Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

Τα απλωμένα χέρια ας υψωθούν! | Left.gr

                                                                    Τα απλωμένα χέρια ας υψωθούν! | Left.gr                                           


Μια φωτογραφία καθρέφτης...
Μια φωτογραφία με εκατό χέρια απλωμένα για μια σακούλα ντομάτες γίνεται η φωτογραφία της ημέρας στο Guardian. Μια φωτογραφία που κάνει τον γύρο του κόσμου. Μια φωτογραφία καθρέφτης όλο και περισσότερων ανθρώπων που τους στερείται βίαια το δικαίωμα στη ζωή.
Στιγμές καθημερινής απόγνωσης απειλούν να τις συνηθίσουμε.
Ποιο σχεδιάγραμμα του κυρίου Στουρνάρα μπορεί να κρύψει αυτή τη φωτογραφία; Ποιος λάθος συντελεστής μπορεί να δικαιολογήσει αυτή την αλήθεια; Ποια δήλωση του κυρίου Δένδια μπορεί να ξορκίσει αυτή τη βία; Ποια νομοθετική πρωτοβουλία του κυρίου Βενιζέλου, ποια ρητορική παρέμβαση του κυρίου Βορίδη, ποια ασχήμια του κυρίου Ντινόπουλου, της κυρίας Βούλτεψη ή του κάθε Μπουμπούκου μπορεί να σταθεί μπροστά στα μάτια μας, να θαμπώσει την πραγματικότητα, να κάμψει τη θέλησή μας να σταματήσουμε αυτή την καταστροφή;
Η σκηνή ενός λαού με το χέρι απλωμένο είναι το έργο αυτής και των προηγούμενων μνημονιακών κυβερνήσεων.
Κι όμως η ομάδας alit(h)eia, οι Μουρούτηδες, οι (Μπραβί)Σιμοι και οι Φαήλοι κάτι σκάρωσαν πάλι πριν από τα δελτία ειδήσεων. Κάτι ακραίο, περίεργο, προβοκατόρικο ή εκτός "κανόνων" που ανέβασε προχτές ή πέρσι ή μεθαύριο ο Νάσος, ο Γιώργος, ο Κώστας ή κάποιο άλλο μέλος του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στον προσωπικό του λογαριασμό στο fou bou, στα πρωινά του τιτιβίσματα ή στο πίντερεστ που ναι και της μόδας ανάμεσα στα ψαγμένα τεχνο-λάιφ-στάιλ φρικιά.

Στις 20 Φλεβάρη έχουμε γενική απεργία.
Η ημέρα θα είναι εκεί και θα μας περιμένει...
...να διώξουμε αυτό τον βαρύ χειμώνα με τα σηκωμένα χέρια κάτω από μία σακούλα.
...να φέρουμε την άνοιξη της αξιοπρέπειας πριν την ώρα της.

...γιατί ήδη αργήσαμε και η φωτογραφία της μέρας απλά μας το θύμισε