Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

Οχι στα μνημόνια την τρόικα και το φασισμό

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ
ΣΑΒΒΑΤΟ 10/11 , 11:00π.μ.
ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΟΥ ΠΑΥΛΟΥ - ΓΛΥΦΑΔΑ



ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΦΑΣΙΣΜΟΣ!

ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΣΤΗ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ!

ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΣΠΑΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ!

 
Συμπολίτες και συμπολίτισσες, νέοι και νέες,
Εδώ και τρία χρόνια βιώνουμε μια χωρίς προηγούμενο επιχείρηση κατεδάφισης κοινωνικών κατακτήσεων και αφαίμαξης της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων που μας έχει φέρει μπροστά σε συνθήκες εξαθλίωσης και  καταστροφής. Η τρόικα των ΕΕ, ΕΚΤ και ΔΝΤ, μαζί με τις κυβερνήσεις  αυτού του διαστήματος (ΠΑΣΟΚ, ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ-ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ και ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ), προκειμένου να σώσουν τις τράπεζες και να εξυπηρετήσουν κεφάλαιο και πιστωτές χρησιμοποιούν την τρομοκρατία του χρέους για να επιβάλουν το δικό τους μονόδρομο των μνημονίων και των δανειακών συμβάσεων. Οι εκβιασμοί για την ανάγκη των δόσεων επαναλαμβάνονται με την υπόσχεση κάθε φορά ότι τα μέτρα θα είναι τα τελευταία, ενώ εμείς μετράμε ενάμιση εκατομμύριο απολυμένους, αυτοκτονίες, οικογένειες στα όρια της επιβίωσης, υγεία, παιδεία και κοινωνικές υπηρεσίες να φυτοζωούν, λουκέτα σε μικροεπιχειρήσεις, δημόσια αγαθά να βγαίνουν στο σφυρί.

