Σάββατο 10 Μαΐου 2008

Απο την ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Παρέμβαση

Απολογήσου νεαρέ...

Του ΓΡΗΓΟΡΗ ΡΟΥΜΠΑΝΗ

Χαμογελαστός, ανατρεπτικός, σαστισμένος ώρες-ώρες μπρος στην υποδοχή που συναντά από έναν κόσμο απογοητευμένο, ανεπιτήδευτος, υπερβολικός κάποιες φορές, μαζεμένος από τις αναπάντεχες ειρωνείες των αντιπάλων του κάποιες άλλες. Με μια λέξη, απειλητικός. Απειλητικός για ένα σύστημα που έμαθε να ενσωματώνει στο γερασμένο και άσαρκο κορμί του με ακρίβεια πλαστικής εγχείρησης τα παιδιά που το ίδιο γεννά, και τους ρουφά κάθε χυμό νεανικότητας. Απειλητικός για ένα σύστημα εξουσίας που εξουδετερώνει με ανατριχιαστική ικανότητα την προσδοκία κάθε φιλότιμου πολιτικού να γίνει καλύτερος για τον πολίτη.

Απολογήσου λοιπόν, νεαρέ Τσίπρα. Απολογήσου γιατί είσαι νέος, μιλάς τη δικιά σου γλώσσα κι όχι τη γλώσσα άβουλων -πλην λαλίστατων- σαρκίων που εναλλάσσονται και μεταλλάσσονται από «ρεαλιστική» κυβέρνηση σε «ανατρεπτική» αντιπολίτευση.

Απολογήσου γιατί από νωρίς έγινες αγαπητός σε πολύ κόσμο. Κόσμο που σκέφτεται πέραν της «κομματικής νομιμότητας», της τέχνης του εφικτού και του ορθού πολιτικά λόγου.

Απολογήσου, επειδή μπορείς να εκφράσεις όχι μόνο τις ελπίδες μερικών χιλιάδων νέων ανθρώπων και των πατεράδων ή μανάδων τους, αλλά και να στείλεις στην αχρηστία όσους τους κοροϊδεύουν.

Απολογήσου γιατί δεν ακολούθησες τον δρόμο που χάραξαν άλλοι -πρώην πια- νέοι της Αριστεράς και της ελπίδας, κι έπεσαν στην αγκαλιά των Παπανδρέου και του Σημίτη.

Απολογήσου, επειδή δεν εκπροσωπείς την ηττημένη Αριστερά των επετείων, αυτήν που αγαπά να μνημονεύει ο Κώστας Καραμανλής, αλλά την Αριστερά των σημερινών ανησυχιών και απαιτήσεων.

Απολογήσου, γιατί δεν απειλείς εκ του ασφαλούς (για το σύστημα) μόνο το ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου, αλλά και την προοπτική διαιώνισης του είδους των Καραμανλή και των κλώνων τους.

Απολογήσου Αλέξη Τσίπρα ενώπιον των ανακριτών σου σήμερα και των δικαστών σου αύριο.



ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 07/05/2008