθνικής τηλεοπτικής - αστικής τάξης που πλήττεται. Όχι τυχαία, αλλά γιατί γνωρίζουν ότι οι άδειες των καναλιών θα είναι τέσσερις, ενώ τα κανάλια τους είναι περισσότερα.
Και ο αριθμός αυτός δεν βγήκε τυχαία, αλλά σύμφωνα με τα διεθνή στάνταρντ (σε τεχνολογικό επίπεδο) που έχει υπογράψει η χώρα. Επίσης, τόσα αντέχει μια χώρα 10 εκατομμυρίων και με αυτή τη διαφημιστική αγορά. Γιατί θαλασσοδάνεια πια δεν θα υπάρχουν.
Γι' αυτό ετοιμαστείτε. Η "μητέρα των μαχών" μπαίνει στην τελική ευθεία.