Καθώς οι αντιστάσεις του λαού αυτά τα χρόνια πήραν πρωτόγνωρες διαστάσεις (δεκάδες γενικές απεργίες, διαδηλώσεις, καταλήψεις, κίνημα πλατειών, κινήματα ανυπακοής σε εισιτήρια-χαράτσια, κ.ά.) και η οργή του δεν τιθασεύτηκε με την κρατική καταστολή (ξυλοδαρμοί, χημικά, ποινικοποίηση απεργιών, συλλήψεις), αλλά ούτε και με τρομοκρατία των ΜΜΕ και τις νουθεσίες κάθε λογής προθύμων, το σύστημα εξουσίας αυταρχικοποιείται πλέον σε ανώτερη κλίμακα. Έτσι, πολίτες προσάγονται μαζικά πριν καν φτάσουν στις διαδηλώσεις, συνδικαλιστές συλλαμβάνονται, αντιφασίστες διαδηλωτές βασανίζονται, συγκεντρώσεις απαγορεύονται, συνταγματικές ελευθερίες καταπατώνται απροκάλυπτα, αιρετικές φωνές στα ΜΜΕ φιμώνονται, ενώ ο Δένδριας ετοιμάζει νόμο που θα προβλέπει φυλάκιση ενός χρόνου σε όποιον πιαστεί με μάσκα πάνω του. Μαζί με αυτά η αυθαιρεσία των ακόμα πιο αποθρασυμμένων πλέον εργοδοτών και των μπράβων τους στους χώρους δουλειάς οργιάζει.
Κοντά σε αυτή την όξυνση της τρομοκρατίας και του ιδιότυπου καθεστώτος χούντας που αντιμετωπίζουμε, τον τελευταίο χρόνο έχουμε και το δυναμικό παρών του ακροδεξιού-φασιστικού ρεύματος με κύριο εκφραστή τη Χρυσή Αυγή. Με δολοφονικές επιθέσεις σε μετανάστες κυρίως, αλλά και σε όποιον δεν εντάσσεται στο δικό τους πρωτόκολλο (μουσουλμάνοι, ομοφυλόφιλοι, αριστεροί, κ.ά.), με τραμπουκισμούς και σπάσιμο των πάγκων μεταναστών μικροπωλητών που βρίσκονται στις συνήθειες ναζιστών και αποτελούν ιστορική συνέχεια των πογκρόμ των ναζί, με παρεμβάσεις που γιγαντώνουν το ρατσιστικό μίσος και ξαναβγάζουν από τη μούχλα την εθνικοφροσύνη και τις σκοταδιστικές ιδέες. Και αυτά τις περισσότερες φορές με την ανοχή και συνενοχή του επίσημου κράτους και της αστυνομίας. Είναι χαρακτηριστικό ότι στις δολοφονικές επιθέσεις των συμμοριών της ΧΑ δεν είχαμε απόδοση ευθυνών και τιμωρία. Ταυτόχρονα η ΧΑ έχει την τιμητική της από τα ΜΜΕ του συστήματος, που την κάνουν οικεία και ισότιμο συνομιλητή. Ακόμα και αν τάχα εκπλήσσονται από τις ακραίες δράσεις της, εμφανίζουν το ίδιο «ακραία» την αντίσταση στην εξαθλίωση, χιλιάδων εργαζομένων, ανέργων και απελπισμένων ανθρώπων για να την αμαυρώσουν. Άλλωστε τα ίδια ΜΜΕ μαζί με τους κυβερνητικούς υπαλλήλους, δεν ευθύνονται λιγότερο από τους φασίστες για την έκρηξη του ρατσισμού και του εθνικισμού τα τελευταία χρόνια.
Οι νοεναζί της ΧΑ, άλλοτε κρυφοί και άλλοτε φανεροί, θιασώτες και υμνητές του Χίτλερ, ομοϊδεάτες των ταγματασφαλιτών και γερμανοτσολιάδων που συνεργάστηκαν με τους ναζί την περίοδο της κατοχής και οπαδοί της Μεταξικής και της Απριλιανής χούντας, σήμερα απευθύνονται στους άνεργους, στους απολυμένους, στους κατεστραμμένους μικροεπαγγελματίες, στους μαθητές και τους νέους, προβάλλοντας τα δήθεν «καθαρά χέρια» και το αντισυστημικό και αντιμνημονιακό τους πρόσωπο. Ωστόσο η ΧΑ μέσα στη βουλή, ψηφίζει νομοσχέδια που εξυπηρετούν το μεγάλο κεφάλαιο (όπως το χάρισμα της ΑΤΕ στην τράπεζα «ΠΕΙΡΑΙΩΣ», την αναστολή της καταβολής των χρεών των ποδοσφαιρικών ανώνυμων εταιριών, τις φοροαπαλλαγές του Λάτση κ.α.) και, έξω από τη βουλή ιδρύει γραφεία ευρέσεως εργασίας με φτηνό, ανασφάλιστο και ασυνδικάλιστο προσωπικό, ελλήνων που αντικαθιστούν απλά τους μετανάστες, στις ίδιες, άθλιες συνθήκες δουλείας. Και με το φόβο και την επιτήρηση των φασιστών για τη συνέχεια.
