Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013

Μονος δρόμος: Η δημοκρατική ανατροπή τους



 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Οι ανθρωποθυσίες στο βωμό του μνημονίου στις οποίες κατέληξαν οι υποτιθέμενες «διαπραγματεύσεις» ανάμεσα στην τρόικα και τους εγχώριους εκφραστές της, αναμένεται να επικυρωθούν στο σημερινό Eurogroup.
Η μνημονιακή δέσμευση για μαζικές απολύσεις στην παιδεία, υγεία, τοπική αυτοδιοίκηση (δημοτική αστυνομία και υπαλληλικό προσωπικό) κ.λ.π. καθώς και του κλεισίματος νοσοκομειακών μονάδων, σχολείων αλλά και κρίσιμων φορέων όπως η ΕΡΤ, η ΕΒΟ κ.λ.π. υλοποιείται απαρέγκλιτα.
Ο συνεχώς αυξανόμενος αριθμός απολύσεων μεγαλώνει δραματικά τη στρατιά των ανέργων, ο νέος μηχανισμός διαμόρφωσης του κατώτατου μισθού θα ωθήσει ακόμη πιο κάτω τις αμοιβές στον ιδιωτικό τομέα, ενώ η πρώτη δόση των νέων μέτρων για την κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού έχει δρομολογηθεί με το νέο πολυνομοσχέδιο που αναμένεται να κατατεθεί τις επόμενες μέρες στη Βουλή.
Η ίδια η τρόικα στη σημερινή έκθεσή της «καρφώνει» τους δύο εταίρους της μνημονιακής συγκυβέρνησης ότι «έχουν δεσμευθεί να λάβουν και νέα διορθωτικά μέτρα για να εξασφαλίσουν την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων για το 2013-2014 για να επιτευχθεί το πρωτογενές αποτέλεσμα του τρέχοντος έτους». Και όλοι ξέρουμε πια στο πετσί μας τι σημαίνει να ληφθούν νέα διαρθρωτικά μέτρα.
Η δικομματική μνημονιακή κυβέρνηση και η πολιτική της έχει ως εχθρό της το μεγαλύτερο κομμάτι της κοινωνίας και τις ανάγκες του, προετοιμάζει το έδαφος της πιο άγριας εκμετάλλευσης του κόσμου της εργασίας, θεωρώντας ως προϋπόθεση των επιδιώξεων της την ύπαρξη  εκατομμυρίων ανέργων.
Όσο η κοινωνία συνθλίβεται, είναι ξεκάθαρο πως δεν υπάρχει προοπτική εξόδου από την κρίση. Ένας δρόμος υπάρχει:
Η δημοκρατική ανατροπή τους


ΓΛΥΦΑΔΑ 8/7/2013
   Τ.Ε. ΣΥΡΙΖΑ ΓΛΥΦΑΔΑΣ
Μπορείτε να μας βρείτε στα γραφεία μας Γορτυνίας 46 στην Άνω Γλυφάδα
στα τηλ. 6945754555-6977749011-6946505419
 στο mail: glyfadasyriza@gmail.com