Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2008

Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ "ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ" ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Εδώ και λίγες μέρες η Κυβέρνηση αναφέρεται σε μέτρα Κοινωνικής Φροντίδας σε μία προσπάθεια να ξεπεράσει την λαική δυσφορία και αγανάκτηση σε μια αντιλαική πολιτική που εφαρμόζει ,κυρίως σε βάρος των φτωχοτέρων και περιθωριοποιημένων στρωμάτων της κοινωνίας μας.
Για να καταλάβει κανείς τι σημαίνει στην πράξη η κοινωνική πολιτική της Κυβέρνησης αρκεί κανείς να απαριθμήσει τις δομές κοινωνικής φροντίδας του ΨΥΧΑΡΓΩΣ που κλείνουν η μια μετά απο την άλλη ή να ρωτήσει τους εργαζόμενους που έχουν να πληρωθούν πολλούς μήνες.
Πιό συγκεκριμμένα ΟΛΕΣ οι δομές που εντάχθηκαν στην ψυχιατρική μεταρύθμιση του ΨΥΧΑΡΓΩΣ μετά την υποχρεωτική τους ένταξη στον Κρατικό προυπολογισμό αντιμετωπίζουν τεράστια οικονομικά προβλήματα αφού το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης τις υποχρηματοδοτεί οδηγώντας τες στο κλείσιμο.
Σημαντικές και πρωτοποριακές δομές που εξυπηρετούν ειδικές ομάδες πληθυσμού,όπως η Δομή του των Παιδικών Χωριών SOS που αφορά εφήβους με προβλήματα συμπεριφοράς, οδηγούνται σε άμεσο κλείσιμο αφού η χρηματοδότηση τους έχει σχεδόν σταματήσει.
Ήδια η κατάσταση και στα Κέντρα Πρόληψης του ΟΚΑΝΑ. προγράμματα με τεράστια σημασία στην πρόληψη του μεγάλου προβλήματος της χρήσης ναρκωτικών ,η Ελλάδα είναι πρώτη στην ΕΕ σε θανάτους απο αυτήν την αιτία, με αποτελέσμα να βρίσκονται και αυτά λίγο πριν το κλείσιμο.
Ας σταματήσει η Κυβέρνηση να υποκρίνεται ότι ασκεί Κοινωνική Πολιτκική,είναι για γέλια η δήλωση του κ Λιάπη περί της πολιτικής που έχει σημασία μόνο όταν αντιμετωπίζει τα κοινωνικά προβλήματα, και ας προχωρήσει στην επίλυση των τραγικών προβλημάτων των δομών Κοινωνικής φροντίδας.