Τετάρτη 16 Ιουλίου 2008

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

Το μεσημέρι της Δευτέρας, 14/07, η "Πρωτοβουλία για την απόλυση του Ορέστη Κώτσια", πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της S800-Teleperformance, στη Θησέως 330, στην Καλλιθέα. Στην πολυπληθή συγκέντρωση (τουλάχιστον 70 εργαζόμενοι, συνδικαλιστές, νέοι κτλ.) συμμετείχε δυναμικά η τοπική επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ καθώς και η νεολαία του ΣΥΝ.

Σήμερα, Τετάρτη, 16/07, στην επιθεώρηση εργασίας της Καλλιθέας έγινε η τριμερής συνάντηση για την απόλυση του εργαζόμενου: ο διευθυντής προσωπικού με το νομικό σύμβουλο της εταιρείας, ο επόπτης της επιθεώρησης, ο απολυμένος εργαζόμενος μαζί με τον αντιπρόεδρο του ΕΚΑ σ. Κώστα Ήσυχο και το μέλος της Διοίκησης της ΓΣΕΕ, σ. Γιώργο Γαβριήλ. Στη συνάντηση οι αμήχανοι εργοδότες απέτυχαν να αποδείξουν τους λόγους για τους οποίους επικαλούνται ότι απέλυσαν τον Ορέστη Κώτσια. Επιβεβαίωσαν, με αυτόν τον τρόπο, την αυταρχικότητα και την αυθαιρεσία με την οποία έχουν συνηθίσει, υπό την ανοχή των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, να αντιμετωπίζουν τους εργαζόμενους και ιδιαίτερα αυτούς που τολμούν να εκφραστούν δημόσια.

Ο επόπτης, στην ουσία, εξέθεσε την εργοδοτική πλευρά και η συνέχεια για την εταιρεία είναι μονόδρομος, μολονότι οι εκπρόσωποί της δεν δεσμεύτηκαν για τίποτα. Το ποτάμι, όμως, δεν γυρίζει πίσω. Ο κόσμος της Καλλιθέας, ο κόσμος της Αριστεράς έμαθε πως "λειτουργεί" η συγκεκριμένη εταιρεία. Ο αγώνας αυτός θα συνεχιστεί και δηλώνουμε αποφασισμένοι, ως τοπική οργάνωση του ΣΥΝ, να αγωνιστούμε στο πλευρό του Ορέστη αλλά και όλων εκείνων οι οποίοι εργάζονται στην πόλη μας και υφίστανται καταπάτηση των δημοκρατικών τους δικαιωμάτων.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ!

Π.Κ. ΣΥΝ Καλλιθέας
http://synkallithea.wordpress.com