Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

Δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις για να τους σταματήσουμε, να επαναθεμελιώσουμε τη κοινωνική δικαιοσύνη (συνέντευξη τύπου Αλ. Τσίπρα)

 μαζί με το λαό για το λαό

 Το επόμενο Σαββατοκύριακο ψηφίζουμε μαζικά τους αντιπροσώπους μας για την Πανελλαδική Συνδιάσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στις 30 Νοέμβρη, 1 και 2 Δεκέμβρη στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.


Από όπου και θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες μετασχηματισμού του ΣΥΡΙΖΑ- ΕΚΜ σε ενιαίο δημοκρατικό φορέα, με ορίζοντα το Πρώτο μας Συνέδριο την Άνοιξη του 2013.

Επιδιώκουμε να φτιάξουμε:

Έναν πολιτικό φορέα ανοικτό σε όλο το δημιουργικό και αγωνιστικό δυναμικό της κοινωνίας.
Έναν πολιτικό φορέα που  θα επιδιώκει την κοινή δράση και την συμπαράταξη της αριστεράς και όλων των προοδευτικών και δημοκρατικών πολιτών.
Έναν φορέα που θα συμμετέχει σε όλα τα κοινωνικά κινήματα χωρίς ηγεμονισμούς και χωρίς καμία διάθεση χειραγώγησης.
Ανοιχτό στην παραγωγή ιδεών, στις πρωτοβουλίες και την αυτο-οργάνωση.
¨Εναν φορέα δημοκρατικό.
Έναν φορέα που θα λειτουργεί συλλογικά και θα λαμβάνει αποφάσεις πάντα δημοκρατικά.
Έναν φορέα κοινωνικά γειωμένο, ταξικά προσανατολισμένο στις δυνάμεις του εργατικού και λαϊκού κινήματος, στα νέα μεγάλα κοινωνικά κινήματα.
 Που θα επιδιώξει να συσπειρώσει όλα τα ρεύματα της κομμουνιστικής, της ανανεωτικής, της αντικαπιταλιστικής αριστεράς, τις δυνάμεις της σοσιαλδημοκρατίας που δεν έκαναν καμία έκπτωση και δεν προσχώρησαν στο μνημονιακό μπλοκ.

‘Έναν φορέα που επιδιώκουμε να οικοδομήσουμε μαζί με το λαό για το λαό. Έναν φορέα που θα μετεξελιχθεί σε ένα σύγχρονο και δημοκρατικό κόμμα, που θα αναλάβει τη βαριά ιστορική ευθύνη να  δώσει τέλος στα μνημόνια και την υποτέλεια.



Τη βαριά ιστορική ευθύνη

Να επαναθεμελιώσει τη κοινωνική δικαιοσύνη.

Να ξαναχτίσει την Ελλάδα.

Να ανοίξει δρόμους για τον κοινωνικό μετασχηματισμό, γι' αυτό που εμείς ονομάζουμε τον σοσιαλισμό του 21ου αιώνα.

 Ολόκληρη η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα:

http://www.left.gr/article.php?id=13737