Παρασκευή 1 Αυγούστου 2008

ΟΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΟΥ ΤΖΑΜΤΖΗ ΚΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

Οι δαιμόνιοι ρεπόρτερ ξαναχτύπησαν. Βασιζόμενοι στις ευφάνταστες «καταγγελίες» του βουλευτή της Ν.Δ. Ιορδάνη Τζαμτζή, ότι τάχα οι βουλευτές της αριστεράς σπρώχνονταν για το ποιος θα πρωτοπάρει τις αυξήσεις στους μισθούς τους, παρά την αντίθεση που είχαν εκφράσει κατά τη συζήτηση του θέματος, έσπευσαν να δημοσιεύσουν την «είδηση». Δυστυχώς όμως, οι αθώοι μεγαλοδημοσιογράφοι, ξέχασαν να αναφέρουν την άμεση απάντηση του Θ.Δρίτσα, που διέψευσε αυτούς τους ισχυρισμούς, λέγοντας ότι «τα χρήματα δόθηκαν στον καταυλισμό των Τσιγγάνων στη Θεσσαλονίκη, και αυτό είναι γνωστό σε όλους». Εμείς το μόνο που μπορούμε να κάνουμε, είναι να ευχαριστήσουμε αυτούς τους «κυρίους», που με τις πράξεις τους αποδεικνύουν ότι η άνοδος της αριστεράς ενοχλεί. Καλή συνέχεια στο μαχητικό σας ρεπορτάζ…

Παρακάτω ακολουθεί δελτίο τύπου γι αυτό το θέμα:


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΘΕΤΕΣ ΑΜΟΙΒΕΣ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ

Ο Δημήτρης Χατζησωκράτης γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς, μιλώντας στην ΝΕΤ 105,5 και την εκπομπή του Θ. Σιαφάκα σε σχέση με τις πρόσθετες αμοιβές των βουλευτών και την ανάληψη τους από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, μεταξύ άλλων δήλωσε και τα εξής:

«Διαψεύσαμε και διαψεύδουμε κατηγορηματικά ότι βουλευτής του Συνασπισμού και εν συνεχεία του ΣΥΡΙΖΑ παρέλαβε, εκ των υστέρων από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων την οποιαδήποτε αναδρομική ή και πρόσθετη βουλευτική αποζημίωση.
Και αυτό γιατί κατηγορηματικά, ως κόμμα, είχαμε δηλώσει ότι δεν θα το πράξουμε.
Το 2002, μετά από δήλωση στη Βουλή του τότε Προέδρου Νίκου Κωνσταντόπουλου, τα πρόσθετα χρήματα συγκεντρώθηκαν και παραδόθηκαν σε κοινότητα Ρομά στη Θεσσαλονίκη. Αυτό είναι γνωστό.
Έκτοτε ουδεμία ανάληψη έχει γίνει είτε ατομικά είτε συνολικά, όταν προέκυψε ζήτημα μη αποδεκτής αύξησης της βουλευτικής αποζημίωσης.
Όσο και να προσπαθήσουν οι διάφοροι καλοθελητές δεν θα μπορέσουν σε ζητήματα ακεραιτότητα και συνέπειας λόγων και πράξεων να αμαυρώσουν το σύνολο των βουλευτών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.»

31/07/08 TO ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