Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

Αθλητικό Κέντρο Αγ. Κοσμά: παράδειγμα απαξίωσης, για να ξεπουληθεί όσο-όσο | Left.gr

Αθλητικό Κέντρο Αγ. Κοσμά: παράδειγμα απαξίωσης, για να ξεπουληθεί όσο-όσο | Left.gr


Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ υπερασπίζεται το δημόσιο χαρακτήρα και τη διάσωση του, υπερασπίζεται τις θέσεις εργασίας στο ΕΑΚΝ Αγ. Κοσμά



Τη Τρίτη 19-2-2013, το Αθλητικό Τμήμα και η βουλευτίνες του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Νάντια Βαλαβάνη και Παναγιώτα Δριτσέλη επισκέφτηκαν τις εγκαταστάσεις του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Νεότητας Αγ. Κοσμά, που αποτελεί μάλλον το πιο τρανταχτό παράδειγμα σχεδιασμένης απαξίωσης δημόσιου αθλητικού χώρου, με σκοπό το ξεπούλημα στα πλαίσια των εντολών κυβέρνησης και τρόικας μέσω του ΤΑΙΠΕΔ.


Με τη συμμετοχή του Δημάρχου Ελληνικού – Αργυρούπολης Χρήστου Κορτζίδη, εκπροσώπων του σωματείου των εργαζομένων και της διοίκησης του ΕΑΚΝ, το κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ περιόδευσε στους αθλητικούς χώρους κι ενημερώθηκε για τα λειτουργικά προβλήματα του κέντρου, στα πλαίσια των περικοπών των επιχορηγήσεων στον αθλητισμό.

Εργαζόμενοι και διοίκηση περιέγραψαν τις μεγάλες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στη καθημερινή τους εργασία, εξαιτίας της υποχρηματοδότησης και της υποστελέχωσης, που οδηγούν στην απαξίωση του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου.

Ακολούθησε εκδήλωση με συμμετοχή όλων των εργαζόμενων, στην οποία από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ τονίσθηκε η ανάγκη υπεράσπισης του δημόσιου χαρακτήρα του χώρου, και διατήρησης των χρήσεων μαζικού και αγωνιστικού αθλητισμού, απέναντι στα σχέδια ξεπουλήματος της ευρύτερης περιοχής. Τονίσθηκαν οι κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις εάν υλοποιηθούν τα σχέδια του ΤΑΙΠΕΔ για το ΕΑΚ Αγ. Κοσμά. Καταδείχτηκε με τον πιο σαφή τρόπο, ότι οι δηλώσεις κυβερνητικών παραγόντων για υποτιθέμενη μεταφορά του ΕΑΚΝ Αγ. Κοσμά σε άλλη τοποθεσία στη περιοχή του Ελληνικού είναι παραπλανητικές και αβάσιμες και σε κάθε περίπτωση στην διάθεση των αγοραστών του «φιλέτου».

Η Νάντια Βαλαβάνη ανέλυσε τις θεσμικές μεθοδεύσεις για το ξεπούλημα της έκτασης και αναφέρθηκε εκτενώς στις οικονομικές ζημιές που θα επωμιστεί το ελληνικό δημόσιο από την επένδυση.

Η Παναγιώτα Δριτσέλη από την πλευρά της επεσήμανε τις επιπτώσεις της ενδεχόμενης διάλυσης του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου του Αγίου Κοσμά αφενός σε αθλητικό επίπεδο και αφετέρου σε σχέση με το μέλλον των εργαζομένων.

Ο Δήμαρχος Ελληνικού Χρ. Κορτζίδης ενημέρωσε τους εργαζόμενους για τις ενέργειες του Δήμου και τους κάλεσε να συστρατευθούν στον αγώνα για τη σωτηρία του αθλητικού χώρου, τονίζοντας πόσο απαραίτητη είναι η φυσική παρουσία όλων και  οι συνεχείς αθλητικές δραστηριότητες ώστε να μείνουν ζωντανές οι αθλητικές εγκαταστάσεις.

Από πλευράς Αθλητικού Τμήματος του ΣΥΡΙΖΑ δηλώθηκε η ανάγκη δημιουργίας ενός πλατιού μετώπου από τη δημοτική αρχή, τους εργαζομένους, τους αθλητικούς συλλόγους και άλλες κοινωνικές συλλογικότητες για την υπεράσπισή του και ότι οι εγκαταστάσεις του Αγ. Κοσμά αποτελούν βασικό πυλώνα για την εφαρμογή του αθλητικού προγράμματος της αυριανής αριστερής κυβέρνησης του τόπου.