Παρασκευή 16 Μαΐου 2008

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΚ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ΓΛΥΦΑΔΑΣ

Στις 14 Μαϊου πραγματοποιήθηκε στη Γλυφάδα Συνέλευση της πολιτικής κίνησης του ΣΥΝ Γλυφάδας με αποκλειστικό θέμα τη συζήτηση και αναζήτηση λύσεων για τα τοπικά προβλήματα της πόλης.

΄Εγινε ανταλλαγή απόψεων και αναπτύχθηκε πλούσιος προβληματισμός από όλα τα μέλη της κίνησης, τα περισσότερα των οποίων συμμετέχουν ενεργά στους μαζικούς φορείς της πόλης και διαθέτουν βαθιά εμπειρία και γνώση.

Υπήρξε κοινή πεποίθηση ότι στην πόλη έχουν συσσωρευτεί πολλά και οξυμένα προβλήματα τοπικού χαρακτήρα, τα οποία απαιτούν άμεσες λύσεις. Τα προβλήματα αυτά, μακροχρόνια τα περισσότερα, είχαν καταγραφεί τελευταία φορά κατά την περίοδο των δημοτικών εκλογών και είχαν αποτελέσει βασικό άξονα του προγράμματος της δημοτικής παράταξης «Γλυφάδα-Ανθρώπινη πόλη» που στήριξε το κόμμα μας, με επικεφαλής το Θανάση Ηλιόπουλο. Όμως στο διάστημα που μεσολάβησε από τις δημοτικές εκλογές όχι μόνο δεν δρομολογήθηκε καμιά λύση αλλά προστέθηκαν και νέα προβλήματα που έχουν επιβαρύνει την κατάσταση.

Δυστυχώς οι δημοτικές αρχές την τελευταία τουλάχιστον δεκαπενταετία λειτούργησαν σαν παραρτήματα των κατεστημένων πολιτικών δυνάμεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ που τις στήριζαν , μεταφέροντας στο επίπεδο του δήμου την παθογένεια της κεντρικής διοίκησης που έχει να κάνει με τον κομματισμό, την αδιαφάνεια, την υποταγή στα οικονομικά συμφέροντα, την ανάπτυξη πελατειακών δικτύων κλπ.

Μεταξύ των άλλων έγινε εκτενής συζήτηση και προτάθηκαν λύσεις για τα παρακάτω ζητήματα:

· Κεραίες κινητής τηλεφωνίας

· Επιβολή ειδικού τέλους «πρασινόσημου» από το δήμο

· Προστασία Β΄ ζώνης Υμηττού

· Μετεγκατάσταση νεκροταφείου

· Προστασία ελευθέρων χώρων από ιδιωτικά συμφέροντα

· Διεκδίκηση χώρου «Αστεριών» από το δήμο

· Αξιοποίηση έκτασης γκόλφ

· Πάρκο στο χώρο του αεροδρομίου

· Περιφερειακή λεωφόρος Υμηττού

· Κυκλοφοριακό και χώροι στάθμευσης στην κεντρική Γλυφάδα

· Προστασία και επέκταση πρασίνου

· Ανάπτυξη πολιτιστικών δράσεων

· Λειτουργία κοινωνικών υπηρεσιών στην ευρύτερη περιοχή (ΙΚΑ,νοσοκομείο Βούλας,ΚΑΠΗ κλπ)

Η πολιτική μας κίνηση στο αμέσως προσεχές διάστημα, σε συνεργασία με τη δημοτική παράταξη «Γλυφάδα-Ανθρώπινη πόλη», θα διαμορφώσει τις τελικές της προτάσεις, επιδιώκοντας την υλοποίηση τους.

Παράλληλα καλεί τους πολίτες της Γλυφάδας να πάρουν στα χέρια τους την υπόθεση, συμμετέχοντες ενεργά στους φορείς και συλλογικότητες της πόλης(περιβαλλοντολογικοί φορείς, πολιτιστικοί και αθλητικοί σύλλογοι, σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων κλπ), διεκδικώντας καλύτερη ποιότητα ζωής γι αυτούς και τα παιδιά τους.

Η ιδιώτευση, η αδιαφορία, η απουσία από τις διεκδικήσεις και τους αγώνες, η εν λευκώ ανάθεση της ευθύνης στους άλλους, οδηγούν μοιραία στη διαιώνιση των προβλημάτων, στην αδράνεια, επανάπαυση και αλαζονεία των Αρχών.

Ο ΣΥΝ και ο ΣΥΡΙΖΑ θα βρίσκονται όπως πάντα στην πρώτη γραμμή για την επίλυση των τοπικών προβλημάτων, καθώς επίσης βοηθοί και συμπαραστάτες του λαού στις δύσκολες στιγμές που περνά λόγω των πιεστικών κοινωνικών προβλημάτων και της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης.

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΚ ΣΥΝ ΓΛΥΦΑΔΑΣ