Τετάρτη 2 Ιουλίου 2008

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ

Μια ξεχωριστή εκδήλωση συνδιοργανώνουν ο Δήμος Ελληνικού και η Πρεσβεία της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας στις 5 Ιουλίου, ημέρα Εθνικής Επετείου της λατινοαμερικανικής αυτής χώρας, στις 8:30 μ.μ. στην πλατεία Σουρμένων με είσοδο ελεύθερη.

Η εκδήλωση περιλαμβάνει προβολή οπτικοακουστικού υλικού (ο αποικισμός της Αμερικής, η ευρωπαϊκή εισβολή & γενοκτονία στην Αμερική, η διαδικασία ανεξαρτητοποίησης, ο αγώνας για την ανεξαρτησία και η Εναλλακτική Μπολιβαριανή Λύση για τους Πληθυσμούς (ALBA) του 21ου αιώνα) και καλλιτεχνικό πρόγραμμα με μουσική και χορό της Βενεζουέλας.

Ο Ελληνοβενεζουελάνος τραγουδοποιός Άλκης Κόλλιας συνοδεία συνεργατών του θα παρουσιάσει ένα μουσικό στιγμιότυπο επικεντρωμένο στην πολυποίκιλη διάσταση της έκφρασης αυτής της χώρας με παραδοσιακά και επαναστατικά τραγούδια ενώ χορευτική ομάδα θα παρουσιάσει παραδοσιακούς χορούς της Βενεζουέλας.

Στην εκδήλωση θα παραβρεθεί και θα μιλήσει ο πρέσβης της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας στην Ελλάδα Rodrigo Oswaldo Chaves Samudio.

Που βρίσκεται η πλατεία: http://www.ploigos.gr?sessionid=ab91b08ce666b3c70f3782c27b2396ff
Δες και www.elliniko.gr