Ενάντια στο μνημόνιο δεν μπορεί να είναι όποιος στηρίζει τους τραπεζίτες και την εργοδοσία στην χωρίς περιορισμούς εκμετάλλευση των εργαζομένων. Όποιος καλλιεργεί τη διάσπαση των θυμάτων της βάρβαρης επίθεσης, είτε μεταξύ ανέργων/εργαζόμενων, είτε μεταξύ εργαζόμενων ιδιωτικού/δημόσιου τομέα,  είτε μεταξύ ντόπιων/μεταναστών, ενισχύει την προπαγάνδα του συστήματος και των μεγαλοδημοσιογράφων που χαίρονται με τον διχασμό και την αλληλοεξόντωση των κατατρεγμένων και φτωχών όποιας εθνικότητας ή φυλετικής προέλευσης και να έχουν. Αυτή την λογική με ακραίο τρόπο δυναμώνει η «αλληλεγγύη» της ΧΑ σε έλληνες μόνο, είτε σε τρόφιμα και αίμα, είτε στο πέταγμα των παιδιών των μεταναστών από τους βρεφονηπιακούς σταθμούς. Αντίπαλοί μας απέναντι στα μνημόνια και την εξαθλίωση δεν είναι οι βίαια εκτοπισμένοι από τις χώρες τους, λόγω πολέμων και άλλων αιτιών, μετανάστες, αλλά  η τρόικα, οι τραπεζίτες, η εργοδοσία και οι κυβερνήσεις τους. Ο αλλοδαπός συμμαθητής ή μικροπωλητής δεν γέννησε τη φτώχεια αλλά υποφέρει κι αυτός μαζί μας. Όπως οι «πάνω» δεν ξεχωρίσουν σε ποιους θα φορτώσουν την κρίση τους, έτσι και εμείς ενωμένοι πρέπει να τους αντιπαλέψουμε. Η εμπειρία της ξενιτιάς και της προσφυγιάς και για τους έλληνες, μάς διδάσκει για το ποιοι ευθύνονται για τις μεταναστεύσεις ανθρώπων και τι σημαίνει ρατσισμός χρυσαυγίτικης έμπνευσης από τους κάθε φορά ντόπιους.
Συμπολίτες και συμπολίτισσες, νέοι και νέες,
Ξέρουμε ότι όσο αγωνιζόμαστε και παλεύουμε για την ανατροπή των βάρβαρων πολιτικών θα βρίσκουμε μπροστά μας την καταστολή των κρατικών μηχανισμών, αλλά και του παρακράτους και κάθε είδους φασιστών. Οι επόμενοι στόχοι είμαστε όσοι αντιστεκόμαστε στο δόγμα «όλα τα λεφτά στις τράπεζες-όλες οι διευκολύνσεις στις ιδιωτικές επιχειρήσεις-όλες οι φοροαπαλλαγές στους πλούσιους». Το κίνημα, τα συνδικάτα, οι επιτροπές αγώνα, τα σωματεία, οι διαδηλώσεις, θα βρουν απέναντί τους και το σιδερένιο χέρι της Χρυσής Αυγής, αν δεν δυναμώσουμε το συλλογικό και οργανωμένο αγώνα μας.
Για τη νίκη του λαού, προϋπόθεση αποτελεί η διαρκής και ενωτική πάλη ενάντια στην προσπάθεια εκφασισμού της ελληνικής κοινωνίας και την ένταση της τρομοκρατίας από το κράτος και τους εργοδότες.
Οφείλουμε όλοι, μαζί με επιτροπές κατοίκων, λαϊκές συνελεύσεις, πολιτικές-κοινωνικές συλλογικότητες, σωματεία, να κινηθούμε συντονισμένα και αποφασιστικά να παλέψουμε και να αποτρέψουμε οποιαδήποτε προσπάθεια εμφάνισης και παρέμβασης, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, των δολοφόνων της ΧΑ.
Όσο αναγκαίο είναι να δώσουμε τις δυνάμεις μας στη μάχη ενάντια στα χαράτσια και τις ιδιωτικοποιήσεις, για την υπεράσπιση της δημόσια δωρεάν υγείας και παιδείας, για κοινωνική ασφάλιση, για αξιοπρεπή ζωή και όχι επιβίωση, άλλο τόσο είναι αναγκαίο να υπερασπιστούμε και να προφυλάξουμε το δικαίωμά μας να αγωνιζόμαστε, να αυτό-οργανωνόμαστε, να νικάμε.
Γι αυτό το λόγο σας καλούμε να αντιπαλέψουμε το φασιστικό φαινόμενο, παράλληλα με την πάλη μας ενάντια στη βία του κράτους, του νέου παρακράτους και τον αυταρχισμό της εργοδοσίας στους χώρους δουλειάς.
ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΦΑΣΙΣΜΟΣ!
ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΣΤΗ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ!
ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΣΠΑΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ!
 ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ
ΣΑΒΒΑΤΟ 10/11 , 11:00π.μ.
ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΟΥ ΠΑΥΛΟΥ - ΓΛΥΦΑΔΑ
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