Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

ΕΞΩ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΛΥΦΑΔΑ




ΕΞΩ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΛΥΦΑΔΑ
ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ ΓΛΥΦΑΔΑΣ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΦΑΣΙΣΤΩΝ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΓΛΥΦΑΔΑ
Την ώρα που στο κέντρο της Αθήνας, εργαζόμενοι και νεολαία διαδήλωναν ενάντια στο φασισμό και τα μνημόνια που τον θρέφουν, στο Ελληνικό και τη Γλυφάδα γινόμασταν μάρτυρες της αγαστής συνεργασίας των άκρων του νεοφιλελευθερισμού και του φασισμού.
Για μία ακόμη φορά οι αστυνομικές δυνάμεις έσπευσαν να περιφρουρήσουν την προπαγάνδιση μισαλλόδοξων, ρατσιστικών και φασιστικών μηνυμάτων ομάδας Χρυσαυγιτών που προχώρησε σε στρατιωτική παρέλαση στις γειτονιές μας. Επιστράτευσε τα χημικά και τη βία απέναντι στους πολίτες, που με άμεσα δημοκρατικά αντανακλαστικά συγκεντρώθηκαν από τις γειτονιές της Γλυφάδας και του Ελληνικού για να αποδοκιμάσουν τα μέλη της Χρυσής Αυγής και να βροντοφωνάξουν ένα ακόμη «όχι» στο φασισμό. Το μόνο που τους ενόχλησε ήταν το σύνθημα «ΕΞΩ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΑΣ»
Την ίδια ώρα βέβαια, άφηναν ανενόχλητα τα μέλη της Χρυσής Αυγής να τραυματίζουν παιδικές ψυχές, όταν εισέβαλαν στους παιδότοπους και τις πλατείες της Γλυφάδας για να απομακρύνουν από αυτές παιδιά μεταναστών.
Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ΓΛΥΦΑΔΑΣ καταγγέλλει τη στάση της αστυνομίας, για την οποία η ευθύνη βαραίνει στο ακέραιο την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, η οποία με πράξεις και παραλείψεις της, κλείνει διαρκώς το μάτι στη Χρυσή Αυγή.
Η καταστολή και η τρομοκρατία δεν μας πτοούν, δε μας σταματούν.
Οι νεοναζί και τα μνημόνια που τους θρέφουν, θα συνεχίσουν να μας βρίσκουν απέναντι τους, μαζί με τους εργαζόμενους και τους νέους της πόλης μας.
Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ΓΛΥΦΑΔΑΣ θεωρεί  απαραίτητο για άλλη μια φορά, να κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου και να καλέσει τους πολίτες της Γλυφάδας να επαγρυπνούν και να αποδοκιμάζουν άμεσα τέτοια φαινόμενα, να ορθώσουν το ανάστημά τους και να αντισταθούν, σε κάθε χώρο, σε κάθε γειτονιά, σε κάθε ευκαιρία, στο νεοναζιστικό κίνδυνο, έτσι όπως αυτός εκφράζεται από τη Χρυσή Αυγή.


                                                                            Γλυφάδα 24 Νοεμβρίου 2012