Πέμπτη 15 Μαΐου 2008

ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΙΑ


Αγαπητοί φίλοι

Γνωρίζοντας την ευαισθησία σας για την προστασία του περιβάλλοντος θα ήθελα να σας ενημερώσουμε για την εκστρατεία του ραδιοφωνικού σταθμού Δίεση 101,3. Το περασμένο καλοκαίρι κάηκαν περίπου 1.000.000 στρέμματα δάσους. Τα δέντρα που κάηκαν μπορούσαν να αντισταθμίσουν τις εκπομπές καυσαερίων από 3.000.000 αυτοκίνητα. Τα γεγονότα μας πιέζουν ώστε να πάρουμε δραστικές αποφάσεις για το περιβάλλον, όπως έχουν κάνει στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες εδώ και πολλά χρόνια. Είναι αλήθεια ότι η χρήση του ποδηλάτου στις μεγάλες Ελληνικές πόλεις έχει αυξηθεί κατακόρυφα τα τελευταία πέντε χρόνια. Επιπλέον, τα χρόνια κυκλοφοριακά προβλήματα καθιστούν το ποδήλατο ένα συγκριτικά πιο γρήγορο και εύχρηστο μέσο μεταφοράς από το αυτοκίνητο.

Και βέβαια δε θα μπορούσαν να μην αναφερθούν και οι λόγοι υγείας, αναψυχής και προστασίας του περιβάλλοντος, οι οποίοι είναι εγγενείς στη χρήση του ποδηλάτου και αποφασιστικής σημασίας για όλους μας. Λόγω των παραπάνω όλο και περισσότερος κόσμος αποφασίζει να παραμερίσει τις προκαταλήψεις του ως προς το μέσο και να επανακτήσει τους δρόμους με διάθεση ποδηλατική. Παρόλα αυτά η προστασία του περιβάλλοντος και η ποιότητα ζωής έχει σημαντικά περιθώρια βελτίωσης. Για να βελτιωθεί η υπάρχουσα κατάσταση, κρίνεται απαραίτητη η συμβολή όλων. Καθ’ ένας μας έχει μερίδιο ευθύνης.

Καλούμε λοιπόν όλους τους πολίτες της Αθήνας να αφήσουν τα αυτοκίνητά τους στο γκαράζ και να βγουν βόλτα με τα ποδήλατά τους, στο πλαίσιο ποδηλατοδρομιών που διοργανώνει ο ραδιοφωνικός σταθμός Δίεση 101,3 με τη συνεργασία είκοσι πέντε Δήμων της Αττικής. Η πρώτη στις 18 Μαΐου στα Βόρεια προάστια της Αθήνας και η δεύτερη νοτίως στις 31 Μαΐου. Στην αφετηρία και τον τερματισμό αγαπημένοι καλλιτέχνες θα ενώσουν τα τραγούδια τους με τις φωνές μας.

Τη συμμετοχή και στήριξή τους έχουν δηλώσει οι Δήμοι Ν. Πεντέλης, Κηφισιάς, Μελισσίων, Βριλησσίων, Ν. Ερυθραίας, Πεύκης, Γέρακα, Λυκόβρυσης, Αγ. Παρασκευής, Γλ. Νερών, Αμαρουσίου, Χαλανδρίου, Εκάλης, Βύρωνα, Ν. Σμύρνης, Καλλιθέας, Π. Φαλήρου, Αλίμου, Υμηττού, Αργυρούπολης, Ηλιούπολης, Γλυφάδας, Ελληνικού και Βάρης, το Σώμα Ελλήνων Πρόσκοπων, οι Θεραπευτικές Κοινότητες ΔΙΑΒΑΣΗ, ΝΟΣΤΟΣ και ΣΤΡΟΦΗ, οι Ποδηλατικοί Σύλλογοι της Αθήνας, τα Παιδικά Χωριά SOS και το Εθνικό Συμβούλιο Νεολαίας, οικολογικές οργανώσεις αλλά και πολλοί καλλιτέχνες.

ΚΥΡΙΑΚΗ 18 ΜΑΙΟΥ- ΒΟΡΕΙΑ ΠΡΟΑΣΤΙΑ

v 17:30 Αφετηρία, Κεντρική Πλατεία Νέας Πεντέλης

Προσυγκέντρωση ποδηλατιστών/Συναυλία ΟΝΑΡ

v 18:00 Πλατεία Πευκοδάσους Μελισσίων

Προσυγκέντρωση ποδηλατιστών/Συναυλία ΥΠΟΓΕΙΑ ΡΕΥΜΑΤΑ & ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

v 18:00 Κεντρική Πλατεία Αμαρουσίου

Προσυγκέντρωση ποδηλατιστών/Συναυλία ΜΙΛΤΙΑΔΗ ΠΑΣΧΑΛΙΔΗ

v 18:00 Κεντρική Πλατεία Χαλανδρίου

Προσυγκέντρωση ποδηλατιστών

Η πορεία θα διασχίσει τα Βριλήσσια διά της οδού Αναπαύσεως. Διά της Κλεισθένους θα φτάσει Γέρακα και στην συνέχεια στον Σταυρό της Αγίας Παρασκευής όπου θα συναντηθεί με τους ποδηλάτες των Γλυκών Νερών και της Παλλήνης για να κατηφορίσει την Λεωφόρο Μεσογείων.

v 21:00 Πλατεία Αγίας Παρασκευής / Συναυλία C-REAL

Η εκστρατεία του Δίεση 101,3 έχει τίτλο «ΔΩΣΕ ΖΩΗ ΣΤΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ, ΑΝΑΣΑ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ». Η ενέργεια έχει στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των πολιτών. Δεν υπάρχει τίποτε κρυφό. Ούτε διαφημιστικός σπόνσορας, ούτε δελεαστικά δώρα από πίσω. Είναι μια πρωτοβουλία κίνησης και οικολογικής «αυτοκίνησης» του ραδιοφωνικού σταθμού, των πολιτών, των οργανώσεων και των Ο.Τ.Α.

Γνωρίζοντας τις ευαισθησίες και τις προσπάθειες σας παρακαλούμε να συμμετέχετε κι εσείς σ’ αυτή την πρωτοβουλία.

Σημείωση: Οι μη έχοντες ποδήλατο θα απολαύσουν τις συναυλίες, οι δε ποδηλάτες θα παίρνουν ανάσες μέχρι να ξαναβάλουν φωτιά στο πετάλι τους. Κι όλοι μαζί, φωνή δυνατή!

ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΕΣ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΚΑΙ ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΚΑΤΩ

http://maps.google.com/maps/ms?ie=UTF8&hl=el&msa=0&ll=38.03714,23.827801&spn=0.099239,0.159988&z=13&msid=114573186783857061009.00044d0c5fac4ffce23f8