Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

τα μέτρα της καταστροφής δεν θα εφαρμοστούν



Αριστερή Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία Γλυφάδας
                                   κόντρα στο μνημόνιο και τον «Καλλικράτη»






ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

Τα νέα απαράδεκτα μέτρα δε θα περάσουν.
Πρέπει να ανατραπούν στην πράξη.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΤΑΣΟΥ ΤΑΣΤΑΝΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ
ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ



Το τρίτο μνημόνιο, που με την οριακή πλειοψηφία των 153 ψήφων πέρασε από την Βουλή η τρικομματική μνημονιακή συγκυβέρνηση της Ν.Δ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, φέρνει μια σειρά νέων βάναυσων μέτρων σε βάρος του Ελληνικού λαού. Μαζί με τις άγριες περικοπές σε μισθούς, συντάξεις, κοινωνικά επιδόματα κ.λ.π. μπαίνει άγριο μαχαίρι στους πόρους και στην αυτοτέλεια της τοπικής  αυτοδιοίκησης, ενώ οι εργαζόμενοι στους Δήμους αποτελούν τον πρώτο στόχο στις απολύσεις. Τέτοιου είδους μέτρα αποκεφαλίζουν την ήδη ευνουχισμένη τοπική αυτοδιοίκηση και  περιορίζουν παραπέρα το κοινωνικό έργο που επιτελεί.  
Η Αριστερή Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία Γλυφάδας εκφράζει την ριζική αντίθεσή της σε κάθε απόλυση εργαζομένου στο δήμο μας και σε όλους τους Δήμους της χώρας. Όλοι οι εργαζόμενοι του δήμου που υπηρετούν με σχέση εργασίας αορίστου ή ορισμένου χρόνου, καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και δεν πρέπει κανείς να απολυθεί. Η ανυπακοή των δημοτικών αρχών είναι η μόνη και αναγκαία δημοκρατική πράξη αντίστασης απέναντι στην επιχειρούμενη διάλυση του κράτους και της αυτοδιοίκησης.
Οι εργαζόμενοι στο Δήμο μας και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση γενικότερα, θα έχουν την αμέριστη συμπαράσταση μας στον αγώνα τους για την αποτροπή της υλοποίησης των μέτρων που έχουν ψηφισθεί. Μαζί με το σύνολο του Ελληνικού λαού θα αγωνισθούμε για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών και των Κυβερνήσεων που τις υλοποιούν.
Καλούμε την Δημοτική Αρχή της Γλυφάδας να πάψει να είναι ο πιστός εφαρμοστής των πολιτικών αυτών στον Δήμο μας, να συνταχθεί με το αυτοδιοικητικό κίνημα και να μην δώσει στοιχεία στα αρμόδια υπουργεία για να προωθηθούν απολύσεις εργαζομένων στο δήμο της Γλυφάδας.
Εμείς ως Αριστερή Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία Γλυφάδας θα πρωτοστατήσουμε σε κάθε αγωνιστική προσπάθεια που αντιτίθεται στα νέα σκληρότατα και άδικα μέτρα και στις αντιλαϊκές πολιτικές της «τρόικας εσωτερικού» η πολιτική της οποίας πρέπει άμεσα να ανατραπεί.
ΓΛΥΦΑΔΑ 12-11-2012                                             
                                                   ΤΑΣΟΣ ΤΑΣΤΑΝΗΣ
                                     ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΗΣ
                                    Αριστερής Ριζοσπαστικής Πρωτοβουλίας Γλυφάδας